Σελίδες

21 Ιουλ 2012

Βολικές «ίσες αποστάσεις»...


Τη βολική για τον ίδιο αλλά επιζήμια για το λαό λογική των ίσων αποστάσεων επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στη Συρία, την ώρα που η ιμπεριαλιστική επέμβαση κλιμακώνεται και αντικειμενικά προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη της αγωνιστικής εγρήγορσης των εργαζομένων, συνολικά του ελληνικού λαού. Ανάγκη που δεν υπηρετείται με μισόλογα και με απόκρυψη της αλήθειας.
Σε ανακοίνωσή του λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «εμφύλιο πόλεμο στη Συρία» και για «πάνω από 17 χιλιάδες νεκρούς στη Συρία από το Μάρτη του 2011, που άρχισε η συριακή λαϊκή εξέγερση»!!! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τα τεκταινόμενα στη Συρία περίπου ως εξής: Από τη μια το «τυραννικό οικογενειοκρατικό καθεστώς Ασαντ δεν θέλησε να ακούσει ούτε στιγμή τα αιτήματα της λαϊκής εξέγερσης για δημοκρατία και ελευθερία» και από την άλλη «οι αντικαθεστωτικοί (...) δεν θέλουν να συζητήσουν μια συμβιβαστική λύση ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία». Και κάπου στη μέση αυτών ο «εξεγερμένος» λαός κατά το ΣΥΡΙΖΑ, που υφίσταται τη διαμάχη «καθεστωτικών» - «αντικαθεστωτικών».

Εκτιμά ότι «η συνέχιση του εμφυλίου πολέμου δίνει προσχήματα για την εκπόνηση σχεδίων για μια στρατιωτική επέμβαση τύπου Λιβύης» και μέμφεται την ελληνική κυβέρνηση γιατί «απουσιάζει από τις ειρηνικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται διεθνώς»!
Αυτή είναι η αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μακράν απέχει της πραγματικότητας. Η Συρία βρίσκεται προ πολλού στο μάτι του κυκλώνα και αποτελεί το πεδίο εκδήλωσης σκληρών ανταγωνισμών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν απροκάλυπτα προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, αλλά και Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, όπως και Ρωσία και Κίνα). Οπως ακριβώς έπραξαν και στην περίπτωση της Λιβύης, το παράδειγμα της οποίας είναι αποκαλυπτικό και δεν επιτρέπει κανενός είδους αμφιβολία για το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές όπου Γης....
    ... που καλύπτουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι «αντικαθεστωτικοί» που επιδιώκουν την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία είναι υποκινούμενοι και χρηματοδοτούμενοι από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, ενώ η Τουρκία είναι εκείνη που μέσω των εδαφών της τους τροφοδοτεί με όπλα. Το «Εθνικό Συριακό Συμβούλιο» μέσα από την ιστοσελίδα του, εμφανίζεται να έχει 140 μέλη, με σημαντική συμμετοχή «Αδελφών Μουσουλμάνων», τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εκτός Συρίας, με τόπο διαμονής τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, αραβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής. Μια ματιά στα βιογραφικά τους αποκαλύπτει πολλά για το ποιόν και το ρόλο τους.
Δεν ενδιαφέρονται όλοι αυτοί φυσικά για τη «δημοκρατία και την ελευθερία» του λαού της Συρίας. Ενδιαφέρονται για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς τους, ποιας χώρας τα μονοπώλια θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος αλλά και τη θέση κάθε ιμπεριαλιστικής δύναμης σε μια περιοχή με γεωστρατηγική σημασία.
Ο κίνδυνος γενικευμένης πολεμικής σύρραξης είναι υπαρκτός και θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής μας. Τούτη την ώρα καθαρά πρέπει να ειπωθεί ότι το μέλλον της Συρίας είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του. Τούτη την ώρα μισόλογα δεν χωράνε. Οι λαοί πρέπει να οργανώσουν την αντίστασή τους στις επεμβάσεις, να εναντιωθούν μαζικά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο καπιταλιστικό σύστημα που τον προκαλεί. Ειδικότερα ο ελληνικός λαός οφείλει να ορθώσει ανάστημα για να μη συρθεί η Ελλάδα σε ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας ούτε να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη διευκόλυνση της επέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου