Σελίδες

27 Απρ 2012

Σαμαράς : Διά πυρός και σιδήρου επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Την αυταρχική θωράκιση του αστικού συστήματος ώστε να εφαρμόσει με άγρια καταστολή τα βάρβαρα μέτρα που βουλιάζουν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, υπηρετεί η δέσμη των μέτρων για τη «διακυβέρνηση του κράτους» που παρουσίασε χτες στο Ζάππειο ο Α. Σαμαράς, προχωρώντας ταυτόχρονα σε επίδειξη της αποφασιστικότητάς του να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική.
Η δέσμη των μέτρων, που εξήγγειλε, είναι άρρηκτα δεμένη με το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή και επιβεβαιώνουν ότι η «ανάπτυξη», που επαγγέλλεται, πάει χέρι χέρι με την καταστολή των εργατικών λαϊκών αγώνων. Καθόλου τυχαία, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε και χτες την ιαχή «τέρμα πια η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς», απειλώντας τους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν.
Ειδικότερα ο Α. Σαμαράς:
-- Αναγόρευσε σε υπ' αριθμόν ένα εχθρό τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος, αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία,
προαναγγέλλοντας ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής και κλιμάκωση της αστυνομικής βίας. Θρασύτατα αναφέρθηκε «στο πλήγμα κατά του τουρισμού από κομματικούς στρατούς που καταλαμβάνουν κάθε τόσο τα λιμάνια και ακινητοποιούν τα πλοία. Πνίγουν την οικονομία των νησιών, πλήττουν τον τουρισμό, καταστρέφουν τη μόνη βιομηχανία που μπορεί να μας βγάλει από τα δύσκολα αυτή τη στιγμή», αλλά και «στην επαναστατική γυμναστική που κάνουν κάθε μέρα λίγες δεκάδες κομματικοί στρατιώτες, παραλύοντας την οικονομική ζωή της πόλης». Προκαλώντας θρασύτατα, υπογράμμισε ότι «αυτά τα καμώματα, που δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο, θα σταματήσουν μετά τις 6 Μαΐου» και ότι «στην Ελλάδα θα ισχύσουν όσα ισχύουν σε όλες τις δημοκρατικές χώρες και σε ό,τι αφορά τις πορείες και σε ό,τι αφορά τις απεργίες».
Ανέφερε ακόμα ότι «θα χρησιμοποιηθούν υδροφόρες» κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων, αλλά και χαφιεδοκάμερες, το υλικό των οποίων θα θεωρείται«επαρκές τεκμήριο για διώξεις» σε βάρος των διαδηλωτών. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι«οι αστυνομικοί θα αποκτήσουν εκείνα τα μέσα που τους επιτρέπουν να είναι αποτελεσματικοί», ενώ υποσχέθηκε στους αστυνομικούς ότι όχι μόνο δε θα μειωθούν άλλο οι μισθοί τους, αλλά θα αποκατασταθούν, μέσω ισοδύναμων μέτρων που «θα τα βρούμε και θα τα διαπραγματευτούμε με την τρόικα».
-- Εξαπέλυσε απάνθρωπη επίθεση κατά των μεταναστών, τους οποίους εμφάνισε περίπου ως κύρια αιτία των δεινών του λαού, ακριβώς για να μείνει στο απυρόβλητο η κυρίαρχη πολιτική. «Η λαθρομετανάστευση έχει εξελιχθεί σε άοπλη εισβολή και αυτό πρέπει να σταματήσει και να αντιστραφεί», ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα, επιδεικνύοντας τη βούλησή του να εφαρμόσει με επιθετικό τρόπο τα μέτρα που ήδη έχουν εξαγγελθεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φύλαξη των συνόρων από ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αστυνόμευσης κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου