Σελίδες

3 Αυγ 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ», Η τρομοκρατία στο εργοστάσιο δεν θα περάσει!


Ανακοίνωση - καταγγελία του ΔΣ του Σωματείου για τις έξι νέες τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις

Απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση της εργοδοσίας που έχει την κάλυψη και τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τις τελευταίες έξι εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις, την πρόθεσή της να διαλύσει το Σωματείο των χαλυβουργών και να δημιουργήσει καθεστώς γαλέρας στο εργοστάσιο, το ΔΣ του Σωματείου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατών δηλώνουν αποφασισμένοι και έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν και να την τσακίσουν.
Μετά από την άμεση παρέμβαση του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στην Επιθεώρηση Εργασίας, χτες, για τις απολύσεις, προγραμματίστηκε τελικά τριμερής συνάντηση για τις 9 το πρωί της Δευτέρας. 

Οι χαλυβουργοί επέμειναν να γίνει η συνάντηση σήμερα Παρασκευή, αλλά οι υπεύθυνοι της Επιθεώρησης Εργασίας ανέφεραν πως πρέπει να έχει ενημερωθεί η πλευρά της εργοδοσίας τουλάχιστον 48 ώρες πριν και την όρισαν τελικά για την ερχόμενη Δευτέρα.
Επιπρόσθετα, σήμερα το πρωί, το ΔΣ του Σωματείου των χαλυβουργών θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, για να του καταγγείλει, μεταξύ άλλων, τη φρενήρη δραστηριότητα εισαγγελέων και άλλων δικαστών που λειτουργούν απροκάλυπτα πλέον ως εντολοδόχοι του Μάνεση, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό τρομοκράτησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα των χαλυβουργών.
Η εκδικητική αυτή στάση της εργοδοσίας έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από όλους τους εργαζόμενους που μέσω των ομοσπονδιών και σωματείων τους έχουν κυριολεκτικά ξεσηκωθεί και δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν το πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους χαλυβουργούς, όπως έκαναν με συνέπεια τους προηγούμενους εννιά μήνες, κατά τη διάρκεια της ηρωικής απεργίας.
Σωματείο «Ελληνικής Χαλυβουργίας»: «Τώρα είμαστε πιο έμπειροι, δε θα μας λυγίσουν»
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»επισημαίνει:
«Συνάδελφοι χαλυβουργοί,
Η εργοδοσία του Μάνεση χθες προχώρησε σε έξι νέες απολύσεις πρωτοπόρων συναδέλφων, μεταξύ αυτών και του ταμία του Σωματείου.
Ο στόχος της εργοδοσίας είναι να συνεχίσει την τρομοκρατία και την εκδίκηση απέναντι στους χαλυβουργούς, που εδώ και εννέα μήνες έκαναν έναν περήφανο, ηρωικό αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά της σχέδια και οι 120 απολύσεις συναδέλφων μας.
Στόχος της εργοδοσίας είναι το Σωματείο μας, να το χτυπήσει, να το διαλύσει, ώστε να μην έχουν οι εργάτες πού να ακουμπήσουν.
Είναι γελασμένη η εργοδοσία και οι μηχανισμοί της αν νομίζουν ότι μετά από έναν τέτοιο αγώνα οι χαλυβουργοί δεν μπορούν να διακρίνουν τους εχθρούς από τους φίλους.
Τους λέμε ότι για άλλη μια φορά θα αποτύχουν.
Είμαστε ατσαλωμένοι, είμαστε δυνατοί. Τώρα πιο έμπειροι, δε θα μας λυγίζουν.
Δεν ήμαστε μόνοι μας απέναντι στην εργοδοσία και τους συμμάχους της, την κυβέρνηση, τα αστικά ΜΜΕ, τα ΜΑΤ και συνολικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Εχουμε τους δικούς μας συμμάχους, το ταξικό εργατικό κίνημα, όλους τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε να κάνει μια σειρά ενέργειες ώστε να αντιμετωπίσουμε τη συνεχιζόμενη επίθεση της εργοδοσίας και τις προθέσεις της να δημιουργήσει καθεστώς γαλέρας στο εργοστάσιο και τη συνέχιση των τρομοκρατικών, εκδικητικών απολύσεων.
Θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στα υπουργεία Εργασίας και Δικαιοσύνης, θα ζητήσουμε τριμερείς συναντήσεις, θα κινήσουμε νομικές διαδικασίες για την ανάκληση των απολύσεων, θα επιδιώξουμε παρεμβάσεις από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά για τη στήριξη του αγώνα μας.
Οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ δε γονατίζουν. Συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και το ψωμί των παιδιών μας.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».
Πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης
Μηνύματα και ψηφίσματα συμπαράστασης εξέδωσαν δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία. Μεταξύ αυτών είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, το Σωματείο Μετάλλου Θριάσιου «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας - Χαρτονοποιίας - Κυτιοποιίας - Χορταποθήκης και Επεξεργασίας Χάρτου Ν. Αττικής - Πειραιώς και Νήσων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/8/12, 2:16 μ.μ.

    Την ημέρα της εισβολής των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία, ο ΣΥΡΙΖΑ των 71 βουλευτών έβγαλε ανακοίνωση καταδικαστική και ως νεολαία ΣΥΝ και ως "Αυτόνομη Παρέμβαση" και ως ΣΥΡΙΖΑ. Στην συγκέντρωση που έγινε τότε στον Ασπρόπυργο παραβρέθηκαν κάποιοι βουλευτές του. Στα συλλαλητήρια που ακολούθησαν δεν ήρθε κανείς. Ερώτηση στη Βουλή για το όργιο αυταρχισμού και βίας της συγκυβέρνησης και του μεγαλοκαπιταλιστή θα καταθέσει; Οι νομικοί του και οι ειδικοί του στα εργασιακά ασχολούνται με το θέμα; Με απλά λόγια, αν στον δρόμο δεν έχει την πρόθεση να κατεβεί για την εργατική τάξη, τον αστικο-κοινοβουλευτικό του ρόλο προτίθεται να τον κάνει κάτι; Κόμμα της εργατικής τάξης δεν είναι, αυτό είναι δεδομένο. Είναι κόμμα ενεργά εχθρικό προς την εργατική τάξη; Και τι γνώμη έχουν για όλα αυτά οι "υπεραριστερές" συνιστώσες τύπου ΔΕΑ, Κόκκινο, Ρόζα και τα συναφή, με τις συνεχείς τους αναφορές στον επαναστατικό μαρξισμό; Τις φιμώνει κάποιος και δεν μιλούν; Έχει αυταρχικό συγκεντρωτισμό ο ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή