Σελίδες

11 Μαΐ 2012

Κυνικοί και τυχοδιώκτες


Ο Ν. Βούτσης στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε χτες συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους:
-- Γιατί συνεχίζονται οι επαφές μιας και αριθμητικά δεν προκύπτει λύση;
-- Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση, διότι τώρα διεξάγονται διεργασίες στα πλαίσια αυτού που αποκαλούμε νέα μεταπολίτευση και είναι στοιχείο οργανικό της αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες. Τώρα μιλάμε στη Βουλή με τους κοινωνικούς φορείς, τους εκθέτουμε το πρόγραμμά μας που δεν έχει καμία σχέση ή είδαμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους Οικολόγους και την κα Κατσέλη.

-- Ναι αλλά το νόημα της διερευνητικής εντολής είναι αν σχηματίζεις κυβέρνηση. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους Οικολόγους και τους υπόλοιπους δεν φτιάχνεις κυβέρνηση.
-- Φτιάχνεις κλίμα...
-- Για την επόμενη μέρα όμως!
-- Οχι και για την παρούσα σε σχέση με την άλλη δύναμη με το ΚΚΕ, το οποίο είναι όχι απλά στον κόσμο του αλλά έξω από οποιαδήποτε αναζήτηση υπεύθυνης στάσης.
Ολα τα παραπάνω, αποκαλύπτουν καθαρά τους λόγους του καραγκιόζ μπερντέ που έστησαν με τη διερευνητική εντολή: Να ξεγελάσουν τον κόσμο, να υφαρπάξουν ψήφους και ταυτόχρονα να συνδράμουν στην επιδιωκόμενη απ' τους αστούς αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, με προσπάθεια να σύρουν και το ΚΚΕ στην «υπευθυνότητα» της διαχείρισης του συστήματος.
Λίγο παρακάτω, ερωτηθείς για τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμπίπτουν οι δηλώσεις τους, απάντησε:
-- Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε και οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, πόσο μάλλον και η Αριστερά που έχει πάρει ένα βαρύ φορτίο και με αυτήν την έννοια πολλές φορές σκεφτόμαστε και δυνατά.
Ομολογεί ότι η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο διάτρητη και αντιφατική, ακριβώς γιατί δεν μπορεί να υπάρξει πρόταση που να διασφαλίζει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ομολογεί ότι παίζουν με την αγωνία του λαού, όταν του υπόσχονται άμεσα λύσεις, ενώ στην πραγματικότητα ρίχνουν ζάρια και ό,τι κάτσει, με την ελπίδα ότι έτσι θα κοροϊδέψουν το λαό για να τους δώσει υπουργικές καρέκλες.
Για να σχηματίσει ο λαός μια εικόνα της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουμε μια ακόμα δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαβόητη φορολόγηση του πλούτου, αντικαταστάθηκε με το στόχο - σύμφωνα με τον Γ. Μηλιό υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ - για «στοχευμένα μέτρα, συμφωνίες με επιχειρηματικούς ομίλους με βάση κάποια στοιχεία, για παράδειγμα θα ζητήσουμε από τους Ελληνες εφοπλιστές να δείξουνε τον πατριωτισμό τους και σε επίπεδο μιας έκτακτης εισφοράς»! Δηλαδή, η αναδιανομή του πλούτου που υπόσχονται, σημαίνει παρακάλια στους εφοπλιστές (άρα και στις άλλες μερίδες του κεφαλαίου) να δώσουν κάτι παραπάνω, για να δείξουν τον πατριωτισμό τους! Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η «κυβέρνηση της αριστεράς» που οραματίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου