Σελίδες

19 Ιαν 2013

Σοβαρές οι κυβερνητικές ευθύνες για τη «μηδενική ανοχή σε μετανάστες»


Με αφορμή τη δολοφονία από φασιστοειδή του 27χρονου νέου εργάτη από το Πακιστάν που ξεφόρτωνε πορτοκάλια για να ζήσει αυτός και τα αδέρφια του, ακούστηκαν και πάλι ψεύτικες και υποκριτικές κορώνες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, και τη συγκυβέρνηση. Έφτασαν στο σημείο πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα του νέου εργάτη να θεωρούν μεγάλη τους επιτυχία το ότι συνελήφθησαν οι δράστες.
Οι ίδιοι, που με την πολιτική της «ανακατάληψης της πόλης από μετανάστες», της «μηδενικής ανοχής σε μετανάστες» δίνουν το σύνθημα και πυροδοτούν τη ρατσιστική δολοφονική βία, εμφανίζουν ως μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη των δύο δολοφόνων. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δολοφονική δράση των φασιστοειδών.
Ο 27χρονος Πακιστανός εργάτης, Σαχτζάτ Λουκμάν, βρήκε τραγικό θάνατο από «επαγγελματικές» μαχαιριές δύο Ελλήνων στα Πετράλωνα την περασμένη Πέμπτη. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει κιχ, οι κατά τα άλλα λαλίστατοι γκεμπελίσκοι, εχθροί του λαού.
Η δράση τους στηρίζεται και τροφοδοτείται από την πολιτική της συγκυβέρνησης. Χαρακτηριστικά
υπενθυμίζουμε τον χρυσαυγίτη που πρωτοστάτησε στα επεισόδια έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο και βρήκε καταφύγιο πίσω από το φραγμό της Αστυνομίας, την επίθεση εναντίον δικηγόρου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα, τον έλεγχο «αστυνομικού τύπου» μεταναστών στο πανηγύρι της Ραφήνας αλλά και την καταστροφή πάγκων από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, την απελευθέρωση προσαχθέντος και τις φραστικές επιθέσεις από βουλευτές του φασιστικού κόμματος έξω από το θέατρο «Χυτήριο».
Μία είναι η απάντηση. Ο λαός να τους απομονώνει όπου τους βρίσκει. Την Παρασκευή, μία μέρα μετά το άγριο έγκλημα, ο Κεντρικός Τομέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ έκαναν μαζική συγκέντρωση στα Πετράλωνα για να καταδικάσουν τη στυγνή δολοφονία του Πακιστανού εργάτη. Πολίτες από τα μπαλκόνια τους χειροκροτούν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ο λαός πρέπει να συστρατευθεί σε αυτό τον αγώνα που στρέφεται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και αναπαράγει τη δυστυχία για το λαό. Σύστημα που υπερασπίζονται τα φασιστοειδή.
Οι εργαζόμενοι, τα ταξικά συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα θα συνεχίσουν να περιφρουρούν τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών. Θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τους αντίπαλους της εργατικής τάξης με ταξικά κριτήρια και όχι με βάση το χρώμα και τη χώρα καταγωγής. Επισημαίνουν πως οι φασιστικές επιθέσεις δεν έχουν στόχο μόνο τους μετανάστες. Σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στους φοιτητές και τους εργάτες που αγωνίζονται.
902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου