Σελίδες

17 Σεπ 2013

Να γιατί χτυπάνε εργάτες!


Το Χρηματιστήριο της Αθήνας ανακοίνωσε χτες την μεταφορά της έδρας της «Βιοχάλκο» στο Βέλγιο. Η εξέλιξη αυτή, που δε συμβαίνει πρώτη φορά (π.χ. ΦΑΓΕ, Coca-Cola), είναι προϊόν της ακόρεστης δίψας των μονοπωλίων για μεγαλύτερα κέρδη.
Ας δούμε, πως σχολιάζουν οι δήθεν «αντισυστημικοί» φασίστες της «Χρυσής Αυγής», αυτή την εξέλιξη στην ιστοσελίδα τους:«Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος, είναι παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση και η Τρόικα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα».
Τι λέει εδώ η «Χρυσή Αυγή»; 

Ότι οι επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους, επειδή η κυβέρνηση δεν παίρνει αρκετά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου! 
Τι ζητά δηλαδή η «Χρυσή Αυγή»; 
Μα ακριβώς, ότι και οι μεγαλοβιομήχανοι δηλαδή ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στη φορολογία, ακόμα φθηνότερη ενέργεια!
Για του λόγου το αληθές, αντιγράφουμε τα εξής από το χθεσινό σχόλιο του ΣΕΒ με αφορμή τη «Βιοχάλκο»: «Ο ΣΕΒ έχει εδώ και καιρό εκπέμψει σήμα κινδύνου, προειδοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελληνική βιομηχανία, παρά την μέχρι σήμερα θαυμαστή ανθεκτικότητα της, δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας».
Καρμπόν επιχειρηματολογία! «Βαριά φορολόγηση» οι φασίστες, «υπερφορολόγηση» οι βιομήχανοι, «αβάσταχτο κόστος της ενέργειας» ο ΣΕΒ, «υψηλό ενεργειακό κόστος» η «Χρυσή Αυγή».
Οι ομοιότητες δεν μένουν μόνο σ’ αυτά. Η «Χρυσή Αυγή» σε επίσημη ανακοίνωση της, γράφει ότι «η ελληνική βιομηχανία καταστρέφεται με σχέδιο εδώ και 4 δεκαετίες με εκτρωματικούς νόμους όλων των διεφθαρμένων κυβερνήσεων» ενώ ο ΣΕΒ κάνει λόγο για «αποβιομηχάνιση του τόπου» που «είναι θέμα πολιτικής».
Η αλήθεια είναι η εξής: Διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων ήταν η στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις άλλωστε συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη εκατομμυρίων ακόμα και εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνα της «StatBank», το 2011, οι 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις κατέγραψαν αύξηση κερδών κατά 18.2%, με καθαρά κέρδη περίπου 1,60 δισ.! Ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις αξιοποιούν την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων της ΕΕ, την οποία η ΧΑ υπερασπίζεται, προκειμένου να μετακινούν τα κεφάλαιά τους εκεί που θα έχουν μεγαλύτερα κέρδη.
Ο ΣΕΒ επιδιώκει αυτά τα κέρδη να αυξηθούν κι άλλο, απομυζώντας τον κόπο και των ιδρώτα των εργατών, γι’ αυτό απαιτεί μείωση φορολογίας, γι’ αυτό ζητά μείωση του ενεργειακού κόστους και άλλα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου. Για τον ίδιο λόγο, ορισμένοι καπιταλιστές μεταφέρουν τις έδρες των Εταιρειών τους.
Η «Χρυσή Αυγή» βάζει πλάτη σ’ αυτά τα αιτήματα. Γι’ αυτό χτυπάει εργάτες. Γι’ αυτό είναι το φερέφωνο του ΣΕΒ, το μακρύ χέρι βιομηχάνων και εφοπλιστών. Και αυτό αποδεικνύεται μέρα τη μέρα. Γράφαμε, ένα μήνα πριν, με αφορμή τη στήριξη των ναζιστών στην «υγιή επιχειρηματικότητα»: «η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα του κεφαλαίου, τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος, "διαθέσιμη" για την υπεράσπισή του και την αντιμετώπιση του εργατικού – λαϊκού κινήματος». Αποδείχθηκε σωστή η διατύπωση μας πέρα για πέρα.
Με κάθε αφορμή, πρέπει να αποκαλύπτεται ο ρόλος τους πλατιά στο λαό. Οι Χρυσαυγίτες είναι τσιράκια των αφεντικών. Οι εργαζόμενοι, ο λαός να μην τους αφήνουν να σταθούν πουθενά, να συναντούν παντού το χλευασμό κάθε τίμιου ανθρώπου. Οργανωμένα, στα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές παντού, να τσακιστούν σε κάθε γειτονιά.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου