Σελίδες

20 Μαΐ 2012

Aνακοίνωση του Π.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ




Κανένα από τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν ή να πάρουν μέρος στην κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκινάει σήμερα στο
Σικάγο, η οποία παίρνει αποφάσεις τρομακτικές για τους λαούς της Ευρώπης, για τους λαούς της περιοχής μας και ολόκληρου του κόσμου. Πάλι λευκές σελίδες στα κυβερνητικά προγράμματα. Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σύνοδο του ΝΑΤΟ για τις αποφάσεις που θα πάρει και που ανάμεσα στα άλλα εντάσσουν όλες τις στρατιωτικές δομές της Ευρώπης στις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, έχουν το δικαίωμα να εξαπολύσουν το πρώτο χτύπημα, προληπτικό, από την περιοχή της Ευρώπης και τη δική μας περιοχή, ενώ το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ακόμα περισσότερες δικαιοδοσίες να επεμβαίνει παντού στον πλανήτη – και στην περιοχή μας – όχι μόνο με τις συγκεκριμένες προφάσεις που πρόβαλλε αλλά ακόμα και για αλλαγές ή εξελίξεις στο εσωτερικό των χωρών. Δηλαδή, όταν ένας λαός θέλει να πάρει την τύχη του στα χέρια του.
          Το ΚΚΕ θεωρεί ότι μπροστά στις εκλογές όλα τα κόμματα, αυτό το κάνουμε εμείς, πρέπει να τοποθετηθούν για το ποια πρέπει να είναι η ελληνική συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και πάνω απ’ όλα για το πού αυτά τα κόμματα θα πουν όχι. Εμείς υποστηρίζουμε την απεμπλοκή, την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Το να λέει κανείς ναι στην ειρήνη και όχι στον πόλεμο είναι μια ευχή. Πρέπει να έχεις πρακτική δραστηριότητα κατά του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου