Σελίδες

3 Αυγ 2012

Επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ


Παρά το «θέατρο» που έχει στηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για να θολώσουν τα νερά περί δήθεν προσπάθειας «να μην παρθούν νέα επώδυνα μέτρα για τους αδύναμους», είναι ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένη νέα επίθεση στα λαϊκά στρώματα γιατί αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου προκειμένου να βγει από την καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει, ρίχνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Το νέο πακέτο περικοπών 11,5+3 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί και θα καταληχτεί με την τρόικα το επόμενο διάστημα, θα επιταχύνει την εξαθλίωση του λαού. Η λαϊκή οικογένεια ήδη στενάζει από την ανεργία, το πετσόκομμα του εισοδήματος, τη φοροληστεία, τα χαράτσια, την υποβάθμιση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, που χρυσοπληρώνει. Η δήθεν καλλιέργεια φρούδων ελπίδων από τη συγκυβέρνηση, ότι «εφόσον τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας θα υπάρξει νέα επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα και στην πορεία χαλάρωση των μέτρων», είναι η νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού.
Η «επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων», το δήθεν «άνοιγμα στις αγορές», «ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ», οι «επενδύσεις που θα έρθουν», δεν έχουν σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, είναι παζάρια μεταξύ των εκμεταλλευτών του μόχθου του λαού. Αυταπάτες όμως καλλιεργεί και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που με αντιμνημονιακή ρητορεία, μιλάει για «ευρωπαϊκή λύση», «διαγραφή μέρους του χρέους και απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα». Και αυτός, από την πλευρά του, εξαπατεί τα λαϊκά στρώματα ότι μπορεί να περιμένουν μέσα στην ΕΕ, και με δεδομένη την εξουσία των μονοπωλίων, να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη.
Το ΚΚΕ, έχει επιβεβαιωθεί πλήρως όταν σημειώνει ότι καμιά επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση μέσα στην ΕΕ δεν πρόκειται να δώσει λύσεις σε λαϊκά προβλήματα, να ανακουφίσει την εργατική, τη λαϊκή οικογένεια. Ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είναι που γεννάει την κρίση. Το κυνήγι του κέρδους, η αναρχία στην παραγωγή, οδηγεί στην καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, πρώτα και κύρια της εργατικής δύναμης, διευρύνει τη φτώχεια και την ανέχεια για τα λαϊκά στρώματα, για να κερδίζουν οι κεφαλαιοκράτες, που τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος θα εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.
Να γιατί αποκτά απόλυτη επικαιρότητα η πρόταση του ΚΚΕ, το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή, για την κατάργηση του μνημονίου, όλων των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων. Αυτή είναι η αφετηρία, για να αντιμετωπίσει ο λαός μας την απόλυτη χρεοκοπία που του ετοιμάζουν. Επιτακτικά αναδεικνύεται η ανάγκη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να αποφασίσουν, να παλέψουν για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και να γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, δηλαδή να εγκαθιδρύσουν τη δική τους εργατική λαϊκή εξουσία και να θέσουν την οικονομία και την παραγωγή, με κεντρικό πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό, στην υπηρεσία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Είναι η μόνη διέξοδος. Η πάλη για τα καθημερινά επείγοντα προβλήματα που ταλανίζουν τις λαϊκές οικογένειες για να έχει προοπτική πρέπει να συνδυάζεται με τη δημιουργία προϋποθέσεων για την τελική σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου