Σελίδες

2 Ιουν 2012

Μια "πρωινή", πολύ "MEGAmou" δήλωση: «Το ΚΚΕ είναι ένα υβρίδιο μεταμοντέρνο, ένα παράσιτο»!

Αυτοδιαφημίζονται σαν εκπομπές ανάλαφρες, χαρούμενες και φιλικές στη «μέση» τηλεθεάτρια. Για τα «πρωινάδικα» ο λόγος. Εκεί θα δεις ποιος επώνυμος τα έχει με ποια, ποιος σελέμπριτι το παράκανε στο σολάριουμ, συμβουλές για σωστό μακιγιάζ και επιδείξεις εσωρούχων γνωστών σχεδιαστών. Όλα τα θέματα δηλαδή που απασχολούν τη σύγχρονη νοικοκυρά από την ώρα που θα ανοίξει τα μάτια της το πρωί στο σπίτι.Κάποιες από αυτές τις εκπομπές μοιράζουν και ευρουλάκια («στείλε μήνυμα και μπες στην κλήρωση για…»). Νοιάζονται… πραγματικά δηλαδή για τον φτωχό κόσμο.

Τους τελευταίους μήνες η θεματολογία αυτών των εκπομπών έχει εμπλουτιστεί με… πινελιές "πολιτικής". Διάφορες τηλεπερσόνες, ανάμεσα σε ατμούς από κατσαρόλες που ετοιμάζουν χταπόδι πετιμεζάτο με κοφτό μακαρονάκι και υψηλές θερμοκρασίες από φούρνους που ετοιμάζουν πουτίγκα με χυλοπίτες και μαρμελάδα φράουλα, εξομολογούνται εκ βαθέων καρδίας στους παρουσιαστές την σχέση τους με την πολιτική. Ή το πόσο άσχετοι είναι.

Διαβάζω στο Ριζοσπάστη για το πιο πρόσφατο παράδειγμα:

Τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν στο «Πρωινό μου», που παρουσιάζουν οι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά και είχαν καλεσμένο τον νέο ηθοποιό Γ. Καραμίχο. Θαυμάστε τα λεγόμενα του τελευταίου:

«Αν βγει η ΝΔ με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, έχει καταστραφεί η Ελλάδα! Εχω ένα θέμα με τον Τσίπρα γιατί μιλάει ξύλινη γλώσσα... αλλά πρακτικά είναι μια καινούρια φωνή. Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ με πολύ πόνο καρδίας! Σίγουρα δεν πάει το χέρι μου να ψηφίσω ΚΚΕ, γιατί έχοντας μεγαλώσει ως αριστερός εδώ και χρόνια, αυτό το πράγμα δεν είναι αριστερά. Είναι ένα υβρίδιο μεταμοντέρνο, ένα παράσιτο! Πως έχει ψοφήσει το δέντρο και βγαίνουν κανά δυο παραφυάδες και μετά ταλαιπωρείσαι να το βγάλεις! Εχει κλείσει το εργοστάσιο και αυτοί έχουν την αντιπροσωπεία ακόμα εδώ!».

Αυτά είπε ο Γ. Καραμίχος, που επικροτήθηκαν, ειδικά στον οχετό του για το ΚΚΕ, και από τον Λιάγκα. Οι εξυπναδίτσες αυτές, που υποτίθεται ότι εκφέρονται από «αριστερό», θέλουν να κρύψουν ότι οι βολεμένοι στο σύστημα και τις ...πολυθρόνες του βγάζουν καντήλες με ό,τι αμφισβητεί την καπιταλιστική εκμετάλλευση και σαπίλα. Το ΚΚΕ τους χαλάει τη σούπα, γιατί στον 21ο αιώνα διεκδικεί για τους εργαζόμενους, παραγωγούς του πλούτου, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι χαμοζωή. Το ΚΚΕ λέει ξεκάθαρα στο λαό ότι φιλολαϊκή διέξοδος χωρίς σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό είναι που ενοχλεί τους ενσωματωμένους.


Να προσθέσω στο σχόλιο της εφημερίδας τα εξής:

Δεν κάνει εντύπωση ο κ. Λιάγκας ή η κ. Σκορδά, αν ανατρέξουμε για λίγο στην τηλεοπτική τους «καριέρα» και θυμηθούμε τις εκπομπές και τον τρόπο που τις παρουσίαζαν. Θα ξεχάσουμε π.χ. ποτέ το ακουστικό με τη μόνιμα καθοδηγητική φωνή του κ. Μαλέλη στο αυτί του κ. Λιάγκα, στην παρουσίαση του "εναλλακτικού" δελτίου ειδήσεων; (Α, ρε Μητσικώστα, που είσαι…). Ή μήπως τις ατέλειωτες γάμπες της παρουσιάστριας του –τότε- μεσημεριανού; (δεν είναι κακό να προβάλλει ο καθένας ό,τι έχει…).

Δεν κάνει εντύπωση που ταυτίζουν την οικογενειακή τους ζωή με το τηλεπρωινάδικό τους. Δικαίωμά τους. Τους φέρνει νούμερα εξάλλου, τηλεθέασης αλλά και στον τραπεζικό τους λογαριασμό... Είναι και οι εποχές δύσκολες.

Δεν κάνει εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Λιάγκα. Δήλωσε ο ίδιος (στην ραδιοφωνική του εκπομπή) πως τόσα χρόνια ψήφιζε τα «δυο μεγάλα κόμματα» και τώρα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ γιατί «δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο». Έχει δίκιο, εξάλλου δεν έχει τίποτα να «φοβηθεί» ψηφίζοντας (το καλύτερο…) ΣΥΡΙΖΑ…ούτε αυτός ούτε τα αφεντικά του.

Δεν κάνει εντύπωση το ανακάτεμα της πολιτικής με τις σάλτσες των τηλεπρωινάδικων. Το σύστημα εξαντλεί τα όπλα που διαθέτει. Τα δίνει όλα για να κερδίσει χρόνο και να καταφέρει να μείνει άτρωτο. Στη θέση που βρίσκονται σήμερα ο κ. Λιάγκας και η κ. Σκορδά, χτες ήταν κάποιοι άλλοι και αύριο ίσως κάποιοι άλλοι. Πάντα κάποιοι θα βρίσκονται για να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Αυτό που –μου- κάνει εντύπωση είναι η φρασεολογία του νεαρού ηθοποιού κ. Καραμίχου, «αριστερού» σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που ξεπερνά σε μπόχα ακόμα και αυτήν, κάποιων νεόκοπων κοντοκουρεμένων βουλευτών... Δεν πρόκειται ούτε για απλή κριτική, ούτε για μια απέχθεια, ούτε για ένα... σκληρό χτύπημα προς το ΚΚΕ. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.
Τα λόγια είναι πολλές φορές ο καθρέφτης της ψυχής μας. Μας προδίδουν. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε όσο κι αν προσπαθούμε να πείσουμε αυτούς που μας ακούνε, ακόμα και πως «…έχοντας μεγαλώσει ως αριστερός εδώ και χρόνια…».

Φανταστείτε δηλαδή να είχε συμβεί... το αντίθετο. 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/6/12, 1:16 μ.μ.

    Αυτο που μου τη δίνει όμως είναι ότι τολμάνε να μιλάνε έτσι για το ΚΚΕ άτομα που έχουν κάνει τρόπο ζωής το πάρε δώσε με όλους και όλα και δεν τολμάνε ούτε για πλάκα να βγούν από τον κύκλο tv-ΜΜΕ-παρεούλα, μην και βρεθούνε αντιμετωποι στα ίσα με την πραγματικότητα όπου δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν για να τα βγάλουν περα.
    Αυτοί που έχουν σαν πρωινή προσευχή λοιπόν το "όποιος γυρίζει μυρίζει" τουλάχιστον ας κρατάνε το στόμα τους κλειστό γι αυτούς που είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα αν χρειαστεί όποτε χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή