Σελίδες

19 Μαΐ 2012

«Κρατάτε - είστε φάρος ελπίδας για όλη την εργατική τάξη»!

Συνεχίζουν τα μηνύματα καταδίκης της προσπάθειας να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των απεργών του Ασπροπύργου

Με την περηφάνια, αλλά και την ευθύνη που τους δίνει ο σκληρός απεργιακός αγώνας που δίνουν, οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους μετά και την πρόσφατη απόφασή τους στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση να γυρίσουν ξανά την πλάτη στα παπαγαλάκια του Μάνεση. Μάλιστα χτες ορίστηκε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη 22 Μάη. Να σημειωθεί ότι στις εκλογές οι τρεις παρατάξεις που απαρτίζουν την απερχόμενη διοίκηση του σωματείου θα κατέβουν σε ένα ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο.
Η εργοδοτική προκλητικότητα όπως εκφράστηκε και τη βδομάδα που πέρασε, με την ασφυκτική παρέμβαση των απεργοσπαστικών της μηχανισμών, φανερώνει την πίεση που της ασκεί η ενότητα των εργαζομένων και η κλιμάκωση της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αλληλεγγύη που αποτελεί πολύτιμο όπλο στα χέρια των απεργών για να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική αδιαλλαξία.
Το σωματείο πάντως έστειλε χτες επιστολές προς την εργοδοσία, ζητώντας νέα συνάντηση μαζί της, αλλά και προς τον υπουργό Εργασίας, καλώντας να ορίσει νέα τριμερή συνάντηση.
Την ίδια στιγμή συνεχίζει να φτάνει αμείωτα και από παντού η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο σκληρό αγώνα των απεργών χαλυβουργών. 
Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου σημειώνει σε ανακοίνωσή του «ΚΡΑΤΑΤΕ είστε ο φωτεινός φάρος ελπίδας της εργατικής τάξης» και δηλώνει ότι συνεχίζει την προσπάθεια για να συνεισφέρει οικονομικά «που αν και σε δύσκολη κατάσταση οι εργάτες και οι άνεργοι συνεισφέρουν από το υστέρημά τους, ξέροντας ότι ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων». 
Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της και καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους μαζικούς φορείς και τα ΔΣ των εργατικών σωματείων να στηρίξουν και να υπερασπιστούν τον αγώνα των χαλυβουργών. 
Σε ανακοινωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών επισημαίνει: «Το συνδικαλιστικό κίνημα στα Εμφιαλωμένα Ποτά, η Ομοσπονδία και τα σωματεία-μέλη της, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις εργοδοτικές πρακτικές ποινικοποίησης των εργατικών συνδικαλιστικών αγώνων, καταγγέλλει και καταδικάζει τη δικαστική επίθεση τρομοκράτησης από την εργοδοσία και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση όλου του κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου