Σελίδες

15 Απρ 2013

Νέα δημοσιεύματα για τη χρηματοδότηση της Χ.Α.


Νέα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης των εν Ελλάδι νεοναζί, της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα τα φασιστοειδή συνεχίζουν να στρώνουν χαλί στο μεγάλο κεφάλαιο για να αρπάξει τον ορυκτό πλούτο του λαού και του τόπου.
Συγκεκριμένα, αρχές Απρίλη, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» φιλοξενούσε εκτεταμένο άρθρο για τους εν Ελλάδι νεοναζί, επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα τη φημολογία για οικονομική στήριξη της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές, ότι κατέστησαν εφικτό το άνοιγμα παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα έγραφε: «Εν μέσω φημών για υποστήριξη από πλούσιους εφοπλιστές, κατάφερε να ανοίξει γραφεία του κόμματος (σ.σ. Χρυσή Αυγή) σε όλη την Ελλάδα». Τώρα η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» σε αντίστοιχο δημοσίευμά της κάνει λόγο για ασαφή στοιχεία σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματος (τουλάχιστον όπως αναδημοσιεύονται αποσπάσματα του αφιερώματος σε ελληνικά ΜΜΕ). Σε δικό του τέτοιο αφιέρωμα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή «δολοφονική συμμορία», κάνει λόγο για πράξεις βίας που τρομοκρατούν τη χώρα. Προσπαθώντας να δώσουν μιαν απάντηση τα φασιστοειδή καταφεύγουν σε απειλές γράφοντας μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα τους ότι «(...) λίγα είναι τα ψωμιά τους. Έρχεται η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού και θα τους στείλει όλους στα τσακίδια!».

Ανεξάρτητα του αν και τι ισχύει στη χρηματοδότηση των νεοναζί, αξιοσημείωτη η πρεμούρα που δείχνουν για τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνεχείς αβάντες που κάνουν στους εφοπλιστές, ζητώντας νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις για τους «πλοιοκτήτες».
Χαρακτηριστικά και όσα έγιναν Παρασκευή στην Καβάλα, όπου ο βουλευτής των νεοναζί Αρτέμης Ματθαιόπουλος συναντήθηκε με κάποιους εργαζομένους της «KAVALA OIL» (η απαράδεκτη αυτή ενέργεια από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων προκαλεί ήδη αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία). Κατά ανακοίνωση των φασιστοειδών συζήτησαν «και το θέμα εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την εξόρυξη νέων κοιτασμάτων». Δηλαδή, όχι να είναι ο λαός κύριος στον τόπο και τον πλούτο του, αλλά να φέρουν έναν ιδιώτη να τον καρπώνεται μέσα από κάλε λογής «κοινοπρακτικά σχήματα» που μόνο ωφελημένο έχουν το μεγάλο κεφάλαιο.
Άλλωστε και τέλη Μάρτη, όταν νεοναζί βουλευτές συναντήθηκαν με αντιπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας, τους ξεκαθάρισαν ότι «η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρεία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι». Άφηναν και εκεί ορθάνοιχτη την πόρτα για κάποιον «μεγαλοεπενδυτή» να καπαρώσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας και του λαού.
Στο μεταξύ, ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα έκθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Αποσπάσματα που διέρρευσαν αναφέρουν ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους, συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού - όπως το χαρακτηρίζει - πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» και υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται. Βέβαια οι τέτοιες δηλώσεις τους είναι χαρακτηριστικές της υποκρισίας τους, καθώς γέννημα του συστήματός τους είναι οι νεοναζί, όπλο τους στο τσάκισμα του λαού. Τα σχέδιά τους περί απαγορεύσεων και κυρώσεων αλλού στοχεύουν.
Την ίδια στιγμή αντιδράσεις προκαλεί στην Πάτρα η κίνηση των φασιστοειδών να αναγράψουν στο Δημόσιο ΙΕΚ συνθήματα όπως «Heil Hitler». Σε ψήφισμά του το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας τονίζει: « Η Χ.Α. είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος, το αποδεικνύουν οι ίδιες οι τοποθετήσεις τους για το πώς θέλουν τον εργάτη (σκυφτό με μεροκάματο 18 ευρώ μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία που ανοίγουν). Με κάθε τρόπο θα μπούμε εμπόδιο σε κάθε μισανθρωπισμό, ρατσιστική πράξη ενάντια σε κάθε συνάδελφό μας και δεν θα επιτρέψουμε να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου