Σελίδες

7 Φεβ 2012

Βομβαρδίζουν το λαό με φοβέρες και απειλές



Χιμάνε για να τον κάνουν να πιστέψει ότι ο μονόδρομος της πλουτοκρατίας, που τον εξαθλιώνει, είναι και δικός του μονόδρομος
Με μπαράζ πιέσεων και εκβιασμών στο λαό, οι Ευρωπαίοι εταίροι της συγκυβέρνησης προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα χάους σε περίπτωση που δεν περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, παρουσιάζοντας σαν μονόδρομο τις επιλογές της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Σε δηλώσεις του χτες από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν, είπε ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση συμφωνίας και ότι οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προθεσμίες, οι
οποίες συνδέονται άρρηκτα με την ανάγκη αναχρηματοδότησης της χώρας και δεν μπορούν να αγνοηθούν. «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των ελληνικών αρχών», είπε και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή αναμένει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας. Χωρίς αυτές, πρόσθεσε, «δεν έχει κανένα νόημα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συνεδριάζουν, μιλώντας αορίστως».
Πρόκειται για ωμό εκβιασμό στο λαό να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τη νέα σφαγή του, με δεδομένο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν ήδη συμφωνήσει στα νέα μέτρα και αυτό είναι σε γνώση πρώτ' απ' όλα της ΕΕ και των οργάνων της. Στο ίδιο πνεύμα, ο Α. Αλταφάζ μίλησε για «τρύπες» στην εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, επισημαίνοντας καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αποκλίσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή. Κοροϊδεύοντας κατάμουτρα το λαό, ισχυρίστηκε ακόμα ότι τα προγράμματα για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, προς όφελος της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, είναι «επίδειξη αλληλεγγύης, χωρίς προηγούμενο, προς τον ελληνικό λαό, αλλά η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη»!
Επαληθεύοντας ότι το κέντρο της αντεργατικής προπαγάνδας είναι ενιαίο σε Ελλάδα και ΕΕ, ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 751 ευρώ για 14 μήνες, δηλαδή σε 870 ευρώ μηνιαίως, ενώ, όπως είπε, στην Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 566 ευρώ και στην Ισπανία σε 748 ευρώ. Πρόκειται για αθλιότητες, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ελλάδα, οι μισθοί (αποπληθωρισμένοι) βρίσκονται στα επίπεδα του 1984, την ίδια περίοδο που οι ντόπιες επιχειρήσεις αύξησαν την περιουσία τους κατά 800 δισ. και έβαλαν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας άλλα 600 δισ.
Χυδαίοι στην προπαγάνδα τους
Απόλυτα στοιχισμένοι στην επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στις λαϊκές συνειδήσεις, προκειμένου να γονατίσουν στα νέα βάρβαρα μέτρα, εμφανίστηκαν μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι η Αγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί. Και οι δυο απείλησαν ότι «ο χρόνος τελειώνει». Προσπάθησαν ακόμα να μετατρέψουν το πρόβλημα της ντόπιας πλουτοκρατίας σε ζήτημα για το λαό, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να εκταμιευθούν κεφάλαια, εάν δεν ληφθούν αποφάσεις.
Κατέθεσαν ακόμα την πρόταση να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση ένα ξεχωριστό ταμείο αποπληρωμής του χρέους, στο οποίο θα πηγαίνουν τα ελληνικά έσοδα, προκειμένου, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει στάση πληρωμών, αυτή να αφορά το εσωτερικό της χώρας και όχι βέβαια τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές.
Ο Ν. Σαρκοζί είπε ότι «δεν μπορούμε να φανταστούμε πως δεν θα υπάρξει συμφωνία» και πως οι Ελληνες ηγέτες έχουν «αναλάβει δεσμεύσεις και πρέπει να τις τηρήσουν, δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Στέλνοντας τελεσίγραφα στο λαό, που τους έχει δυσκολέψει με την πάλη του, η Α. Μέρκελ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα» και πως «όσοι έχουν ευθύνη στην Ελλάδα πρέπει να ξέρουν πως δεν θα αποκλίνουμε από αυτή τη θέση». «Τώρα επαφίεται στα δύο κόμματα, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους», κατέληξε ο Σαρκοζί, λέγοντας ότι τo ζήτημα της Ελλάδας πρέπει να λυθεί «μια και καλή».
Συμπληρωματικά στα παραπάνω, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε σε συνέντευξή του στο «Spiegel» ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κρίνουν «πως όλα πηγαίνουν άσχημα στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει νέο πακέτο, κάτι που συνεπάγεται κήρυξη χρεοκοπίας το Μάρτιο».
Μέσα σ' αυτό το κλίμα τρομοκράτησης, ο οίκος «Fitch» ανακοίνωσε χτες την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενο μιας άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η σωτηρία της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη και η έξοδος από την Ευρωζώνη πιθανή, υποστηρίζει και ο νέος επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος έρχεται τη Δευτέρα στην Αθήνα για συναντήσεις. Ο ίδιος καλεί τα κόμματα στην Ελλάδα να σκεφτούν αναβολή των εκλογών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία της Γιούροστατ, που δόθηκαν χτες, στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, η Ελλάδα εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη (159,1%), με την Ιταλία (119,6%) να ακολουθεί και τρίτη την Πορτογαλία, με ποσοστό 110,1%. Σε απόλυτα μεγέθη, το 159,1% είναι 361,378 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, το ελληνικό χρέος ήταν 138,8% του ΑΕΠ (346,007 δισ.) και στο δεύτερο φετινό τρίμηνο 154,7% (356,274 δισ. ευρώ). Ακολουθεί η Ιρλανδία με ποσοστό 104,9%. Το δημόσιο χρέος των κρατών - μελών της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 87,4% του ΑΕΠ ή 8,19 τρισ. ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Η κινδυνολογία τους για το ζοφερό μέλλον της χώρας και την επερχόμενη χρεοκοπία έχει αποκτήσει διαστάσεις θρησκευτικής/δογματικής εσχατολογίας. Γαμώ τους μονοδρόμους μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/2/12, 3:29 π.μ.

    Ο ΠΑΑΔΗΜ(Ι)ΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ??
    Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ... ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΗΤΩΝ...
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΟΜΠΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ, Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ,.... ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΗΝΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΥΛ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.. ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ...????
    Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , 'Η ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΟΙΚΤΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ , ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ...
    Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΙΚΙ...
    ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.........
    ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ... ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ..
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ...
    ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ , ΑΥΤΟΣ Ο ΧΙΤΗΣΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ..
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ ...
    ΑΥΡΙΟ,, ΜΕΘΑΥΡΙΟ.. ΠΑΡΑΜΕΘΑΥΡΙΟ...
    ΟΠΟΤΕ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ....
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΥΛ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ (ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ) ΤΣΙΡΑΚΙΑ, ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ
    ΑΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ Η ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ..
    ΕΣΕΝΑ ΚΟΥΦΑΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΞΕΛΕΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ... ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ( ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ).
    ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ......
    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ????????????
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ....
    ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΡΕΣ ΚΑΡΙΟΛΑ..........
    ΑΛΛΙΟΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥ ...
    ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΗΤΡΟ...
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΠΟΥΤΑΝΑ , ...........
    ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ...
    ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ,, ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΠΟΣΑ ΤΣΕΠΩΣΕΣ????
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ... ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ...
    ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΡΝΙΔΙΟ, ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΛΙΟ, ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. , Ε ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΝΕΥΡΙΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ , ΤΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΕΞΑΓΟΓΑΣΜΕΝΟ ΠΙΟΝΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ....
    ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ,,,,
    ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΠΩΝΥΜΟΣ..........
    ΦΤΑΝΕΙ Ο "ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΝΑ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ......
    ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ....
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ???
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...
    Σ' ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ....
    ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ , Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,,
    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΤΟΜΟΣ , ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ" ΒΙΟΣ ΣΕ ΡΟΛΛΟ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΧΑΦΙΕ ΘΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ...

    ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...
    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.ΟΣ. & Ν.Δ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή