Σελίδες

16 Οκτ 2012

Μπλόκο στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ»


Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουν οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΥ σε Ηπειρο και Αιτωλοακαρνανία
Μπλόκο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», προβάλλοντας την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη με αγωνιστικό προσανατολισμό και περιεχόμενο για να καταργηθούν στην πράξη οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας εις βάρος κτηνοτρόφων, αλλά και εργαζομένων στήνουν αύριο Τετάρτη και ώρα 10.30 το πρωί στη γέφυρα Καλογήρου οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Αρτας - Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας.
Οι τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΥ σε Ηπειρο και Αιτωλοακαρνανία καλούν τους αγροτοκτηνοτρόφους όλης της Ηπείρου να κατέβουν στο μπλόκο με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ. Επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους σχετικά με το χαμηλό αντίτιμο αγοράς και τις αδιαφανείς διαδικασίες για τον καπιταλιστικό διαγωνισμό που σηκώνουν ως κυρίαρχο ζήτημα αγροτοσυνδικαλιστές, κόμματα και δυνάμεις του ευρωμονόδρομου πως «η λαμογιά είναι σύμφυτη με το σάπιο
εκμεταλλευτικό σύστημα. Μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων είναι η ίδια η ιδιωτικοποίηση της "ΔΩΔΩΝΗΣ". 
Γι' αυτό, βασικοί υπεύθυνοι είναι και εκείνοι που μαζί έβαλαν πλάτη σε αυτό, καταθέτοντας διαφορετικές προτάσεις ιδιωτικοποίησης, διαφωνώντας ουσιαστικά στο ποιος θα είναι ο αγοραστής. 
Και αυτοί έχουν όνομα και ταυτότητα: Είναι οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηπείρου που επιλέγουν τον βιομήχανο Σεπετά - ΒΙΚΟ, είναι οι μεγαλοκτηνοτρόφοι που προτείνουν συνεταιριστικό σχήμα όταν ξέρουν καλά ότι οι συνεταιρισμοί μετατράπηκαν σε ανώνυμες εταιρείες. 
Είναι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) που με "αυτοδιαχειριζόμενα" σχήματα / εταιρείες λαϊκής βάσης κ.ά. θέλουν να μπλέξουν το "ντόπιο" κεφάλαιο γιατί - δήθεν - είναι πιο πατριωτικό, είναι οι αυτοαποκαλούμενες "αριστερές - επαναστατικές" δυνάμεις που καλούσαν και καλούν σε κοινό αγώνα με όλους τους παραπάνω!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου