Σελίδες

11 Οκτ 2012

«ΔΩΔΩΝΗ»: Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση


Με πρόβατα μέσα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας έγινε η χτεσινή κινητοποίηση της ΠΑΣΥ μαζί με το ΠΑΜΕ
«Η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό». Το σύνθημα - οδηγός της κοινής πάλης αγροτοκτηνοτρόφων και εργαζομένων απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας, με ό,τι συνέπειες αυτή συνεπάγεται για το αγροτικό εισόδημα, τους εργαζόμενους και τη λαϊκή κατανάλωση βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής αγωνιστικής παρέμβασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στα Γιάννενα από την ΠΑΣΥ και το ΠΑΜΕ.
Απέναντι στη γραμμή της ιδιωτικοποίησης που συνδιαμορφώνουν Ενώσεις και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ηπείρου από κοινού με την διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου της ΔΩΔΩΝΗΣ, προβλήθηκε το ρεαλιστικό και αναγκαίο της οργάνωσης της πάλης σε αγωνιστικό προσανατολισμό και με ταξικό περιεχόμενο ενάντια στη στρατηγική κεφαλαίου και ΕΕ για να ματαιωθεί στην πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και οι συνέπειές της.

Με αγροτικά τραγούδια να δίνουν τον τόνο, αναδεικνύοντας τους καημούς και τα βάσανα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, η κινητοποίηση συνεχίστηκε μέσα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Σε μια συμβολική κίνηση οι αγροτοκτηνοτρόφοι παρέδωσαν το ψήφισμα στη διοίκηση μαζί με τα πρόβατά τους στα οποία κρεμάστηκαν «θηλιές» με συνθήματα ενάντια στην παράδοση του κόπου και του μόχθου των αγροτών στις πολυεθνικές, σε ντόπια και ξένα μονοπώλια, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν την αντιαγροτική αυτή πολιτική στο σύνολό της.
Στο μεταξύ την ίδια ώρα που οι κτηνοτρόφοι μεταξύ των άλλων είναι και απλήρωτοι στις αποθήκες της γαλακτοβιομηχανίας, όπως επιβεβαίωσε σε τοπικό κανάλι ο οικονομικός σύμβουλος της ρωσοελληνικής επιχειρηματικής κοινοπραξίας που αγόρασε τη ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται αδιάθετο εμπόρευμα φέτας αξίας 45.000.000 ευρώ περίπου, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ την τιμή αγοράς της ΔΩΔΩΝΗΣ (21 εκατομμύρια ευρώ). Ο επιχειρηματικός όμιλος δηλαδή θα πριμοδοτηθεί με το «καλημέρα» με αδιάθετο εμπόρευμα διπλάσιας αξίας από την αγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ. Εμπόρευμα που παρέμεινε στις αποθήκες και σήμερα δίνεται «προίκα» στο νέο ιδιοκτήτη για να κάνει γρήγορη απόσβεση της αγοράς, αλλά και οφειλών που είχε προς τη ΔΩΔΩΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου