Σελίδες

11 Μαΐ 2012

Ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός των Χρυσαυγιτών


ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ...

Από τη χτεσινή εμφάνιση στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου, των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώθηκαν δύο βασικές διαπιστώσεις που - για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς από ιστορία - ήταν γνωστές.
Η πρώτη διαπίστωση λέει ότι ο βασικός και κύριος εχθρός του φασισμού είναι οι κομμουνιστές, το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός των εκπροσώπων του εν λόγω φιλοναζιστικού μορφώματος δεν αφήνει αμφιβολία περί του αντιθέτου και αποκαλύπτει την ιστορική συνέχεια του φαινόμενου, από τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ μέχρι τα κακέκτυπά τους της «Χρυσής Αυγής».
Η δεύτερη διαπίστωση αφορά στο περιεχόμενο της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας των Χρυσαυγιτών. Ολόκληρη, λέξη προς λέξη, μπορεί να την βρει κανείς στα φιλοναζιστικά έντυπα των δοσιλογικών οργανώσεων της περιόδου της Κατοχής. Μια προπαγάνδα που στη συνέχεια πέρασε στην πρωτόγονη αντικομμουνιστική φιλολογία της Ασφάλειας και των μηχανισμών του κράτους στη μετεμφυλιακή περίοδο καθώς οι κομμουνιστές και οι ΕΑΜίτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης βρίσκονταν υπό διωγμό, ενώ οι ταγματασφαλίτες και οι δοσίλογοι είχαν αναγνωριστεί ως «αντιστασιακοί και πατριώτες».
Και οι δύο αυτές διαπιστώσεις έχουν τη συνισταμένη τους: Ο φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού.

***
Στο διά ταύτα του χτεσινοβραδινού αντικομμουνιστικού παραληρήματος των Χρυσαυγιτών στον «ΣΚΑΪ» αξίζει να σταθούμε σε δύο - τρία ζητήματα.
Είχαν το θράσος να ισχυριστούν ότι οι κομμουνιστές μπήκαν στη μάχη της υπεράσπισης της Ελλάδας και του λαού της το 1941, όταν είχε προηγηθεί η επίθεση του Χίτλερ στην ΕΣΣΔ!!! Εχουν προφανώς κάθε λόγο να παραβλέπουν, όπως έκαναν μετεμφυλιακά και οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι, ότι πρώτο το ΚΚΕ σήκωσε τη σημαία της αντίστασης στο φασισμό, όταν ξέσπασε ο ελληνο-ιταλικός πόλεμος, με το ιστορικό γράμμα του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Ν. Ζαχαριάδη από τα μπουντρούμια της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών.
Θέλουν επίσης να ξεχνούν ότι σύσσωμοι οι κομμουνιστές από τις φυλακές και τις εξορίες ζήτησαν να πάνε στην πρώτη γραμμή του μετώπου, κάτι που τους το αρνήθηκε το δικτατορικό καθεστώς Μεταξά. Ξεχνούν ακόμη ότι αυτό το καθεστώς, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, το οποίο υπερασπίζονται, είχε σε απηνή διωγμό το ΚΚΕ.
***
Οι Χρυσαυγίτες, εμπνεόμενοι από τους δοσίλογους και τους παλιούς ασφαλίτες, είχαν το θράσος να ξεστομίσουν βρωμιές - ίδιον άλλωστε του αντικομμουνισμού των φασιστών όλων των εποχών - σε βάρος των Ακροναυπλιωτών, του πιο ηρωικού στελεχικού δυναμικού του ΚΚΕ, της περιόδου της μεταξικής δικτατορίας και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Διαστρεβλώνουν σκόπιμα την πραγματικότητα, που είναι ότι οι Ακροναυπλιώτες, πρώτοι απ' όλους, ζήτησαν να πάνε στην πρώτη γραμμή του ελληνο-ιταλικού μετώπου, συναντώντας την αντίδραση του δικτατορικού καθεστώτος. Ξεχνούν επίσης ότι η δικτατορία της 4ης Αυγούστου αντί να απελευθερώσει τους φυλακισμένους και εξόριστους κομμουνιστές - και μαζί με αυτούς τους Ακροναυπλιώτες - τους παρέδωσε στις δυνάμεις της τριπλής (γερμανικής, ιταλικής, βουλγαρικής) φασιστικής κατοχής της χώρας. Την ίδια τύχη είχε και ο Ν. Ζαχαριάδης, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Βιέννη και στη συνέχεια στη Γερμανία, όπου πέρασε όλη την περίοδο του πολέμου στο στρατόπεδο Νταχάου. Οσο για τους κομμουνιστές που αποφυλακίστηκαν στη συνέχεια ως Βούλγαροι - επρόκειτο κυρίως για Σλαβομακεδόνες - ούτε ένας από αυτούς δεν υπηρέτησε τις δυνάμεις κατοχής. Ολοι τους πρωταγωνίστησαν στην οργάνωση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.
***
Μετά απ' όλα αυτά, καθόλου δεν προκάλεσε έκπληξη η έκφραση μίσους των Χρυσαυγιτών στο πρόσωπο του Στάλιν. Ο ηγέτης της χώρας που συνέτριψε το φασισμό δε θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στα χείλη των νοσταλγών του Χίτλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου