Σελίδες

14 Μαΐ 2013

Τ. Τσατσούλη: Η επιστράτευση των καθηγητών αφορά το σύνολο των εργαζομένων (VIDEO)




Το ζήτημα της επιστράτευσης «δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς ή έναν κλάδο, αφορά το σύνολο των εργαζομένων και των ανέργων και συνοδεύει απ' ότι φαίνεται και θα συνοδεύει αυτή την αντιλαϊκή επιδρομή», τόνισε η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA», το πρωί της Τρίτης.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της παιδείας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «θα δούμε νέα βαθιά αντιδραστικά στοιχεία στην εκπαίδευση» και υπογράμμισε πως «τα παιδιά συντρίβονται και στην προοπτική τους και σήμερα».
Κατήγγειλε, επίσης, την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τις μειώσεις μισθών των εκπαιδευτικών και επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως οι εξελίξεις στην εκπαίδευση είναι άμεσα συνδεδεμένες με το στόχο για «φτηνό εργατικό δυναμικό στη βάση των αναγκών των επιχειρήσεων».
Η Τ. Τσατσούλη υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν μπορεί να περιμένει τίποτα η λαϊκή οικογένεια από αυτή την κυβέρνηση, από αυτή την πολιτική, από την πολιτική της ΕΕ» και πρόσθεσε πως οι επενδύσεις που υπόσχονται προβλέπουν «μισθούς 400 με 300 ευρώ, αυτή είναι η πραγματικότητα που ετοιμάζεται για τη νεολαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου