Σελίδες

16 Οκτ 2012

Να σημάνει συναγερμός κόντρα στη βαρβαρότητα!


Την ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η δράση για την επιτυχία της μεθαυριανής γενικής απεργίας, ώστε αυτή να συμβάλει αποφασιστικά στην απόκρουση της πολιτικής που ρημάζει τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η επίθεση δίχως τέλος, η ακόρεστη όρεξη του κεφαλαίου να τα αρπάξει όλα, δείχνει πως ο πόλεμος που έχει κηρυχτεί στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δεν αντιμετωπίζεται με ασπίδες και φλυαρίες, αλλά απαιτεί οργάνωση, χρειάζονται επιθετικοί αγώνες ώστε να μην τα σαρώσουν όλα.
Η λαϊκή οργή πρέπει να εκφραστεί όχι σαν δύναμη εκτόνωσης και δυσαρέσκειας, αλλά ως δύναμη οργάνωσης και αντεπίθεσης. Να σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός παντού, κόντρα στη βαρβαρότητα των μέτρων, στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Η προετοιμασία της απεργίας να πάρει χαρακτηριστικά πλατιάς συζήτησης και αγωνιστικής δράσης με τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και σχολή για την επόμενη μέρα, για το επόμενο βήμα για την κλιμάκωση της δράσης. Τα μέτρα του εργασιακού μεσαίωνα να συναντήσουν ισχυρό εργατικό - λαϊκό μπλόκο κατά των επιδιώξεων του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν όσο, όπως, όταν, όπου απαιτεί η κερδοφορία του.
Τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών, να συμβάλλουν ώστε καθένας να πάρει τη θέση που πρέπει, στη συμμετοχή για την απόφαση, στην περιφρούρηση, στη μαζικότητα, στην επιτυχία της απεργίας στις 18 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 10.30 π. μ.»

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγωνιστικό κάλεσμα στην αγροτιά για τις 18 Οκτώβρη
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στη φτωχομεσαία αγροτιά για μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 18 του Οκτώβρη. Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ τονίζονται τα ακόλουθα:
«Αγρότες, αγρότισσες,
ΟΛΟΙ στην αγωνιστική κινητοποίηση, με τα αγροτικά μας μηχανήματα, στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 18 Οκτώβρη σ' όλη τη χώρα, μαζί με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους.
Καμιά ανοχή, καμιά καθυστέρηση, μπλόκο στα άγρια μέτρα.
Η κτηνοτροφία καταρρέει, το εισόδημά μας εξανεμίστηκε, οι παραγωγές μας είναι απλήρωτες, οι τιμές εξευτελιστικές, η φοροληστεία στην ημερήσια διάταξη.
Μας οδηγούν στον αφανισμό, στην εξαθλίωση.
Τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Μία για τη ΔΕΗ, μία για τον ΕΛΓΑ, μία για τον ΟΓΑ, μία για τις γεωτρήσεις, μία για τους στάβλους, τώρα ολοταχώς πάνε για φορολογία στα χωράφια, μειώνουν ακόμα και την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ και θέλουν να καταργήσουν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.
Καταργούν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, όπως και στους εργαζόμενους, μας επιβάλλουν 5ευρα και 10ευρα στα νοσοκομεία και πολλοί φτωχοί και μικροί αγρότες δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τα βιβλιάριά μας όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι, διπλασιάζουν τη συμμετοχή μας στα φάρμακα.
Ξεπουλάνε τη ΔΩΔΩΝΗ, τη ΣΕΚΑΠ, την ΕΛΒΙΖ, την ΕΒΖ μετά το "χάρισμα" της ΑΤΕ στους τραπεζίτες, ενισχύουν τους μεγαλεμπόρους και τους βιομήχανους, που αποτελούν καρτέλ σε κάθε προϊόν, να μας παίρνουν την παραγωγή σε εξευτελιστικές τιμές. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Καμιά θυσία για να σωθούν τα κέρδη τους και να καταστραφούμε εμείς και τα παιδιά μας.
Εχουμε τη δύναμη, είμαστε οι πολλοί, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Δεν είναι πανίσχυροι, μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά, μαχητικά, οργανωμένα, μαζί με εκείνους που έχουμε κοινά συμφέροντα, να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς, να ξεπεράσουμε την τρομοκρατία. Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων.
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Ολοι στον αγώνα για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους.
Ολοι στον αγώνα για τη στήριξη της αγροτικής μας οικονομίας σε όφελος των φτωχών και μικρών αγροτοκτηνοτρόφων, τη στήριξη της ντόπιας παραγωγής που να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με ποιοτικά και φτηνά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ».

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οργάνωσε σύσκεψη στην Αττική
Με στόχο την επιτυχία της απεργίας
Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας, την Πέμπτη, έκαναν, προχτές, στο ΤΕΙ Πειραιά, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Σπουδαστών, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές μετέφεραν εμπειρία απ' το προηγούμενο διάστημα και τόνισαν πως η απεργία είναι σταθμός στην αγωνιστική δράση.
Σημειώθηκε ότι κάθε Επιτροπή Αγώνα πρέπει με σχέδιο, σε κάθε σχολή, σε κάθε έτος, να καλέσει τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε δυναμική και μαζική συμμετοχή στην απεργία, με το μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλούν σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους, είτε με απόφαση ΔΣ, είτε με υπογραφές, για αγωνιστικές αποφάσεις για την απεργία, αλλά και για τοπικές κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα στα ιδρύματα. Επίσης, οι Επιτροπές Αγώνα θα καλέσουν σε αποφάσεις για την απεργία σε κάθε έτος, σε κάθε εργαστήριο.
Κινητοποιήσεις για τη σίτιση
Για τα προβλήματα στις σχολές το ΜΑΣ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης του Πανεπιστημίου ΑΕ και διοργανώνει αγώνες για τη σίτιση και τη στέγαση.
Οπως μεταφέρθηκε στη σύσκεψη, η εικόνα στη σίτιση και στη στέγαση είναι τραγική. Για παράδειγμα, στη ΦΕΠΑ 300 φοιτητές που έκαναν αίτηση θα μείνουν χωρίς δωμάτιο, ενώ στη Γεωπονική «βγήκαν» 600 κάρτες σίτισης, ενώ οι φοιτητές είναι 3.000. Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Αθήνας από χτες και κάθε μέρα μέχρι την Παρασκευή θα κάνουν κινητοποιήσεις στα εστιατόρια, «μπλοκάροντας» τις ταμειακές μηχανές, ώστε οι φοιτητές να τρώνε δωρεάν. Την Παρασκευή θα γίνει κινητοποίηση στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθήνας για να δοθούν κάρτες σίτισης σε όλους.
Σήμερα θα γίνει κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΜ Πολυτεχνείου για τη σίτιση από τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, στις σχολές του ιδρύματος και το Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ).

ΠΑΣΕΒΕ
«Ολοι στην απεργία στις 18 Οκτώβρη»
Καλεί σε ένταση της πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τις αντιλαϊκές πολιτικές
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 18 του Οκτώβρη και στα συλλαλητήρια των ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Η τρικομματική κυβέρνηση παριστάνει πως διαπραγματεύεται και δήθεν αντιστέκεται στις πιέσεις των εταίρων της. Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους αυτοαπασχολούμενους.
Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα. Οι διαπραγματεύσεις είναι "στάχτη στα μάτια". Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν αποφασίσει να τσακίσουν ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, παροχές υγείας και πρόνοιας.
Θέλουν να βάλουν λουκέτο στις περισσότερες μικροεπιχειρήσεις. Τα δίνουν όλα για να προστατεύσουν τα κέρδη βιομηχάνων, τραπεζιτών, μονοπωλίων.
Η ΠΑΣΕΒΕ, καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να δυναμώσουν την πάλη τους, ενάντια στα μονοπώλια και τις αντιλαϊκές πολιτικές που τα υπηρετούν. Τα βάρβαρα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.
Η πολιτική των μνημονίων και του Ευρωμονόδρομου δεν διορθώνεται. Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους, στις Σειρήνες που τους καλούν να διεκδικήσουν μερίδιο από την ανάπτυξη που ετοιμάζουν. Με τους "κοινωνικούς διαλόγους" τα πράγματα έγιναν χειρότερα.
Η ανάπτυξή τους, θα πατήσει πάνω σε εκατοντάδες χιλιάδες χρεοκοπημένους αυτοαπασχολούμενους, όπως η επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητά τους μας οδήγησε στην κρίση. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια με την ΠΑΣΕΒΕ, δυναμώνει την αντιμονοπωλιακή πάλη που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που μας καταστρέφει.
Διεκδικούμε την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλο. Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι. Καμία αναγνώριση των χρεών. Να διαγραφούν. Κάθε διαπραγμάτευση, σημαίνει νέα μνημόνια. Εξω από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Δεν πρόκειται να ξελασπώσουμε τα μονοπώλια από την κρίση τους. Αγωνιζόμαστε για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου