Σελίδες

18 Ιουν 2013

Ωμός αντικομμουνισμός... βγαλμένος από ... κονσερβοκούτια

Αδωνις Βοριδης...
Μπόλικες «δόσεις» προκλητικού και χυδαίου αντικομμουνισμού μεταδίδονται από το ραδιόφωνο που έστησαν η ΟΝΝΕΔ και η Νέα Δημοκρατία για να συκοφαντήσουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, στο ραδιόφωνο της ΟΝΝΕΔ -το οποίο κάνει εκπομπές υποτίθεται για να αντιμετωπίσει τη «λογοκρισία» που επιβάλλεται στη ΝΔ!- φιλοξενήθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης που συναγωνίστηκαν ο ένας τον άλλο στον αντικομμουνισμό, αποδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ, των αστικών κομμάτων και του συστήματος που υπηρετούν είναι το ΚΚΕ.

Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε, με τη βοήθεια των ΟΝΝΕΔιτών, για να ξεδιπλώσουν μια εφ' όλης της ύλης επίθεση στο ΚΚΕ, στις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, στην ίδια την πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για την αποτίναξη της καπιταλιστικής σκλαβιάς.

Ο Αδ. Γεωργιάδης ξεκίνησε μιλώντας για «σταλινισμό» και ότι ακόμα και στην «Πράβδα» υπήρχε «μεγαλύτερη ελευθερία», για να φτάσει να λέει χυδαία ψέματα για τη μείωση του προσωπικού στον «902».

Ακόμα πιο προκλητικός, ο Μάκης Βορίδης ισχυρίστηκε ότι η ΕΡΤ παρουσιάζει τα γεγονότα της περιόδου 1945-1949 με «τρομακτική μονομέρεια», σημειώνοντας ότι «είναι σαν ακούς να μιλάνε τα Αρχεία του ΚΚΕ»(!!) και μάλιστα είπε ότι γι' αυτό έχει πάρει «5 φορές τηλέφωνο τον Σίμο Κεδίκογλου»! Αναρωτιόμαστε μήπως ο κ. Βορίδης δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ του κάποιο από τα δεκάδες αντικομμουνιστικά ντοκιμαντέρ που παραποιούν την Ιστορία, συκοφαντούν τους κομμουνιστές και φτάνουν μέχρι το σημείο της αναπαραγωγής της επίσημης ιδεολογίας της ΕΕ που ταυτίζει τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό και τα οποία έχουν προβληθεί πολλάκις μέσα από τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης. Επειδή όμως δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Βορίδης να είναι τόσο άσχετος ώστε να μην έχει πάρει χαμπάρι τον ωμό αντικομμουνισμό που προωθείται και μέσα από τα κρατικά κανάλια - μηχανισμούς του αστικού κράτους, αυτά που λέει δεν είναι τίποτα άλλο παρά φτηνή προπαγάνδα του τύπου «πες πες ψέματα κάτι θα μείνει».

Ξεπερνώντας κάθε όριο στη συνέχεια και με αφορμή σύνθημα που ακούστηκε από κάποιους σε μια από τις συναυλίες στο προαύλιο της ΕΡΤ, είπε: «Πολύ ωραία τους είπε και ο Φαήλος (σ.σ. Κρανιδιώτης): Να τους θυμίσουμε ότι μετά το Μελιγαλά ήταν ο Γράμμος και το Βίτσι». Η ΝΔ για να χτυπήσει το ΚΚΕ και την ταξική πάλη, δε διστάζει -και δεν είναι η πρώτη φορά- να επιστρατεύσει επιχειρηματολογία βγαλμένη από την εποχή εκείνη που οι κομμουνιστές εκτελούνταν, διώκονταν, φυλακίζονταν, εξορίζονταν. Οι βουλευτές της ΝΔ δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να εκφράζουν με ωμότητα τη μόνιμη απαίτηση της πλουτοκρατίας που θα ήθελε να ξεμπερδέψει με τους κομμουνιστές, με το ΚΚΕ, με την ταξική πάλη, με τον κίνδυνο που διατρέχει η εξουσία των μονοπωλίων από την ανάπτυξη μιας λαϊκής συμμαχίας με προσανατολισμό ρήξης και ανατροπής του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Μπορούν να ονειρεύονται καρβέλια όσο θέλουν. Το ΚΚΕ δε λύγισε και δε θα λυγίσει από όποιας μορφής πόλεμο και αν του εξαπολύσει η εξουσία της πλουτοκρατίας, τα αστικά κόμματα και οι μηχανισμοί της.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο των βουλευτών της ΝΔ και των ΟΝΝΕΔιτών η συκοφαντία και το ψέμα ενάντια στο εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα την οργανωμένη πρωτοπορία του, το ΚΚΕ. Ο λαός και η νεολαία να καταδικάσει την ψευτιά και τον αντικομμουνισμό της ΝΔ και της νεολαίας της, να μη δεχθεί τη βρώμικη προπαγάνδα τους, είτε αυτή επιχειρείται μέσα από τις εκπομπές της ΟΝΝΕΔ είτε μέσα από τα ΜΜΕ που ανήκουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες ή το κράτος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου