Σελίδες

23 Απρ 2012

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Δ.Α.Σ.


Προς: την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

  • Σε όλους τους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών οι εργοδότες με απειλές, εκβιασμούς και ωμή τρομοκρατία εκμεταλλεύονται την προεκλογική περίοδο και προκλητικά μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, αλλάζουν τα ωράρια εργασίας, ισοπεδώνουν εργατικά δικαιώματα παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους κλάδους είναι ακόμα σε ισχύ οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Σε αρκετούς επίσης κλάδους παράλληλα έχουν οι ίδιοι οι εργοδότες καταγγείλει τις κλαδικές συμβάσεις και απαιτούν την υπογραφή νέων με μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που οι προηγούμενες συμβάσεις προέβλεπαν.
  • Σε άλλους κλάδους οι εργοδότες αρνούνται να προσέλθουν σε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και όπου το κάνουν απαιτούν συμβάσεις με μειωμένους μισθούς και μεροκάματα.
  • Σε ορισμένους κλάδους κάποια συνδικάτα με την δικαιολογία ότι έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα υπέγραψαν συμβάσεις με μειώσεις μισθών και άλλες μειώσεις δικαιωμάτων και όπως επιβεβαιώνεται το μόνο που κάνουν είναι να στηρίζουν την προσπάθεια των εργοδοτών για ισοπέδωση δικαιωμάτων.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά, πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση για συμφωνίες με μειώσεις μισθών και να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.
Ζητάμε να συνεδριάσουν άμεσα τα όργανα της Συνομοσπονδίας και να αποφασιστεί η αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στην στάση εργοδοτών και κυβέρνησης με πανελλαδική πανεργατική απεργία αμέσως μετά τις εκλογές.



ΑΘΗΝΑ 23/4/2012
Δ.Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου