Σελίδες

10 Απρ 2012

Η προπαγάνδα του χάους...


Ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης ο τρόπος με τον οποίο τα κρατικά και τα αστικά ΜΜΕ επιτίθενται στην απόφαση των ναυτεργατών να προχωρήσουν από σήμερα σε 48ωρη απεργία. 
Η προπαγάνδα του χάους, που αναπαράγουν τα αστικά επιτελεία σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν υπερψηφιστούν στις επικείμενες εκλογές, προσαρμόζεται ανάλογα σε κάθε μικρή ή μεγάλη εργατική κινητοποίηση, με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, την καλλιέργεια κλίματος για καταστολή του. Την εικόνα της καταστροφής και του χάους από μια διήμερη απεργιακή κινητοποίηση (!) παπαγαλίζουν όλες τις προηγούμενες μέρες και τα αστικά ΜΜΕ. Πολεμούν την απόφαση για απεργία και λένε υποκριτικά πως το πρόβλημα είναι ότι γίνεται σε περίοδο γιορτών και πλήττει τον τουρισμό. 
Λένε ψέματα.
Οταν πριν από δέκα περίπου μέρες οι ναυτεργάτες είχαν αποφασίσει ξανά 48ωρη απεργία (την οποία ανέστειλε τελικά η πλειοψηφία της ΠΝΟ, κόντρα στις διαθέσεις των πληρωμάτων), πάλι συκοφαντούσαν τον απεργιακό αγώνα. Μιλούσαν και τότε για χάος στις μεταφορές προϊόντων, για καταστροφή των αγροτών της Κρήτης, για χτύπημα του τουρισμού στα νησιά. Συστηματικά αποκρύβουν τους λόγους για τους οποίους οι ναυτεργάτες αποφασίζουν απεργία και προβάλλουν μόνο τις δηλώσεις μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοαγροτών, που απειλούν θεούς και δαιμόνες, ενθαρρύνουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Ωστόσο, τα ίδια τα κανάλια των αστών λένε στα ρεπορτάζ τους ότι 5.000 ξενοδοχεία, κυρίως μικρές μονάδες, δε θα ανοίξουν φέτος το Πάσχα λόγω της μειωμένης κίνησης, αφού ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Λένε ακόμα ότι τα εισιτήρια στα πλοία αυξήθηκαν, όπως και η βενζίνη, γι' αυτό η κίνηση φέτος θα είναι ακόμα μικρότερη από πέρσι.
Αρα, δε φταίει η απεργία για την πτώση της τουριστικής κίνησης, αλλά η πολιτική που τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πριμοδοτεί τους μεγάλους του κλάδου και ρίχνει στο καναβάτσο τους μικρούς, που ζούσαν από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και τις διακοπές της λαϊκής οικογένειας, που τώρα αδυνατεί να κάνει. Τι δείχνουν όλα τα παραπάνω; Οτι το πρόβλημά τους δεν είναι ο χρόνος της απεργίας, αλλά αυτή καθ' αυτή η απόφαση των ναυτεργατών να απεργήσουν. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένας κλάδος κάνει συνειδητά ανυπακοή στην άθλια επιστράτευση που του επέβαλε η κυβέρνηση το 2010 και απεργεί για να εμποδίσει την καταστροφή που θέλουν για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες οι εφοπλιστές και τα κόμματά τους.
Θολώνει το μάτι τους από το γεγονός ότι οι ταξικές δυνάμεις, που είναι μειοψηφία στην ΠΝΟ, έχουν τέτοιους δεσμούς με τους ναυτεργάτες και τέτοια επιρροή στα πληρώματα όλων των ειδικοτήτων, ώστε η ΠΝΟ να υποχρεώνεται σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις, τις οποίες αναλαμβάνουν να περιφρουρήσουν οι ίδιοι οι ναυτεργάτες, αφού η συνδικαλιστική πλειοψηφία ούτε μπορεί, ούτε θέλει να οργανώσει τη σύγκρουση με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση. 
Ξεχειλίζουν από μίσος επειδή το ΚΚΕ έχει αυξημένο κύρος στους ναυτεργάτες, στηρίζει και πρωτοστατεί στους αγώνες τους, έχει καθοριστική συμβολή στις κατακτήσεις τους, σε νικηφόρες μάχες με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα κόμματα που το στηρίζουν. 
Τρέμουν στην ιδέα ότι οι αγώνες των ναυτεργατών μπορούν να παραδειγματίσουν άλλους κλάδους, να εμπνεύσουν αλληλεγγύη και νέους αγώνες. Γι' αυτό επιτίθενται με ψέματα στους ναυτεργάτες και το ΚΚΕ που τους στηρίζει. 
Επιβεβαιώνουν το ρόλο τους σαν τηλεβόες των εφοπλιστών, συνολικά των καπιταλιστών, που οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη.

1 σχόλιο: