Σελίδες

1 Μαρ 2012

ΚΑΤΩ Η "ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"


Την επομένη της θρασύτατης επίθεσης που εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής κατά των εργατικών αγώνων και του ΚΚΕ, η ηγεσία της ΝΔ προχωρά σε νέα επίδειξη πυγμής, στέλνοντας μήνυμα σε πλουτοκρατία και τρόικα ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τα μέτρα του νέου μνημονίου διά πυρός και σιδήρου.
Το στίγμα της αυταρχικής θωράκισης της εφαρμοζόμενης πολιτικής έδωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Θ. Νάκος, ανακηρύσσοντας τη λαϊκή φτώχεια και ανέχεια ως νέα απειλή για το σύστημα. Μάλιστα, τη συσχετίζει ευθέως με την εγκληματικότητα, προκειμένου να ζητήσει να τεθεί ως άμεση προτεραιότητα η αντιμετώπιση του προβλήματος της «αναποτελεσματικής εφαρμογής του νόμου», μέσω της ενίσχυσης των μηχανισμών καταστολής.
«Η νέα απειλή είναι η φτώχεια και η ανέχεια, που αναμενόμενα αυξάνουν την εγκληματικότητα», δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο για θέματα ασφάλειας και άμυνας
που οργάνωσε η εταιρεία EXPOSEC υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ). Παράλληλα εκτίμησε ότι «οι απειλές που ήδη γνωρίζουμε - η τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, η εγκληματικότητα που συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση και οι κυβερνοαπειλές - οξύνονται και διαπλέκονται περισσότερο», θεωρώντας ότι οι λόγοι είναι «περισσότερο από ποτέ πολιτικοί» και αυτό γιατί «συνδέονται άμεσα με την οικονομική κρίση και την αποδυνάμωση των πολιτικών εργαλείων που διαθέτει σήμερα ο δυτικός κόσμος για να μπορέσει να οχυρώσει τα κεκτημένα του σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια και στη νομιμότητα», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Επί της ουσίας, το στέλεχος της ΝΔ χρησιμοποιεί την ίδια ορολογία που έχει υιοθετήσει και το ΝΑΤΟ για τις «νέες απειλές», στοχοποιώντας λαούς και κινήματα. Στη βάση των παραπάνω και μέσα «σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αταξίας, που τα μέσα είναι λιγότερα από τους κινδύνους», όπως χαρακτηριστικά είπε, ζήτησε να τεθούν δύο βασικές προτεραιότητες:
Πρώτον, «να απαντήσουμε στην ασύμμετρη απειλή της παράνομης μετανάστευσης, με σταθερή εθνική πολιτική», που όπως διευκρίνισε θα περιλαμβάνει την κατάργηση των νόμων «που προσελκύουν, αντί να αποθαρρύνουν, τη λαθρομετανάστευση, με την αξιοποίηση των προγραμμάτων και πολιτικών εργαλείων για τον επαναπατρισμό λαθρομεταναστών». Δεύτερον, «να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα και το αξιόμαχο των Σωμάτων Ασφαλείας», ζητώντας μάλιστα«να εντατικοποιήσουμε τη συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες».
Στο μεταξύ, ο Α. Σαμαράς βρίσκεται από χτες στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σήμερα στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Το βράδυ της Τρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Μπαρόζο, ενώ σήμερα αναμένεται να έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου