Σελίδες

19 Απρ 2013

Αλ. Μπαλού για Μανωλάδα: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση και η πολιτική της (VIDEO)




«Ηθικός αυτουργός είναι η κυβέρνηση -και η σημερινή και οι προηγούμενες- και η πολιτική της. Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι δεν ξέρει τι γίνεται στη Μανωλάδα και όχι μόνο. Είναι γνωστά ζητήματα που έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο και άλλες φορές», σημείωσε η Αλέξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA» το πρωί της Παρασκευής και αναφερόμενη στη δολοφονική επίθεση κατά των μεταναστών στη Μανωλάδα Ηλείας.
Είναι υποκρισία, σημείωσε, ότι όλοι ανακάλυψαν πως τώρα γίνεται αυτό εκεί, «δεν
μπορεί κάθε φορά που χύνεται αίμα να ανακαλύπτουμε την Αμερική. Δηλαδή πρέπει να σκοτωθεί κόσμος για να ασχοληθούν όλοι υποκριτικά και να εκφράσουν τη συμπάθειά τους, για λίγες μέρες. Γιατί εξακολουθεί να υφίσταται η πραγματικότητα την οποία υπηρετούν όλοι σε επίπεδο κυβέρνησης και πολιτικής».
Όλοι ξέρουν, υπογράμμισε, «ξέρουν και υποθάλπουν και καλύπτουν. Ξέρουν ότι για να έχει ο επιχειρηματίας κέρδος πρέπει να έχει ανθρώπους ανασφάλιστους, οι οποίοι θα είναι φτηνοί».
Το συγκεκριμένο ζήτημα, πρόσθεσε, «έχει να κάνει με αυτό που λέμε εκμετάλλευση της εργασίας. Όλοι ευαισθητοποιούνται όταν πυροβολούν. Όταν φτάσεις στον πυροβολισμό, όμως, είναι αργά για να κάνει κάποιος τον υποκριτή».
Επισημαίνοντας ότι η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική ακολουθεί «τη λογική της ανταγωνιστικότητας», την «πολιτική της κερδοφορίας της ΕΕ», τόνισε πως «το κράτος και η κυβέρνησή του, φτιάχνει τους νόμους του, για να υπηρετείται ο βασικός στόχος», που είναι «αυτοί που κάνουν το κουμάντο, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοτσιφλικάδες, οι τραπεζίτες, ντόπιοι και ξένοι, να έχουν τσάμπα, φτηνή δουλειά και οι νόμοι προσαρμόζονται σε αυτό».
Το κρίσιμο ζήτημα για τους εργαζόμενους κατέληξε, είναι «ποια απάντηση θα δοθεί για να λύσουν τα προβλήματά τους» και σημείωσε την ανάγκη για τη «μάχη που πρέπει να δίνουν καθημερινά στο χώρο δουλειάς για να σπάσουν αυτά τα μέτρα, να μην περάσουν και αυτό γίνεται με την οργάνωσή τους με την ενότητά τους, στη βάση των συμφερόντων τους».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου