Σελίδες

9 Φεβ 2012

Οξύνουν τον αντικομμουνισμό τα αστικά κόμματα


Ψέματα και συκοφαντίες μέσα και έξω από τη Βουλή, με στόχο το κίνημα και το λαό που υποφέρει από την πολιτική τους
Οσο μεγαλώνουν τα αδιέξοδα στην αστική διαχείριση και τους πιέζει η λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που συνυπηρετούν με την τρόικα, τόσο τα κόμματα του κεφαλαίου επιδίδονται σε χυδαίο αντικομμουνισμό, προσπαθώντας να χτυπήσουν το κίνημα και να θαμπώσουν την πραγματική για το λαό διέξοδο από την κρίση, που ταυτίζεται με την ανατροπή της αστικής πολιτικής και εξουσίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ. Ο βουλευτής του Α. Χρυσανθακόπουλος, στη συζήτηση του ισολογισμού - απολογισμού του 2010, υποστήριξε στη Βουλή ότι το ΚΚΕ ανήκει «στον σκουπιδοφάγο της ιστορίας» και πρόσθεσε για τους βουλευτές του ΚΚΕ:«Δεν σέβονται την Βουλή, γιατί θέλουν να
την καταλύσουν, κάνοντας δικτατορία του προλεταριάτου. Γιατί λένε "όταν πάρουμε εμείς την εξουσία, θα καταργήσουμε και τις εκλογές και θα εφαρμόσουμε το σταλινισμό", όπου θα απαγορεύεται να μειοψηφεί κανείς, γιατί αν διαφωνεί, θα πηγαίνει στα γκούλαγκ».
Αμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη. Σημείωσε: «Οταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. μίλησε για "σκουπιδοφάγους", φαίνεται ότι θα είχε καθρέφτη, γιατί ούτε νέο κόμμα είναι, ούτε ανεύθυνο. Μιλάμε για ένα κόμμα που είναι εχθρός του λαού και πρώτα απ' όλα των εργαζομένων. Είναι εχθρός των εργατών, αυτών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο». Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ΛΑ.Ο.Σ.«στήριξε το μνημόνιο, συμφώνησε σε όλα τα μέτρα, συμφωνεί και τώρα, εκτελεί και συμβόλαια. Και το λέω από το βήμα της Βουλής αυτό και το έχουμε πει ξανά».
«Λένε - συνέχισε ο Θ. Παφίλης - στον ελληνικό λαό ότι ο εργάτης που φτύνει αίμα στην οικοδομή, που κινδυνεύει να σκοτωθεί, που πήρε ένα καλό μεροκάματο - άθλιο είναι βέβαια - φταίει για το έλλειμμα της χώρας! Λένε ότι ο χαλυβουργός, ο οποίος δουλεύει για 1.000 ευρώ σε 1.700 βαθμούς θερμοκρασία, είναι αυτός που φταίει για το έλλειμμα της Ελλάδας! Και πήρε και μία δεύτερη σύνταξη, που την πλήρωσε δύο φορές! Λένε ότι αυτός που δουλεύει στη Ζώνη, στο τρίτο αμπάρι και κινδυνεύει να καεί ζωντανός, είναι υπεύθυνος για το χρέος της Ελλάδας! Και δεν είναι υπεύθυνοι οι κεφαλαιοκράτες που πολλές φορές δεν έβαλαν δραχμή!».
Επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική τους ταύτιση με τον Καρατζαφέρη, την ίδια τακτική της επίθεσης με αθλιότητες στο ΚΚΕ επέλεξαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κόμματός τους, μαζί με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ., στη σφαγή του λαού. Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής, ο Ε. Κουτμερίδης υποστήριξε αναφερόμενος και στο ΚΚΕ πως «ζητούν εκλογές για να πανηγυρίσουν την αύξηση των ποσοστών κατά μία ποσοστιαία μονάδα στα χαλάσματα και τα ερείπια μίας κατεστραμμένης χώρας. Εμείς δεν θα επενδύσουμε το πολιτικό μας μέλλον στα ερείπια».
Σε παρόμοια λογική κινήθηκε και η Σ. Γιαννακά, υποστηρίζοντας πως τα έξοδα του προϋπολογισμού είναι 119 δισ. και τα έσοδα 59 δισ., αναφέροντας ψευδέστατα πως το ΚΚΕ «δεν έχει ποτέ τοποθετηθεί πάνω σε αυτούς τους αριθμούς». Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Θέλει μεγάλο θράσος για να καταγγέλλεις ότι το ΚΚΕ θέλει χαλάσματα και ερείπια», όταν υλοποιείς«μια πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου