Σελίδες

23 Μαΐ 2012

Μην τους κάνεις το χατίρι να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ


Οι δύο νέοι πόλοι που διαμορφώνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα είναι η κεντροδεξιά από τη μια, με τη ΝΔ να ξανασυσπειρώνει δυνάμεις από το χώρο τους, όπως π.χ. η Ντ. Μπακογιάννη, και την κεντροαριστερά, με την επιχείρηση αναμόρφωσης της σοσιαλδημοκρατίας από την άλλη, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο πόλοι, παρά τη φαινομενική όξυνση της μεταξύ τους αντιπαράθεσης (και με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το ίδιο γινόταν), παρά τις επιμέρους διαφορές, έχουν στρατηγικά την ίδια ρότα. Υπέρ της ΕΕ, της ευρωζώνης και του ευρώ, ενώ όταν μιλούν για ανάπτυξη μιλούν για ανάπτυξη των επιχειρηματιών. Οποιος από τους δυο πόλους κι αν κάνει κυβέρνηση, την άλλη μέρα θα βρεθεί να διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική, θα βρεθεί σε μια κυβέρνηση δεμένη με τις δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων. Και οι δύο μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών, αλλά η ΕΕ λέει ότι... «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Αυτές οι «δεσμεύσεις», που απορρέουν από τη στρατηγική της ΕΕ, είτε οι «δεσμεύσεις» των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και του «κουρέματος» του χρέους (όλα πάνε πακέτο), είναι ντε φάκτο αντιλαϊκές, αντεργατικές, συμπιέζουν λαϊκά εισοδήματα, δικαιώματα και κατακτήσεις. Η ΝΔ, η κεντροδεξιά, είναι αναφανδόν με το ευρώ, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα εφαρμόσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης με το ευρώ, την ευρωζώνη και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Επομένως, αυτή την πραγματικότητα θα διαχειριστεί, το αντιλαϊκό πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για ανάπτυξη, την οποία στηρίζει.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η ΕΕ, τα αστικά κόμματα, με δεδομένη την οικονομική κρίση, με δεδομένη την αναγκαιότητα να σταθεροποιηθεί το υπό διαμόρφωση αστικό πολιτικό σύστημα για να χειραγωγούν λαϊκές δυνάμεις και να προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική ενδιαφέρονται σφόδρα και επιδιώκουν τη συρρίκνωση και αποδυνάμωση του ΚΚΕ. Για μην έχει ο λαός αποκούμπι την επόμενη μέρα. Για να είναι αδύναμη η φωνή εκείνη που θα τους αποκαλύπτει, θα μπαίνει εμπόδιο, θα οργανώνει τη λαϊκή αντίσταση. Για να αποδυναμωθεί η δυνατότητα του ίδιου του λαού να τους αντιπαλεύει, να τους εμποδίζει στην... τήρηση των δεσμεύσεών τους. Οι άνθρωποι του μόχθου που έχουν συμπορευτεί με το ΚΚΕ, έχουν πείρα. Δεν πρέπει να αποδεχτούν αυτή την επιδίωξη. Είναι σε θέση να βάλουν φρένο, δυναμώνοντας το ΚΚΕ με την ψήφο τους. Ξέρουν το ΚΚΕ από την ιστορία των αγώνων του, από το ότι στέκεται μαχητικά από τη δική τους μεριά, κόντρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μπροστά στον πόλεμο που τους ετοιμάζουν θα έχουν την επομένη των εκλογών δημιουργήσει το λαϊκό αντίπαλο δέος μόνο με ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί με αποδυναμωμένο, χαμένοι θα είναι οι ίδιοι. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι, που σε λαϊκές γειτονιές δέχονται μια δήθεν επίθεση «φιλίας» από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που τους λένε ότι «το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη, ότι όλοι θέλουμε να είναι ισχυρό, αλλά τώρα ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε κυβέρνηση»...
Η ελπίδα ότι μια κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τάχα φιλολαϊκή, είναι κάλπικη. Εμείς λέμε σ' αυτόν τον κόσμο που συμπορεύεται με το ΚΚΕ: Εχεις δώσει αγώνες, έχει ματώσει για το δικό σου δίκιο. Θα τα πετάξεις όλα αυτά για μια ελπίδα που πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί ότι ήταν κάλπικη; Και θα αποδειχτεί πολύ γρήγορα, γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση που να συμβάλλει ταυτόχρονα στην κερδοφορία των επιχειρηματιών και στην ανακούφιση του λαού. 'Η με τη μια πάντα θα είναι ή με την άλλη. Μες στη διγλωσσία του εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ το ομολογεί, λέγοντας ότι θα ενισχύσει την υγιή επιχειρηματικότητα για να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη και τάζει στο λαό ότι ο δρόμος θα 'ναι δύσκολος και θα απαιτεί θυσίες. Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και θα αποκαλυφθεί γρήγορα ότι η ελπίδα για ανακούφιση του λαού είναι κάλπικη.
Τι σου ζητάει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ τάζοντας μια κάλπικη ελπίδα: Να περάσεις στην αντίπερα όχθη! Να καταθέσεις την ψήφο σου στην ενίσχυση των επιχειρηματιών! Να δυναμώσεις τον αντίπαλό σου! Γιατί ο πραγματικός αντίπαλος είναι το κεφάλαιο. Το ΚΚΕ το έχει δηλώσει και το 'χει αποδείξει με τη στάση και τη δράση του χρόνια τώρα, ότι δεν περνάει στην αντίπερα όχθη. Δεν γίνεται ομοτράπεζος των επιχειρηματιών και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Οπως δεν είχε κάτσει στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων για να παζαρέψει εργασιακά δικαιώματα, έτσι δεν κάθεται σε κυβερνητικές θέσεις για να παζαρέψει και να επαναδιαπραγματευτεί δανειακές συμφωνίες που δένουν χειροπόδαρα το λαό μας. Αυτό το ΚΚΕ το χρειάζεσαι. Ενίσχυσέ το. Μην αφήσεις να περάσει ο στόχος συρρίκνωσής του. Είναι στο χέρι σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου