Σελίδες

11 Μαΐ 2012

Κάθε φράση και μια αντίφαση


Δεν έχουν τέλος οι αντιφάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στο κοστούμι της διαχείρισης που ράβει για το λαό. Ορισμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, καλυμμένοι πίσω από θολές διακηρύξεις, ο καθένας λέει ό,τι θέλει και όπως το θέλει, προκειμένου όλοι μαζί να κοροϊδέψουν το λαό και να αρπάξουν την ψήφο του:
Μιλώντας τις προάλλες στο «Βήμα fm», ο Δ. Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε μεταξύ άλλων: «Αν γίνουμε κυβέρνηση (...) δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις του μνημονίου για να επαναφέρουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και θα επιστρέψουμε τα χρήματα από το χαράτσι της ΔΕΗ». Ο ίδιος, δυο αράδες πιο κάτω, ρωτάται από τους δημοσιογράφους: «Θα αποκατασταθούν οι μισθοί, οι περικοπές που έχουν γίνει; Θα επιστραφούν τα χρήματα;». Και απαντάει:«Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;».Στους πέντε άξονες για συγκυβέρνηση που παρουσίασε προχτές ο Αλ. Τσίπρας, η αποκατάσταση των μισθών πήγε περίπατο και αντικαταστάθηκε από την «ανάγκη άμεσης ακύρωσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις». Δηλαδή, προσπάθεια (και όχι πολιτική απόφαση) να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις (οι οποίοι σημειωτέον έχουν μειωθεί κατά 40 - 50% μόνο τα τελευταία δυο χρόνια) και όχι βέβαια αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, ακόμα και στα προ μνημονίων επίπεδα, όπως έλεγαν μέχρι χτες. Το ίδιο επιβεβαίωσε ο Αλ. Τσίπρας και στη συνάντηση με τους «κοινωνικούς φορείς», λέγοντας: «Τους λέμε να μη μειωθούν οι μισθοί. Αυτοί επιμένουν (...) Τους λέμε να μην περικοπούν οι συντάξεις. Αυτοί επιμένουν». Αρα, καμιά αποκατάσταση μισθών δεν προβλέπει το πρόγραμμά τους, όπως έλεγαν πριν από μερικούς μήνες. Αποκαλυπτικότερος όλων ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος είπε στο «Βήμα Fm»: «Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ πριν τις εκλογές ότι λεφτά υπάρχουν κι αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, πατώντας ένα κουμπί, στο επίπεδο που ήταν το 2008 και το 2009».
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λανσάρει σαν μέτρο ανακούφισης του λαού την κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ, αν σχηματίσει κυβέρνηση της αριστεράς. Αφήνει βέβαια θολό το τι θα κάνει με εκείνους που το πλήρωσαν, αν θα τους επιστρέψει δηλαδή τα χαράτσια που κατέβαλαν, πότε και πώς. Τα οριζόντια μέτρα που φόρτωσε στο λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., μόνο τα τελευταία δυο χρόνια, είναι πάνω από 50 δισ., χωρίς να υπολογίζεται η αφαίμαξη από την κατάργηση επί της ουσίας του αφορολόγητου. Το επαχθέστατο χαράτσι της ΔΕΗ, προβλέπεται να αφαιρέσει από το λαό περίπου 3,4 δισ. τη διετία 2011 - 2012, με ένα μέρος του ποσού να έχει ήδη εισπραχθεί. Αρα, η ανακούφιση που υπόσχεται η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζεται στην απαλλαγή του λαού από ένα ελάχιστο μέρος των 50 δισ. που του φόρτωσαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας τα δυο τελευταία χρόνια, σαν οριζόντιες μόνο περικοπές και φόρους! Μέχρι εκεί φτάνουν οι δεσμεύσεις τους για άσκηση φιλολαϊκής πολιτικής και ενώ ο λαός με την πάλη του έχει ήδη καταφέρει να παγώσει κάθε αντίποινο για την μη καταβολή του χαρατσιού, προκαλώντας ανησυχία στην κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι και η ΝΔ είχε κάνει παντιέρα της προεκλογικής της εκστρατείας την κατάργηση του χαρατσιού, δεσμευόμενη βέβαια ότι θα το εντάξει σε έναν νέο φόρο για την ακίνητη περιουσία.
Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το PSI, το οποίο σχετίζεται άμεσα με το μνημόνιο; Λέει ο Δ. Στρατούλης: «Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Εχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη». Ρωτάται από τους δημοσιογράφους: «Τα 200 δισ. που θα δώσουμε στις τράπεζες είναι αν εφαρμοστεί το μνημόνιο και το PSI. Αφού είπατε ότι δεν θα το εφαρμόσετε...». Απαντάει ο Δ. Στρατούλης: «Σας είπα, αυτά εμείς θα τα καταγγείλουμε». Δηλαδή; Από τη μια λένε ότι με τα 200 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, θα απαιτήσουν οι μετοχές που αγοράζει το κράτος να μετατραπούν από προνομιούχες σε κοινές και άρα το κράτος, σαν ο μεγαλύτερος μέτοχος, να έχει τον έλεγχο στη λήψη αποφάσεων. PSI όμως σημαίνει μνημόνιο, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα καταγγείλει. Θυμίζουμε ότι το PSI είναι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε. Τώρα, λέει «ναι» στο PSI σαν όχημα για κρατικοποίηση, όπως ισχυρίζεται των τραπεζών, αλλά δε θέλει το μνημόνιο που το συνοδεύει. Ο ίδιος, στην ίδια συνέντευξη διαβεβαιώνει ότι με τους ίδιους δείκτες της κεφαλαιακής επάρκειας που κινούνται όλες οι τράπεζες «θα κινηθεί και η Αριστερή κυβέρνηση». Κρατικές τράπεζες δηλαδή, με τους νόμους και τους όρους του καπιταλισμού. Αρα, τράπεζες για το κεφάλαιο και όχι για το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου