Σελίδες

12 Απρ 2013

ΠΑΣΚ: συνεργάτης του υπόκοσμου και των χρυσ...αυγών

«Για την τραμπούκικη επίθεση της ΠΑΣΠ σε σπουδαστές στο ΤΕΙ Πάτρας και τον αποκλεισμό του Συμβουλίου του ΤΕΙ από ομάδα σπουδαστών»

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο ΤΕΙ Πατρών. Στέλεχος της κυβερνητικής ΠΑΣΠ μαζί με μπράβους εισέβαλαν στο ΤΕΙ και χτύπησαν σπουδαστές, οι οποίοι βρίσκονταν εντός τους ιδρύματος. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 6 φοιτητές οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Την τραμπούκικη επίθεση καταδικάζει η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Την Πέμπτη 11 Απρίλη, ενώ πραγματοποιούνταν κινητοποίηση σπουδαστών στο Συμβούλιο του ΤΕΙ, ο επικεφαλής της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας με έξι μπράβους - ανθρώπους της νύχτας, επιτέθηκαν σε σπουδαστές στέλνοντας έξι στο νοσοκομείο, με ξύλα, σιδηρογροθιές και δεν δίστασαν να χτυπήσουν και γυναίκες! Ως αφορμή επικαλέστηκαν, «αψιμαχίες» που είχαν προηγηθεί στις Γενικές Συνελεύσεις της ΣΔΟ και της ΣΕΥΠ, την προηγούμενη και την ίδια μέρα αντίστοιχα, μεταξύ στελεχών της ΠΑΣΠ και μελών του «αντιεξουσιαστικού» χώρου.
Μετά από αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα, ακολούθησε αποκλεισμός του Προέδρου και του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πάτρας από ομάδα φοιτητών με μπροστάρηδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΑΑΚ και του «αντιεξουσιαστικού χώρου» και με απαίτηση να παραιτηθεί όλο το Συμβούλιο του ΤΕΙ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, οργανώνει εγκληματικές επιθέσεις, αξιοποιώντας τον υπόκοσμο της νύχτας ώστε να τρομοκρατήσει και να καταστείλει. Αυτή η επίθεση έχει στόχο τους χιλιάδες σπουδαστές που κινητοποιούνται και εντάσσεται στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην απομαζικοποίηση και στον τερματισμό των αγώνων.
Δεν είναι τυχαία η στάση της ΠΑΣΠ! Με το ένα χέρι τους ψηφίζουν όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και με το άλλο σηκώνουν το χέρι τους ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Το Κόμμα τους, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που σήκωσε χέρι στους συνταξιούχους, στους ναυτεργάτες, στους χαλυβουργούς. Είναι οι ίδιοι που στέλνουν μαθητές που αγωνίζονται στα μαθητοδικεία, τους αγρότες στα αγροτοδικεία, που βγάζουν «παράνομες και καταχρηστικές» τις απεργίες, που κηρύσσουν πολιτική επιστράτευση.
Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν την βρώμικη επίθεση. Να απομονώσουν την κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΠ σε κάθε τμήμα, κάθε σχολή. Δεν χωρούν οι δυνάμεις της κυβέρνησης, του συμβιβασμού και των τραμπούκων στους συλλόγους μας. Δεν τρομοκρατούμαστε από κανενός είδους καταστολή είτε προέρχεται από τα ΜΑΤ είτε από την ΠΑΣΠ και τους μπράβους της. Τους προειδοποιούμε: Τα «αλισβερίσια» τους με τον υπόκοσμο δεν μας φοβίζουν, ίσα ίσα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Θα βρουν μπροστά τους το οργανωμένο λαϊκό και σπουδαστικό κίνημα.
Καμία σχέση, όμως, δεν έχει ο ολοήμερος αποκλεισμός του Συμβουλίου και του Προέδρου του ΤΕΙ και η απαίτηση να παραιτηθούν, με το οργανωμένο σπουδαστικό κίνημα, τους συλλόγους, τις Γενικές συνελεύσεις των σπουδαστών και τις αποφάσεις τους. Αυτές οι ενέργειες δίνουν πάτημα στην συκοφάντηση των αγώνων, στους σχεδιασμός για χτύπημα του ασύλου.
Το επόμενο διάστημα να δυναμώσουμε και να ισχυροποιήσουμε και άλλο τους αγώνες και το σπουδαστικό κίνημα. Για να ακυρώσουμε στην πράξη την αντιεκπαιδευτική πολιτική της οποίας μέρος είναι το «Σχέδιο Αθηνά» που έφερε πρόσφατα η συγκυβέρνηση.
Οι σπουδαστές να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις σπουδαστικές εκλογές στις 17 Απρίλη, ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός, να πετάξουν έξω από τα όργανα τα τσιράκια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου