Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

58 «προσωπικότητες» βγαλμένες απ' τη ναφθαλίνη του καπιταλιστικού συστήματος καλούν για...ισχυρή κεντροαριστερά


Διαβάσαμε σήμερα για τις 58 προσωπικότητες που υπογράφουν κείμενο-προσκλητήριο προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Προτείνουν την ίδρυση πολιτικού φορέα χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομματικών σχεδιασμών. Θέλουν να ανασυγκροτήσουν την "κεντροαριστερά", λένε, αποκρύβοντας βέβαια τον πραγματικό σκοπό αυτής της κίνησης: την αναστήλωση του αστικού πολιτικού κατεστημένου.

Γράφουν οι «πεφωτισμένες» αυτές «προσωπικότητες»: "Υπάρχουν στιγμές στην πορεία ενός έθνους που οι ιστορικές πολιτικές παρατάξεις είναι υποχρεωμένες να επαναθεμελιωθούν, να ορίσουν ξανά την παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου. Αλλιώς παρακμάζουν και εξαφανίζονται". 

Κίνηση δηλαδή όχι από το λαό για το λαό, αλλά από ενδότερα τμήματα της κεντροαριστεράς για τα κόμματα της κεντροαριστεράς. Οι παρατάξεις είναι το ζητούμενο γι' αυτούς, όχι ο λαός, οι εργατικές μάζες. Η λέξη "επαναθεμελίωση" δίνει ακριβώς το στίγμα της στήριξης του αστικού, καπιταλιστικού κατεστημένου που επιθυμούν, διαμέσου του επανακαθορισμού της παρουσίας των κομματικών σχηματισμών της κεντροαριστεράς. 

"Στην κρίση - γράφουν οι προσωπικότητες - οι Έλληνες δεν είναι ούτε αμαρτωλοί ούτεθύματα. Είναι υπεύθυνοι και άτυχοι. Υπεύθυνοι για τις εθνικές ολιγωρίες, άτυχοι γιατί στη δύσκολη στιγμή βρήκαν απέναντι τους μια Ευρωπαϊκή Ένωση αιφνιδιασμένη, μυωπική, συντηρητική, διαιρεμένη και αναδιπλωμένη στους εθνικισμούς της". 

Πλήρης αντιεπιστημονική αντιμετώπιση των αιτιών της καπιταλιστικής κρίσης και γλώσσα που τσουβαλιάζει όλους τους έλληνες (εφοπλιστές, εργάτες, οικοδόμους και βιομήχανους κα) χωρίς ταξικά κριτήρια. Λες και δεν κερδίζει το μεγάλο Κεφάλαιο απ' την κρίση. Λες και δεν βιώνουν τα λαϊκά στρώματα την κρίση. Επιθυμούν έτσι να περάσουν στο λαό το αίσθημα ότι είναι και αυτός υπεύθυνος για την καπιταλιστική κρίση, είναι υπεύθυνος που ζει με μισθούς πείνας, που ζει στην ανεργία, που πληρώνει τα σπασμένα των μονοπωλιακών ομίλων. 

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνα αδίστακτοι. Μπορεί να σεβόμαστε τις επαγγελματικές ιδιότητες αρκετών από αυτών που υπογράφουν το κείμενο, ως καθηγητών πανεπιστημίου, οικονομολόγων και διανοητών. Ο ρόλος τους όμως αποπροσανατολιστικός για το λαό και τα κίνητρα τους εμφανώς σκοτεινά, με κύριο στόχο την αναστήλωση του καπιταλιστικού συστήματος. 

Δεν θα επιθυμούσαμε να μπούμε σε κριτική επί προσωπικού αυτών που υπογράφουν το κάλεσμα. Μας είναι όμως αδύνατο να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι ανάμεσα σε αυτές τις "πεφωτισμένες προσωπικότητες" βρίσκεται το όνομα της "εναλλακτικής διανοούμενης" Σώτης Τριανταφύλλου, ο τ.υπουργός οικονομικών επί Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο γυρολόγος της κεντροαριστεράς Νίκος Μπίστης, ο καθ. Χρήστος Ροζάκης (alter ego του Γ.Παπανδρέου ως ΥΠΕΞ), ο χιουμορίστας συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς και άλλοι. 

Όλοι αυτοί είναι Protagon-ιστές στην προσπάθεια ανασύνταξης του αστικού καπιταλιστικού συστήματος με άξονα την κεντροαριστερά. Προφανώς ως αντίβαρο στη δεξιά συσπείρωση που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία και στην ασυνάρτητη σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εγκλωβισμό των απελπισμένων λαϊκών στρωμάτων επιθυμούν και τίποτα περισσότερο.

Ο λαός να μην τους κάνει τη χάρη.

Ζινόβιεφ.  Revolution Now!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου