Σελίδες

16 Οκτ 2012

Αγώνας ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή


Ολοι στην πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη. Μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Σε συμμετοχή στην απεργία της 18ης Οκτώβρη καλεί με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Τονίζει ότι μεθαύριο, μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, πλουτοκρατίας, πρέπει να πάρουν μαζική και δυναμική απάντηση συνολικά η κρατική τρομοκρατία και καταστολή του λαού, η ρατσιστική βία κατά των μεταναστών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ, μαζί με την ΕΕ και την πλουτοκρατία σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από τις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις: Καταργούν τον κατώτερο μισθό, ακόμη και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τα ωράρια εργασίας, τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, τις κοινωνικές παροχές. Το νέο πακέτο μέτρων, με πρόσχημα την εκταμίευση της δόσης, είναι ακόμη πιο σκληρό και σαρωτικό για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Δεν θα είναι το τελευταίο, αν δεν ξεσηκωθούμε μαζικά και οργανωμένα, αν δεν τους ταρακουνήσουμε με την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία. Κάθε δόση θα την αξιοποιούν για νέους εκβιασμούς. Δε θα αφήσουν στην κυριολεξία τίποτα όρθιο! Θα εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να σώσουν και να αυξήσουν τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστικών ομίλων.
Ομως, όσο κι αν προσπαθούν, δεν είναι εύκολο να πείσουν το λαό να πει "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω". Το καζάνι της εργατικής και λαϊκής οργής, ακόμη κι αν σήμερα δε φαίνεται καθαρά, βράζει. Γι' αυτό μαζί με τη μαύρη προπαγάνδα, την κοροϊδία και τις αυταπάτες που σπέρνουν, κλιμακώνουν την καταστολή για να θωρακίσουν καλύτερα το εκμεταλλευτικό τους σύστημα.
Ετοιμάζουν νέα αντιδημοκρατικά μέτρα για να απαγορεύουν και να διαλύουν και με το νόμο τις εργατικές/λαϊκές διαδηλώσεις, να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και τους νέους που θέλουν να αντισταθούν. Οπως έκαναν πριν λίγες μέρες, κατά την επίσκεψη της εκπροσώπου των γερμανικών μονοπωλίων Μέρκελ, με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, με το όργιο της αστυνομικής καταστολής.
Χτυπάνε με πιο μεγάλη λύσσα τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργατών, όπως έκαναν με τους εργαζόμενους στη "Χαλυβουργία", τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Προσπαθούν να τσακίσουν τον ταξικό προσανατολισμένο συνδικαλισμό στους τόπους δουλειάς.
Μιλάνε για "άκρα", εξισώνουν τις δράσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος με τις εγκληματικές πράξεις της δικής τους "Χρυσής Αυγής" και των άλλων φασιστικών οργανώσεων. Ποιοι;
Αυτοί που κάνουν τα στραβά μάτια στα χρυσαυγίτικα δουλεμπορικά γραφεία. Που ήταν έτοιμοι να παραδώσουν στα τάγματα εφόδου της "Χρυσής Αυγής" τα μεταναστόπουλα που φιλοξενούνται στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτοί που επιδεικνύουν προκλητική ανοχή απέναντι στα φαινόμενα συγκάλυψης από αστυνομικούς υπαλλήλους των εγκληματικών δράσεων των φασιστικών συμμοριών.
Κηρύσσουν τη "μηδενική ανοχή" όχι μόνο απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και απέναντι στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, σε ό,τι αντιπαλεύει την επίσημη ταξική βία που έχουν αναγορεύσει σε νομιμότητα.
Παραβιάζουν ακόμη πιο βάναυσα τις λαϊκές ελευθερίες, με τις μαζικές τρομοκρατικές συλλήψεις, που βαφτίζουν "προσαγωγές", με την καταχρηστική πολύωρη κράτηση και στέρηση της επικοινωνίας των "προσαχθέντων" με τους δικηγόρους τους, ενώ υπάρχουν και σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς συλληφθέντων από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της κράτησης. Παρόλη την πλήρη αντιπαράθεσή μας με τις πρακτικές, το βίο και την πολιτεία των ποικιλώνυμων κουκουλοφόρων, καταδικάζουμε την πρόσφατη πρακτική τους με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών συλληφθέντων, πριν καν δικαστούν. Δεν έχουμε αυταπάτες! Προωθούν το χαφιεδισμό, δοκιμάζουν πρακτικές, με στόχο να τις χρησιμοποιήσουν κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Βρήκαν αφορμή τη δίκαιη κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, για να αρχίσουν την εφαρμογή των ήδη έτοιμων σχεδίων τους για χρησιμοποίηση ακόμη και των Ενόπλων Δυνάμεων, ελληνικών, ευρωενωσιακών και ΝΑΤΟικών, στην καταστολή του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Συνεχίζουν τις αστυνομικές τρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά των μεταναστών (στη μεγάλη τους πλειοψηφία μεταναστών με χαρτιά) όπως ο "Ξένιος Ζευς", αδιαφορούν πλήρως για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα αστυνομικά τμήματα. Ενθαρρύνουν με την πολιτική και την πρακτική τους τις ρατσιστικές επιθέσεις των εγκληματικών φασιστικών συμμοριών του συστήματος, όπως της "Χρυσής Αυγής", που στρέφονται σήμερα εναντίον των μεταναστών εργατών, για να στραφούν αύριο και εναντίον των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων εργαζομένων, όπως απέδειξαν τα γεγονότα έξω από το θέατρο "Χυτήριο".
Ωστόσο, δε θα καταφέρουν στο τέλος να μας υποτάξουν, δε θα καταφέρουν να μας νικήσουν, ό,τι κι αν κάνουν, όποια μέσα κι αν χρησιμοποιήσουν! Γιατί αυτοί εκπροσωπούν μια χούφτα εκμεταλλευτές και έχουν το άδικο μαζί τους. Γιατί εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Η εμπειρία του αγώνα μάς πείθει κάθε μέρα και πιο πολύ ότι έχουμε και τη δύναμη να το επιβάλουμε. Μπορούμε να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα μας. Εξω από την ΕΕ. Χωρίς χρέος, μονοπώλια και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με το λαό κυρίαρχο παντού.
Στις 18 Οκτώβρη, μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας, πρέπει να πάρουν μαζική και δυναμική απάντηση η κρατική τρομοκρατία και καταστολή του λαού, η ρατσιστική βία κατά των μεταναστών!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου