Σελίδες

16 Ιουν 2012

Χρυσαυγίτικος αντικομμουνιστικός οχετός


Σε ακραίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα εξελίχθηκε η προχτεσινή συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής» στη Θεσσαλονίκη. Υπό τον ήχο συνθημάτων «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Να καεί να καεί το μπ... η Βουλή», ο γραμματέας της «Χρυσής Αυγής» εξήρε από το βήμα την τραμπούκικη επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη στην υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και εμμέσως πλην σαφώς επανέλαβε αυτό που λένε άλλα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος, ότι αντίστοιχη συμπεριφορά θα υπάρξει μέσα στη Βουλή και γενικότερα.
Σημαία του ήταν για άλλη μια φορά η αντικομμουνιστική προπαγάνδα της άρχουσας τάξης περί «Στάλιν», «γκούλαγκ», «σφαγές Αρμενίων», «μπολσεβίκων προδοτών» και άλλα ανιστόρητα που εκπορεύονται από ευαγή - γνωστά για την αντικομμουνιστική τους δράση - ιδρύματα, όπως το Γέιλ, αλλά και την επίσημη αντικομμουνιστική ιδεολογία της ΕΕ. Είπε ότι «γίνονται τηλεοπτικές εκπομπές αλλά κανένας δε βρίσκει το θάρρος να ρωτήσει το ΚΚΕ για την αποκατάσταση του Στάλιν, για τα εγκλήματα του Στάλιν», αναπαράγοντας όλες τις αθλιότητες με τις οποίες το ΚΚΕ χτυπήθηκε με λύσσα και μανία από τον αστικό Τύπο, διάφορους μηχανισμούς και τα αστικά κόμματα.
Αναφωνώντας «είμαστε ρατσιστές, ναι είμαστε ρατσιστές», ο Ν. Μιχαλολιάκος προειδοποίησε για το τι επιφυλάσσουν στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, δείχνοντας τα δόντια τους συνολικά στο λαό και στο εργατικό κίνημα. Γιατί μπορεί να μιλάνε και να συνδέουν σκόπιμα όλους τους μετανάστες με την εγκληματικότητα, ωστόσο οι υμνητές του Χίτλερ επιτίθενται σε μεροκαματιάρηδες μετανάστες μέσα στους συρμούς του Μετρό την ώρα που γυρίζουν κατάκοποι από δουλειά 16 και 18 ωρών, επικροτούν δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή στο Πέραμα πριν μερικές μέρες, προειδοποιούν τους μετανάστες ψαράδες στο Κερατσίνι ότι θα ελέγχουν τη δουλειά τους και θα λογοδοτούν στη «Χρυσή Αυγή» (σ.σ. ποιος ξέρει ποιων οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετούν).
Αλλά όταν μιλούν με τέτοιο μένος κατά των μεταναστών εργατών, είναι γιατί προετοιμάζονται να τσακίσουν τους Ελληνες εργάτες. Γιατί είναι προαγωγοί, πουλώντας προστασία στην καπιταλιστική ιδιοκτησία. Οπως έκαναν υπέρ του Μάνεση στο Βόλο, τρομοκρατώντας τους εργάτες να μην απεργήσουν.
Αποκάλυψαν, λοιπόν, για άλλη μια φορά το ρόλο τους. Είναι ταγμένοι προστάτες του καπιταλιστικού συστήματος. Προστάτες των αφεντικών και εχθροί του εργατικού λαϊκού κινήματος. Το μαστίγιο ενάντια στους αγώνες του λαού που καλείται να εκπληρώσει το ρόλο του σε συνθήκες βαθέματος της κρίσης. Κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια που στενάζει, αντιλαμβάνεται πλέον ότι απέναντί τους εκτός από τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις τους, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη στρατηγική της, έχουν και τους Χρυσαυγίτες. Που επιτίθενται στο ΚΚΕ ακριβώς γιατί θέλουν δεμένο χειροπόδαρα το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ενα οργανωμένο κίνημα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές είναι το μόνο που μπορεί να τους αντιμετωπίσει και να τους θέσει στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου