Σελίδες

16 Ιουν 2012

ΣΥΡΙΖΑ Βαφτίζει «σχέδιο ανασυγκρότησης» το νέο μνημόνιο


Το προφίλ του πιο αξιόπιστου διαπραγματευτή με την ΕΕ, προσπάθησε να ενισχύσει προχτες ο Αλ. Τσίπρας
«Νενικήκαμεν» αναφώνησε χτες απ' την Ομόνοια ο Αλ. Τσίπρας σε μια ομιλία γεμάτη αφορισμούς, βερμπαλισμούς και κενού περιεχομένου συνθήματα όπως ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στη Μέρκελ», ότι είναι κόμματα «του μνημονίου και της χρεοκοπίας» και ότι στις 18 έρχεται μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ «η μεγάλη αλλαγή» και η «ιστορική ανατροπή».
Χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγεί το περιεχόμενο αυτής της «αλλαγής», αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «από τη Δευτέρα η Ελλάδα παίρνει μπρος, ξαναρχίζει να δουλεύει» και πως «αρχίζει μια νέα εποχή των μεγάλων αλλαγών, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο αξιόπιστος διαπραγματευτής»! 

Αυτό που δεν είπε βέβαια είναι ότι η Ελλάδα της δουλειάς θα συνεχίσει με όποια κυβέρνηση να βλέπει τον πλούτο που παράγει να τον καρπώνονται τα μονοπώλια, των οποίων την εξουσία δεν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ότι στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής τους συμμαχίας, οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις έχουν δεδομένα αντιλαϊκό πρόσημο.
Αναπαρήγαγε το κάλπικο δίλημμα «μνημονιακή κυβέρνηση ή αντιμνημονιακή», συγκαλύπτοντας το αντικειμενικό γεγονός ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, που τόσο επιθυμεί, έφερε την κρίση και η κρίση το μνημόνιο, που αποτελεί πιστό αντίγραφο της στρατηγικής της ΕΕ. Πρόβαλλε μάλιστα, εμπαίζοντας με τον πλέον κυνικό τρόπο τον λαό, σαν παράδειγμα προς μίμηση την Ισπανία που δήθεν «διαπραγματεύτηκε και πέτυχε ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη χωρίς Μνημόνιο δημοσιονομικής προσαρμογής»! Οταν η εκεί κυβέρνηση βγάζει κι απ' τη μύγα ξύγκι, ξεζουμίζοντας με άγρια λιτότητα τον ισπανικό λαό που δεινοπαθεί.
Καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες ισχυρίστηκε ότι «πράγματι, η Ευρώπη του Ιουνίου είναι διαφορετική από την Ευρώπη του Μαΐου. Το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει» όταν μόνος τυφλός δεν βλέπει ότι έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει προς το χειρότερο για τους λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου