Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Ακροβασίες για να βγει το μεροκάματο ...

Βαρύγδουποι τίτλοι, εισαγωγές που μυρίζουν ίντριγκα και θέμα - ανάθεμα που στραπατσάρει την πραγματικότητα, πασχίζοντας να στηρίξει την επιθυμία του εκδότη και του δημοσιογράφου που υπογράφει το άρθρο. 
Συνηθισμένη πρακτική εκείνων των οποίων η άποψη καθορίζεται από την πηγή που τους πληρώνει...
Ο λόγος για το χτεσινό φύλλο της εφημερίδας «η Ελλάδα αύριο» και το «πόνημα» του δημοσιογράφου Πενταράκη, ο οποίος δε διστάζει να αυτογελοιοποιηθεί.
Λέει ο Πενταράκης: «Εντείνονται ημέρα με την ημέρα τα ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά αδιέξοδα για το ΚΚΕ, με την ηγετική ομάδα να χρησιμοποιεί την υπαρκτή κρίση για να επιβάλει τον νόμο της εσωκομματικής σιωπής, επιχειρώντας, παράλληλα, να "σφραγίσει" τις εξελίξεις τόσο στην πορεία προς το συνέδριο όσο και έπειτα από αυτό». 
Αυτά, οι επιθυμίες δηλαδή και το κλίμα που πασχίζουν να στήσουν τα αστικά ΜΜΕ
γύρω από το ΚΚΕ, μόνο για εντυπωσιασμό και για να «πουλήσει» το θέμα.
Αμέσως μετά, ο Πενταράκης σπάει την προχτεσινή δήλωση της Αλ. Παπαρήγα σε έξι - επτά κομμάτια, τα αποσυνδέει μεταξύ τους και φαντάζεται ότι έβγαλε ...λαβράκι από το πουθενά. Λέει ο Πενταράκης: «Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Αλέκα Παπαρήγα έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, στην περίπτωση που καταψηφισθούν τα μέτρα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι στην περίπτωση που απορριφθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το πακέτο των μέτρων, "η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν, λέγοντας ότι δεν δίνουμε τη δόση, τιμωρώντας την Ελλάδα, δηλαδή τιμωρώντας τον ελληνικό λαό"». 
Βέβαια, «ξεχνάει» να βάλει την αρχή και το τέλος της παραγράφου και να τη δώσει ολοκληρωμένη, δηλαδή: 
«Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να συσπειρωθεί στο αίτημα να καταψηφιστούν τα μέτρα, όμως εμείς επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει το αίτημα να είναι μόνο η καταψήφιση. Γιατί, ακόμα κι αν καταψηφιστούν, η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν λέγοντας: Δεν δίνουμε τη δόση, τιμωρώντας την Ελλάδα, δηλαδή τιμωρώντας τον ελληνικό λαό. Από αυτήν την άποψη εμείς παλεύουμε για να καταψηφιστούν και να είναι μια αρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης». 
Αξιος ο μισθός του! Να συνεχίσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου