Σελίδες

1 Μαρ 2012

Η κυβέρνηση νομοθετεί για τους εμπόρους της Υγείας

Σε ανακοίνωση για τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης στο φάρμακο, στην Υγεία και την Πρόνοια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μαζική συνταγογράφηση που πρέπει να φτάνει στο 50% - 60% γενόσημων - αντιγράφων φαρμάκων είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά στο σύνολο των αντιδραστικών και άκρως επικίνδυνων για το λαό αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνει συνεχώς στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο φάρμακο.
Οι κορόνες της συγκυβέρνησης για δήθεν "εξορθολογισμό των δαπανών", για το "νοικοκύρεμα της σπατάλης" για χτύπημα της διαφθοράς, της μίζας και των κομπιναδόρων, είναι το προπέτασμα καπνού για να
κρύψουν από το λαό τις άγριες κρατικές περικοπές σε δημόσιες υγειονομικές, φαρμακευτικές και κοινωνικές παροχές που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις πληρωμές από τους ασθενείς για όλες αυτές τις υπηρεσίες.
Η πρόληψη αφήνεται στην ατομική ευθύνη και οικονομική δυνατότητα του καθένα. Η υποβαθμισμένη και ελλιπής πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ, πληρώνεται αδρά από τους εργαζόμενους άμεσα και μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Νοσοκομεία, κλινικές, ψυχιατρεία ακόμα και το μοναδικό δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο για παιδιά και εφήβους στο όνομα των συγχωνεύσεων καταργούν τμήματά τους ή κλείνουν οριστικά.
Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, για την οποία πολύ υπερηφανεύεται η κυβέρνηση, επήλθε κυρίως από τη ραγδαία αύξηση της πληρωμής των ασθενών για τα φάρμακα που έχουν ανάγκη. Η αθρόα εισαγωγή αμφίβολης ποιότητας αντιγράφων φαρμάκων, που επιδιώκεται μπορεί να αποδειχτούν αναποτελεσματικά έως επικίνδυνα για την υγεία των ασθενών. Οι έλεγχοι που προφασίζεται ο ΕΟΦ ότι κάνει είναι προσχηματικοί γιατί το πάνω χέρι, την έκθεση βιοϊσοδυναμίας των φαρμάκων τη δίνουν οι ίδιοι οι φαρμακοβιομήχανοι.
Η έγνοια της κυβέρνησης δεν είναι η πρόληψη των ασθενειών και η προστασία της υγείας του λαού. Είναι πώς το κράτος θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο φάρμακο και ας πληρώνει ο λαός απ' αυτά που δεν έχει για να βρει την υγειά του. Ας βγάζουν υπερκέρδη και τώρα σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης οι βιομήχανοι και οι έμποροι της Υγείας και του φαρμάκου.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν υποχρέωση να αντιπαλέψουν τα αντιδραστικά μέτρα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στο φάρμακο. Πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε σύγχρονη δωρεάν αποκλειστικά δημόσια Υγεία - Πρόνοια, φάρμακο. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας για να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ».

1 σχόλιο:

  1. Έλα μου ντε... Εντελώς αποπροσανατολιστικό ώστε να κατηγορούνται οι γιατροί για τις μίζες και να ξεχάσουμε το κλείσιμο νοσοκομείων ή την υπολειτουργία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή