Σελίδες

14 Μαΐ 2012

Δεν έχει πάτο η κοροϊδία και η αναξιοπιστία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ως τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες, έπαιζε με τον πιο άθλιο τρόπο με τον πόνο του λαού, υπέκλεψε ψήφους με τερατώδη ψέματα. Από το βράδυ της Κυριακής, με τον κυνισμό που διακρίνει τους τυχοδιώκτες, άρχισε να αναιρεί μία προς μία τις υποσχέσεις του, με την ίδια ευκολία που τις μοίραζε αφειδώς προεκλογικά.
Εως την κάλπη, διακήρυττε με επιμονή: «Η πρώτη πράξη του νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καταγγελία του μνημονίου». Γευστικότατο το δόλωμα για όσους είχε πείσει προηγούμενα με την προπαγάνδα του ότι το μνημόνιο είναι η πηγή της δυστυχίας τους και όχι η εξουσία των αστών, που σε όλη την ΕΕ επιβάλλει την ίδια πολιτική, με ή χωρίς μνημόνιο.
Απ' την επόμενη μέρα των εκλογών, με τις λαϊκές ψήφους στην τσέπη πια, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Για να φτάσουμε την Παρασκευή ο Γ. Δραγασάκης (το οικονομικό «μυαλό» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) να δηλώσει στον ρ/σ Real:
«Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω;
Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ. Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό. Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους. Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό».
Επιστολή - διαπιστευτήρια στην ΕΕ
Του Δραγασάκη είχε προηγηθεί η αποκαλυπτική επιστολή Τσίπρα στους ευρωενωσιακούς αξιωματούχους (προέδρους της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Γιούρογκρουπ), την οποία δικαιολογημένα ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «επηρεασμένη από το πνεύμα της θεσμικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».
Καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του, ο Αλ. Τσίπρας τους διαμηνύει ότι η ΕΕ και η αντιλαϊκή της στρατηγική, όπως εκφράζεται και με τα μνημόνια, δε διατρέχουν κανέναν κίνδυνο απ' το ενδεχόμενο να αναλάβει το κόμμα του τη διακυβέρνηση της χώρας και πως το μόνο που ζητάει είναι η επαναδιαπραγμάτευσή τους! Ο,τι δηλαδή λένε με ένα στόμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.
Από την επιστολή απουσιάζει κάθε αναφορά σε «καταγγελία του μνημονίου», σε κατάργηση των προβλεπόμενων μέτρων, σε αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και στις άλλες υποσχέσεις που πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό. Τους γράφει ότι η ψήφος του λαού απονομιμοποιεί πολιτικά το μνημόνιο, για το οποίο εκτιμά ότι είχε «ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του», αφού «απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων», στο να αντιμετωπίσει «τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας»!
Προσπαθεί μάλιστα ενώπιόν τους να εμφανιστεί ως δύναμη που εγγυάται την αποκατάσταση των «στρεβλώσεων» της οικονομίας, γράφοντας ότι αν και «ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας», εντούτοις οι κυβερνήσεις «αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».
Τους λέει ακόμα ότι «το PSI έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας» και τους καθησυχάζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ στόχος και μάλιστα επιτακτικά άμεσος είναι η «αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας», εφιστώντας τους την προσοχή ότι πρέπει «επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα».
Μάλιστα, επικρίνει το πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης, αλλά πρωτίστως απ' τη σκοπιά της επίδρασής του στην οικονομία αφού, όπως λέει, «την οδηγεί στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης».
Επαναδιαπραγμάτευση και όχι καταγγελία
Επιχειρεί, τέλος, να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα της ΕΕ και επί της ουσίας ζητάει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αναφέροντας επί λέξει: «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη (...) Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση».
Σε πολύ απλά ελληνικά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λέει στην ΕΕ ότι του είναι αδιανόητη οποιαδήποτε λύση των λαϊκών προβλημάτων εκτός του πλαισίου και «κανόνων» της ΕΕ, δεσμεύεται απέναντί της ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία μονομερή πρωτοβουλία και πως όποια απόφαση ληφθεί θα είναι «αμοιβαία αποδεκτή» και σε συνεννόηση με τα όργανα της ΕΕ.
Μετά το σούσουρο που προκάλεσε η νέα του κωλοτούμπα, που μάλιστα αφορά τη βασική προγραμματική του δέσμευση, ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ διένειμε την Παρασκευή non paper προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς να το καταφέρνει. Στο διά ταύτα, επικεντρώνουν στις «αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αφού εκεί πρέπει «να αλλάξει η κυρίαρχη οικονομική πολιτική» και το «πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής»! Προσθέτουν, μάλιστα, ότι «εάν η Ελλάδα καταγγείλει το μνημόνιο και το ευρωπαϊκό πλαίσιο παραμείνει, τα προβλήματα θα επανέλθουν και θα αναπαράγονται».
Ομολόγησαν, δηλαδή, για πολλοστή φορά μέσα στη βδομάδα που πέρασε, ότι καμιά πρόθεση να καταγγείλουν το μνημόνιο δεν έχουν, και επιπλέον τα εναποθέτουν όλα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ (δηλαδή τον θύτη) καλλιεργώντας αυταπάτες ότι ο λαός θα σωθεί αν η λυκοσυμμαχία θα αποκτήσει μια άλλη πολιτική.
Πρόκειται για πλήρη κατάρρευση της προπαγάνδας, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε προεκλογικά να κοροϊδέψει το λαό και να κλέψει την ψήφο του. Τώρα, μάλιστα, λέει στο λαό ότι ακόμα κι αν καταγγείλει το μνημόνιο, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο το «πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής παραμένει ίδιο»!Δηλαδή, φούμαρα αυτά που έλεγε στο λαό ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα άλλαζε δήθεν τη ζωή του, θα αποκαταστούσε μισθούς και συντάξεις, θα καταργούσε αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους και πάει λέγοντας.
Τα αποκαλυπτήρια της απατεωνιάς
Υπήρξαν όμως κι άλλες εξόχως αποκαλυπτικές παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο και του προεκλογικού σόου που έστησε αξιοποιώντας τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης:
-- Ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα παρέπεμψε στις καλένδες την υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει στο λαό, δηλώνοντας ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί κάποτε,«σε ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων και διεργασιών στο ευρωπαϊκό επίπεδο που θέλουμε να επιταχύνουμε», αφού θα πρέπει «να σταματήσουμε να απομονώνουμε την εξεύρεση λύσης στην Ελλάδα και να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκή λύση».
-- Η επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, την οποία ο Δ. Στρατούλης παρουσίαζε σαν δεδομένη λέγοντας: «Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;», έδωσε τη θέση της στη διατύπωση για «ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις».Ο Δ. Παπαδημούλης πιο ειλικρινής δήλωσε: «Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν κι αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009».
-- Η «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τον οικολογικό επανασχεδιασμό της ανάπτυξης», γρήγορα αντικαταστάθηκε από: «(...) θα ζητήσουμε και θα διεκδικήσουμε ισχυρή πολιτική διαπραγμάτευση για τους όρους επανένταξης της χώρας μας στο διεθνή και ευρωπαϊκό καταμερισμό εργασίας».
-- Ο Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε με βεβαιότητα σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα καταργήσει τα χαράτσια και θα επιστρέψει στο λαό τα χρήματα που έχουν ήδη καταβάλει. Την ίδια ώρα, ο Λαφαζάνης, βουλευτής κι αυτός, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα επιστραφούν τα χρήματα που κατατέθηκαν ήδη γι' αυτό το σκοπό, έλεγε: «Αυτά θα τα δούμε, δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή να σας πω ποια θα είναι μια κυβερνητική πολιτική».
-- Ο Γ. Σταθάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) δήλωνε ότι ο στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το θέμα της δανειακής σύμβασης - την οποία θα κατήγγελλαν αμέσως - είναι να υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση με τους εταίρους και δανειστές, ώστε όπως είπε «να διασφαλιστούν και οι μεν και οι δε, και οι εταίροι και εμείς, ότι πρώτον θα μας επιτραπεί να ανακάμψουμε, να δημιουργήσουμε ανάκαμψη στην οικονομία, και δεύτερον να έχουμε μια δανειακή σύμβαση αναχρηματοδότησης του χρέους συμβατή με την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας».
-- Οσο για τα μεγάλα λόγια περί φορολόγησης του πλούτου και αναδιανομής του; Πήγαν κι αυτά περίπατο. Αντικαταστάθηκαν, σύμφωνα με τον Γ. Μηλιό υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ, με «στοχευμένα μέτρα, συμφωνίες με επιχειρηματικούς ομίλους με βάση κάποια στοιχεία, για παράδειγμα θα ζητήσουμε από τους Ελληνες εφοπλιστές να δείξουνε τον πατριωτισμό τους και σε επίπεδο μιας έκτακτης εισφοράς»!
Μπροστά στο ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών, δεν δικαιολογούνται αυταπάτες για το ρόλο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αναξιόπιστος και αφερέγγυος ήταν πάντα. Σήμερα είναι δυο φορές υπόλογος απέναντι στο λαό που τον μπούκωσε με ψέματα, του καλλιέργησε προσδοκίες τις οποίες αναίρεσε με το «καλημέρα» της Δευτέρας των εκλογών. Εχει φανεί ολοκάθαρα πια ότι είναι διατεθειμένος να πατήσει επί «πτωμάτων» για να προκριθεί στη διαχείριση της αστικής εξουσίας. Ας μην επιτρέψει ο λαός να είναι αυτό το «πτώμα» των δικαιωμάτων και των αναγκών του.

3 σχόλια:

  1. ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ......
    Προεκλογική περίοδος 1981.
    Έχουν προηγηθεί οι εκλογές 1974 στις 17/11/1974. Αποτελέσματα ΠΑΣΟΚ 12.00%
    1977 στις 18/11/1977. Αποτελέσματα ΠΑΣΟΚ 23.00%
    1981 καλοκαίρι και έχει καεί όλη η χώρα ΠΑΣΟΚ 45.00%
    Ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. Γιώργος Ράλλης ολοκληρώνει την προεκλογική περίοδο με τρείς συγκεντρώσεις
    1) Θεσσαλονίκη. Επίθεση επί 1 ώρα ενάντια στο ΚΚΕ, κινδυνολογία για κομμουνιστική απειλή.
    2) Ηράκλειο Κρήτης. Επίθεση μισή ώρα στο ΚΚΕ και μισή ώρα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για εθνική απειλή.
    3) Αθήνα, τότε με το << δεν θέλω ου >>, μία ώρα άγρια επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου για τις θέσεις του… ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο ΣΥΝΔΙΚΆΤΟ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Κουβέντα για το ΚΚΕ.
    Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, έστρεφε – ΥΠΟΔΕΊΚΝΥΕ στους αριστερούς να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, γιατί για την ΔΕΞΙΑ ήταν ο εχθρός.
    Τότε το ΚΚΕ είχε βάλλει σαν στόχο το 17,00%, για να ακυρώσει στην πράξη την ενισχυμένη αναλογική και να < μπεί > στην δεύτερη κατανομή, έχοντας ως σύνθημα το ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ χωρίς το ΚΚΕ, μιάς και ο ΛΑΌΣ είχε αποφασίσει να απεγκλωβιστεί από την δεξιά διακυβέρνηση.
    Το ΚΟΛΠΟ < πιάνει > το ΠΑΣΟΚ παίρνει 45,00% και το ΚΚΕ περίπου 8,00%, με τα γνωστά αποτελέσματα, το κίνημα στην γωνία, ίδρυση του κράτους των < πρασινοφρουρών > , ούτε από το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ φύγαμε, ούτε ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ & ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.!!!!!!!!!. Είχαμε όμως την ίδια πολιτική, είχαμε όμως την ΣΥΝΘΗΚΗ του ΜΑΑΣΤΡΙΧ, δηλαδή την ΚΗΔΕΊΑ του εργαζόμενου λαού και την παράδοση της πατρίδας μας στα χέρια των Ελλήνων και ξένων τοκογλύφων – πλουτοκρατών. ( ΝΑΙ στην ΣΥΝΘΗΚΗ ψήφισαν και οι < πατέρες > του σημερινού ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ… καταγγέλοντας τους βουλευτές του ΚΚΕ που κατήγγειλαν την ΣΥΝΘΗΚΗ και ψήφισαν ΟΧΙ ,σαν < καθυστερημένους και δογματικούς >.
    ΣΗΜΕΡΑ κάνουν το ΙΔΙΟ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν το < ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ >.
    Ο λαός πρέπει να το καταλάβει έγκαιρα, να τους χαλάσει τα σχέδια και να μηδενίσει την προσπάθεια της αστικής τάξης, των εκφραστών της και να τους αποδείξει ότι δεν τρώει κουτόχορτο και δεν αναπνέει αέρα κοπανιστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου, απλά θέλω να κάνω κάποιες μικρές διορθώσεις και κάποιες επισημάνσεις :
    1. Στις εκλογές του Οκτώβρη του 1981 το ΚΚΕ πήρε ποσοστό 10,93% και το ΠΑΣΟΚ 48,06%.
    2. Εκείνη την εποχή το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου (ΠΑ"ΣΟ'Κ ) εξαφάνισε σχεδόν το αυτοαποκαλούμενο "ΚΚΕ εσωτερικού" του Λεωνίδα Κύρκου το οποίο πήρε ποσοστό 1,37% και κανένα βουλευτή.
    3. Τώρα οι καταστάσεις έχουν αντιστραφεί το ΠΑ"ΣΟ"Κ του Βενιζέλου φθίνει και ο συριζα του Κύρκου (Τσίπρα) ανεβαίνει.
    4. Το ΠΑ"ΣΟ"Κ θα αφανηστεί απο τον σύγχρονο Κύρκο διάδοχο και μαθητή του παπατζη.
    5. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά είναι φάρσα και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.
    6. Τότε που γράφονταν η αυθαιντική ιστορία και σάρωσε τα πάντα ο παπατζής, το ΚΚΕ όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε αλλά κατάφερε και πέτυχε ποσοστό 11% .
    7. Σήμερα που ο παπατζής είναι ιμιτασιον και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα , το ΚΚΕ πάλι θα είναι παρών , βασικός και καθοριστικός παράγοντας, πρωτοπόρος και νικητής , όχι μόνο των εκλογων αλλά ΚΥΡΙΑΡΧΑ του λαικού κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ το έψαξα γιά την απόλυτη ακρίβεια των αριθμών, έγραψα ότι μου είχε από τότε. Όμως ήθελα να αναδείξω τον τρόπο, τις εναλλακτικές λύσεις που έχει η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

      Ο λαός πρέπει να το καταλάβει έγκαιρα, να τους χαλάσει τα σχέδια και να μηδενίσει την προσπάθεια της αστικής τάξης, των εκφραστών της και να τους αποδείξει ότι δεν τρώει κουτόχορτο και δεν αναπνέει αέρα κοπανιστό.

      ΓΕΙΆ ΣΟΥ, χαιρετίσματα στην G.

      Διαγραφή