Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Αντε ... και καλά στέφανα


Ευτυχή κατάληξη φαίνεται πως θα έχει το φλερτ της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ. Για τους ίδιους βεβαίως και όχι για το λαό. Ο Θ. Μαργαρίτης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ξεκαθάρισε χτες ότι όσες ψήφους πάρουν θα τις ακουμπήσουν στο ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενοι πρόταση συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο. Είπε συγκεκριμένα: «Η ΔΗΜΑΡ έχει έμπρακτα αποδείξει ότι έχει κουλτούρα συνεργασιών με τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που κέρδισαν τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας. Επομένως δεν φοβάται τις ευρύτερες συμπράξεις. Στο κυβερνητικό πρόβλημα της χώρας διατυπώνει ένα πρόγραμμα με δυο βασικούς άξονες συνεννόησης. Την αναθεώρηση του μνημονίου στην κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης, αλλά και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Πρόκειται για απολύτως λογικές θέσεις. Πάνω σε αυτές η ΔΗΜΑΡ είναι ανοιχτή για προγραμματικές συγκλίσεις από δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Είναι η μόνη ρεαλιστική, εναλλακτική λύση».
Οι άνθρωποι του μόχθου καλά θα κάνουν να μην «τσιμπήσουν» το δόλωμα της «αναθεώρησης του μνημονίου στην κατεύθυνση της απαγκίστρωσης» γιατί θα βρεθούν επώδυνα αγκιστρωμένοι σε μια πολιτική που δε θα αφήσει όρθιο τίποτα απ' όσα απέμειναν. Η ΔΗΜΑΡ έχει αποσαφηνίσει ότι η δανειακή σύμβαση είναι δεσμευτική και δεν προτίθεται να την αμφισβητήσει. Συνεπώς, ας μη γίνει ο λαός «κουμπάρος» ενός «γάμου» που θα τον πληρώσει βαριά. 
Μαύρο και στους δύο και στα σχέδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου