Σελίδες

14 Μαΐ 2012

Ο δρόμος προς την εξαθλίωση!

 Του Προκόπη Κωφού

- Αφού εκβίασαν, απείλησαν, είπαν ψέματα, έθεσαν πλαστά διλήμματα,  έσπειραν αυταπάτες, έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να αρπάξουν την  ψήφο του λαού.
- Αφού με έναν κατεξοχήν αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο άφησαν χωρίς  εκπροσώπους στο κοινοβούλιο το 19,03 % των ψηφοφόρων και πήραν το  μπόνους των 50 εδρών.
- Αφού πολλοί δεν πήγαν να ψηφίσουν είτε από αδιαφορία είτε για να  τους τιμωρήσουν μ' αυτό τον τρόπο είτε γιατί υπολόγισαν τα έξοδα.
- Αφού με όλα αυτά αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως η δημοκρατία  τους είναι ψευδεπίγραφη.
- Αφού έπαιξαν το θέατρο των διερευνητικών εντολών, όταν και ο πιο  αδαής θα μπορούσε να μετρήσει από την αρχή τις έδρες και να δει πως ούτε κυβέρνηση της «αριστεράς» θα μπορούσε να γίνει ούτε κάποια άλλη  «μνημονιακή».
- Αφού παρόλα αυτά ο λαός απέρριψε το δικομματισμό και τους αναγκάζει  να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.




 - Τώρα ετοιμάζουν την προσαρμογή του πολιτικού σκηνικού στο εκλογικό  αυτό αποτέλεσμα για να προωθήσουν την ήδη αποφασισμένη πολιτική τους,  ανανεώνοντας τα εκβιαστικά και πλαστά διλήμματά τους για ευρώ ή  δραχμή, δεξιά ή αριστερά, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, Ευρώπη ή εξαθλίωση.

  - Μέχρι τώρα η εξουσία των μονοπωλίων ασκούνταν μέσω του  δικομματισμού. Τώρα, μετά την απόρριψή του, αλλάζουν πολιτικό σκηνικό  και η εξουσία των μονοπωλίων θα ασκείται μέσω της συμμετοχής της ! «αριστεράς» σε όποια κυβέρνηση θα τους βολέψει, είτε άμεσα είτε το  πιθανότερο μετά τις επαναληπτικές εκλογές. Ήδη το μνημόνιο προβλέπει  πολύ προωθημένα μέτρα για να σαρωθούν τα πάντα στο επόμενο χρονικό  διάστημα. Θα προσφέρουν λοιπόν μια «προίκα» στο νέο πολιτικό σκηνικό για να έχουν να λένε και οι «αριστεροί» πως κατάφεραν κι αυτοί κάτι,  ίσως να είχαν γίνει ήδη οι σχετικές προβλέψεις για την «προίκα» αυτή,  και θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τη διαδρομή για την επίτευξη των σχεδίων τους για «ανάπτυξη» και «ανταγωνιστικότητα» που έχει σαν ορίζοντα τους  μισθούς της Βουλγαρίας και την εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού! Η  συμφωνία για το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας θα έχει όπως  δείχνουν τα πράγματα την πρωτοφανή πρωτοτυπία να περιλαμβάνει κυρίως  τι δεν θα κάνει η κυβέρνηση αυτή, ποια μέτρα του μνημονίου δεν θα  εφαρμόσει, την «προίκα», και όχι τι θα κάνει! Στην πορεία φυσικά η κυβέρνηση του νέου πολιτικού σκηνικού δεν θα κάνει παρά αυτό που  έκαναν πάντα όλες οι κυβερνήσεις, να υπηρετούν αυτό που προβάλει σαν αναγκαιότητα στον καπιταλισμό, τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των  μονοπωλίων, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση την πολιτική του μνημονίου!

 - Πρέπει να μπούμε σ' αυτό το δρόμο προς την εξαθλίωση, πρέπει να  συμβούν αυτά που προωθούν πανευρωπαϊκά, και σε μας μέσω του μνημονίου,  για να καταλάβουμε πως η ανατροπή αυτής της πολιτικής μπορεί να γίνει  μόνο με τους αγώνες του λαού και όχι μέσω μιας παρωδίας εκλογών και της ψεύτικης και ψευδεπίγραφης αστικής «δημοκρατίας»;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου