Σελίδες

19 Ιαν 2013

Τ’ ΑΚΟΥΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗ …ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΣΟΥ;;; ΑΥΡΙΟ ΘΑ ’ΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…


«Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, και εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα. Μετά ήρθαν για μένα, αλλά μέχρι τότε δεν είχε μείνει πια κανείς να μιλήσει για μένα..» !!! 
(Martin Niemoller: Γερμανός πάστορας για τηφασιστοναζιστική ιμπεριαλιστική Γερμανία, τηνφασιστοναζιστική κυβέρνησή της και το φασιστοναζιστικό κόμμα τού φασιστοναζί Χίτλερ, υπηρέτη των μονοπωλίων και προστάτη τού καπιταλισμού).

«ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ»

Μαζική συγκέντρωση μπροστά από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Πετραλώνων και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής πραγματοποίησε χτες πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κεντρικού Τομέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ,
για να καταδικάσει, 
την άγρια και στυγνή δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη από φασιστοειδή.

Μέλη τού ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια της πορείας μοίρασαν την ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στους κατοίκους των Πετραλώνων.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και χειροκρότησαν τους διαδηλωτές. 

Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: 
«ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ», 
οι διαδηλωτές στην πορεία που ακολούθησε έστειλαν μήνυμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής,  
να απομονώσουν τη δράση των φασιστών στις γειτονιές που σήμερα δολοφονούν μετανάστες και αύριο τον αγωνιζόμενο λαό. 
Κρατώντας τις κόκκινες σημαίες του ΚΚΕ και φωνάζοντας συνθήματα: 

«ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΧΙΤΕΣ, ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ» 

«ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ», 

πορεύτηκαν μέχρι το σημείο, όπου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 27χρονος μετανάστης, στην οδό Τριών Ιεραρχών 65. Εκεί, κατήγγειλαν εκ νέου τη στυγνή δολοφονία του 27χρονου μετανάστη. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μπροστά από τον ηλεκτρικό σταθμών των Πετραλώνων. 

Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ που ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:  

«Η κρατική καταστολή, δίνει κάλυψη και καλλιεργεί την ανοχή στην εγκληματική δράση των φασιστικών - ρατσιστικών συμμοριών. Καλούμε τους νέους και τις νέες, το λαό να απομονώσουν τις φασιστικές-ρατσιστικές οργανώσεις, να παλέψουν ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που είναι η μήτρα του φασισμού - ναζισμού.Να καταδικάσουν τη δράση τους σε όλους τους χώρους, στα σχολεία, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς. Να αντιπαλέψουν πιο αποφασιστικά το σύστημα που γεννά το φασισμό». 

Ανακοινώσεις καταδίκης της δολοφονίας εξέδωσαν χτες το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και άλλα σωματεία εργαζομένων. 

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: 

«Οι δύο δολοφόνοι μπορεί να έχουν συλληφθεί αλλά ο ρατσισμός που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση με την επιχείρηση "νόμος και τάξη", "Ξένιος Ζευς", τα πογκρόμ, τις απελάσειςκαλλιεργεί την ανοχή στην εγκληματική δράσηαπέναντι στους μετανάστες και όχι μόνο. Οι εργαζόμενοι, τα ταξικά συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα θα συνεχίσουν να περιφρουρούν τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστώνΘα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τους αντίπαλους της εργατικής τάξης με ταξικά κριτήρια και όχι με βάση το χρώμα και τη χώρα καταγωγής».  

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωσή του, τονίζει μεταξύ άλλων:  

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιεςΜε τα γνωστά συνθήματα περί "ανακαταλήψεως των πόλεων" από τους μετανάστες και τις επιχειρήσεις - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας στρώνει το έδαφος για την εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών, όπως της Χρυσής ΑυγήςΟπου δεν φτάνει η κρατική καταστολή αναλαμβάνει δράση το οπλισμένο χέρι του συστήματος, οι φασίστες, η Χρυσή Αυγή και τα τάγματα εφόδου που έχει δημιουργήσει»

«(...)Οι φασιστικές επιθέσεις δεν έχουν στόχο μόνο τούς μετανάστες. 
Σήμερα δολοφονούν μετανάστεςαύριο θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα, στους φοιτητές και τους εργάτες που αγωνίζονται. 
Καλούμε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, 
να καταγγείλουν και να απομονώσουν τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτήν τη ναζιστική συμμορία και στο σύστημα που γεννά το φασισμό και τσακίζει τη ζωή μας. 
Κανένας να μην τρομοκρατηθεί!!!
Καμία ενέργειά τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη! 
Δε θα ανεχτούμε στους συλλόγους μας να υπάρξειφασιστική - ναζιστική δράση!!!».

(Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 19-1-2013)
ΠΗΓΗ revolt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου