Σελίδες

23 Μαΐ 2012

Κίβδηλα διλήμματα για υφαρπαγή ψήφων


Επιμένει στην πλαστή γραμμή «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» και δηλώνει πίστη στην αντιλαϊκή Ευρωένωση
Συντηρεί τον αποπροσανατολιστικό «σκυλοκαυγά» με τη ΝΔ, αλλά και τις επιζήμιες αυταπάτες στον λαό ο ΣΥΝ, ο οποίος έδωσε χτες στη δημοσιότητα την απόφαση της ΚΠΕ, που συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή. Μ' αυτήν «αποκοιμίζει» τους εργαζόμενους ότι «η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση μεγάλων αλλαγών» και υπεραμύνεται της ψευδαίσθησης για «νέο κλίμα που παρατηρείται στην Ευρώπη» το οποίο, ισχυρίζεται, «δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις αλλαγών στην κλίμακα της Ευρώπης».
Αυτό για την εσωτερική κατανάλωση. Γιατί αλλού ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει άλλη γλώσσα, όπως δείχνουν οι δηλώσεις τουΓ. Δραγασάκη στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ». Σύμφωνα με το περιοδικό, «δεν είναι όλοι στις γραμμές της νέας πολιτικής δύναμης υπερβολικά αισιόδοξοι, ο Γιάννης Δραγασάκης υποψιάζεται ότι θα είναι δύσκολο για τον ηγέτη του κόμματός του να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Ο Δραγασάκης λέει (...) "χωρίς βοήθεια, δεν μπορούμε να επιβιώσουμε" (...)
Ο Δραγασάκης θα ήθελε να δει έναν οδικό χάρτη για περισσότερη ανάπτυξη, αλλά δεν μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια πώς πρέπει να είναι αυτός. Σε αντίθεση με τον Τσίπρα, δεν μιλάει για κατάργηση των δανειακών συμφωνιών. Ο Δραγασάκης δεν γνωρίζει αν ο Τσίπρας μπορεί να κρατήσει τις υποσχέσεις του. "Τουλάχιστον δεν έκανε συμφωνία με παλιό σύστημα" λέει».
Η απόφαση της ΚΠΕ αντικρούει σαν παραπλανητικά τα διλήμματα «ευρώ ή δραχμή - αριστερά ή δεξιά» και στη θέση τους πλασάρει ένα άλλο εξίσου ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό, κάνοντας λόγο για στρατηγική που βασίζεται«στην υπαρκτή διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τις μνημονιακές από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις».
Μπροστά στις εκλογές, προσπαθεί να συσπειρώσει το κομματικό του δυναμικό παριστάνοντας το θύμα μιας«βρώμικης επίθεσης». Θέτει σαν εκλογικό του στόχο «την πρώτη θέση που θα του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας»... Τέλος, προϊδεάζει για οργανωτικές αλλαγές μετά τις εκλογές, σε συνέχεια της καθόδου του στις εκλογές ως ενιαίο κόμμα, προκειμένου να πάρει το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, αν εκλεγεί πρώτο κόμμα. Χτες κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο η σχετική αίτηση, σύμφωνα με την οποία το κόμμα διατηρεί το όνομα και το έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή, με πρόεδρο τον Αλ. Τσίπρα.
Διαπιστευτήρια στη λυκοσυμμαχία
Στο μεταξύ, απ' το Βερολίνο, ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε για πολλοστή φορά τα διαπιστευτήριά του στην Ευρωένωση, κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις την προσήλωσή τους στην «διάσωση του ευρώ». Οπως είπε, «η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας, η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας»,επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύναμη που επιθυμεί την καταστροφή της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι βαθιά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, ενώ χαρακτήρισε τη διάλυση της Ευρωζώνης καταστροφή που πρέπει να αποφευχθεί.
Διαβεβαίωσε ότι στόχος τους δεν είναι οι μονομερείς ενέργειες, τις οποίες απέκλεισε, αλλά, όπως είπε «Να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ευρωπαϊκές λύσεις (...) Θα πάμε με θέσεις και προτάσεις, θα ακούσουμε».Σκοντάφτοντας στις αντιφάσεις, απ' τη μια εξήρε την υποτιθέμενη συνέπειά τους και δήλωσε ότι θα τηρήσει όσα υποσχέθηκε, την ίδια στιγμή όμως απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει εάν εκλεγεί, εξήγησε ότι θα προσπαθήσει να πείσει για το ...λάθος και πως «έφταιγε η συνταγή».
Μιλώντας εκ μέρους της ντόπιας αστικής τάξης, ζήτησε αναπτυξιακά μέτρα, ένα «Σχέδιο Μάρσαλ», δάνεια απ' την ΕΚΤ με ευνοϊκότερους όρους για να «ζεσταθεί» η καπιταλιστική οικονομία.
Σε ό,τι αφορά στην πρόταση Μέρκελ για δημοψήφισμα, έριξε τους τόνους, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη και πως αν, ωστόσο, η πρόταση έγινε, πρόκειται για λάθος. Αναφερόμενος στην άρνησή της να συναντηθεί μαζί του, δήλωσε: «Είναι λογικό η Καγκελάριος να επιθυμεί να τηρήσει το πρωτόκολλο και να μην συναντηθεί με ένα αρχηγό κόμματος. Εμείς πιστεύουμε, όμως, ότι οι αντιθέσεις πρέπει να γεφυρώνονται ή να βρίσκουμε πού διαφωνούμε τουλάχιστον, μέσα από δημοκρατικό διάλογο».
Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με την ηγεσία του αδελφού του ΣΥΡΙΖΑ κόμματος «Die Linke», και με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Η συνάντηση αυτή είχε παρασκήνιο, καθώς οι σοσιαλδημοκράτες είχαν αρνηθεί να τον συναντήσουν, σε αντίδραση για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα για τον Φ. Ολάντ. Επειτα από πιέσεις που φέρεται να ασκήθηκαν απ' το «Die Linke», τελικά την τελευταία στιγμή ορίστηκε το ραντεβού με τον Γκάμπριελ, ο οποίος δήλωσε ότι συνάντησε τον Αλ. Τσίπρα για να του πει ότι η αθέτηση των συμφωνιών από πλευράς του, σημαίνει αθέτηση και των δικών τους υποχρεώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου