Σελίδες

19 Μαΐ 2012

Για την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ


Ανακοίνωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ίδρυμα
Για την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κι ενώ ήταν στο ξεκίνημά της η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών, η ΚΟΒ ΑΣΟΕΕ του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση ΑΣΟΕΕ της ΚΝΕ, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

 «Καταγγέλλουμε την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων την Πέμπτη 16 Μαΐου, που μάλιστα προχώρησαν και σε κατάφορη καταπάτηση του ασύλου. Πιο συγκεκριμένα, στις 01:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης και ενώ θα ξεκινούσε η έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων για τις φοιτητικές εκλογές στο Σύλλογο φοιτητών ΑΣΟΕΕ, 15 ένστολοι αστυνομικοί ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ εισέβαλαν απροκάλυπτα στον προαύλιο χώρο της σχολής και έφτασαν μέχρι την είσοδο του κεντρικού κτηρίου της σχολής, στο θυρωρείο, κυνηγώντας φοιτητές και σπάζοντας τζάμια και κάποια ταμπλό που βρίσκονταν στην είσοδο. Κατά την έξοδό τους τραυμάτισαν έναν φοιτητή που βρισκόταν εκτός του χώρου του πανεπιστημίου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Αυτή η επίθεση της αστυνομίας μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και μάλιστα είναι συνέχεια της καθημερινής παρουσίας διμοιριών των ΜΑΤ, που κατά καιρούς έχουν ρίξει από δακρυγόνα μέχρι και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης μέσα στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.
Εχει στόχο πρώτα από όλα τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας των φοιτητών, για να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στην επίθεση που δέχονται σήμερα. Εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για καταστολή του λαϊκού κινήματος. Η καταπάτηση του ασύλου από την αστυνομία είναι συνέχεια της προσπάθειας εφαρμογής του νέου νόμου πλαισίου, που μεθοδευόταν τα τελευταία χρόνια και τελικά ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο από την κυρίαρχη πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Καλούμε τους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους σε ετοιμότητα για να εμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων και καταστολής, μαχητικής υπεράσπισης του ασύλου.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! Καλούμε τους φοιτητές να μπουν στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η καλύτερη απάντηση ενάντια στην κρατική καταστολή που στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαού και των παιδιών του που σπουδάζουν είναι τώρα μαζικό και ισχυρό φοιτητικό κίνημα, με οργάνωση σε κάθε σχολή, τμήμα, εργαστήριο και αμφιθέατρο και ισχυρό ΚΚΕ παντού. Αυτό τρέμουν αυτό θα δώσει απάντηση στους μηχανισμούς του κράτους και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου