Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Νέα συλλαλητήρια αύριο ενάντια στα μέτρα - σφαγείο  • Στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας
  • Η ανάγκη να απαντήσουν οι εργάτες οργανωμένοι και ενωμένοι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις αναδείχτηκε σε χτεσινή συνέλευση στη ΦΑΓΕ
Συλλαλητήρια διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αύριο Τετάρτη, ενώ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος με τον οποίο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος της αντεργατικής επίθεσης. Ο εφαρμοστικός νόμος θα αφορά τη μείωση σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ενώ οι ανατροπές σε εργασιακά και μισθολογικά αναμένεται να προχωρήσουν μέσω κοινών υπουργικών αποφάσεων.
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει καθοριστεί στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. 
Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. 
Στα Γιάννενα 6.30 μ.μ. στο δημαρχείο. 

Στην Κέρκυρα 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαρόκο. 
Πάτρα, 6 μ. μ., στην πλατεία Γεωργίου.
«Οχι στην πτώχευση ανέργων, εργαζομένων και συνταξιούχων. Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας». «Εξαθλιώνουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων... Οργάνωση παντού, να περάσουμε στην αντεπίθεση», υπογραμμίζει.
Συνέλευση στη ΦΑΓΕ
«Να μείνουν τα μέτρα στα χαρτιά»! Αυτήν την ξεκάθαρη απόφαση πήραν χτες οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, κατά τη γενική τους συνέλευση, μετά από πρόταση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, δηλώνοντας κρυστάλλινα στην εργοδοσία πως σε περίπτωση που επιχειρήσει να εφαρμόσει τα άγρια αντεργατικά μέτρα με οποιοδήποτε τρόπο, θα βρει σύσσωμους τους εργαζόμενους απέναντί της. Ετσι, και οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, όπως και οι εργαζόμενοι της ELITE, δηλώνουν πως δε θα δεχθούν την εφαρμογή κανενός μέτρου που χτυπάει τα δικαιώματά τους.
«Εάν σκεφτούν να περάσουν τα μέτρα θα μας βρουν απέναντι», σημείωσε ο Αποστόλης Γαρμπής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, στην εισήγηση της χτεσινής γενικής συνέλευσης. Ενα απ' τα κεντρικά ζητήματα που αναδείχθηκαν ήταν η ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαντήσουν ενωμένοι στην οποιαδήποτε προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει τα δικαιώματά τους. Διότι, μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να σπάσουν τους νόμους που ψηφίζονται στη Βουλή απ' τα κόμματα της πλουτοκρατίας υπέρ του Φιλίππου και του κάθε Φιλίππου. Με τον ενωμένο ταξικό τους αγώνα, τόσο σε κάθε εργοστάσιο ξεχωριστά, όσο και σε επίπεδο κλάδου. Και σε αυτό το σημείο, στάθηκε ο Κώστας Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ο οποίος τόνισε ότι η επίθεση εξελίσσεται στο σύνολο του κλάδου.
Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη «να αξιοποιήσει η εργατική τάξη τη δύναμή της και να τη στρέψει εναντίον του εχθρού της», να δείξει ταξικό μίσος. Τόνισε πως πολλοί νόμοι έχουν ψηφιστεί, όμως το αν θα εφαρμοστούν εξαρτάται από τους εργαζόμενους. «Η δύναμη είναι στα χέρια μας. Παίρνουμε εμείς στις πλάτες μας την υπόθεση της πάλης», υπογράμμισε και κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν φόβους και αναστολές. Ιδιαίτερη βαρύτητα, τέλος, έδωσε στην ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στο συνδικάτο τους, σε ταξική κατεύθυνση, κάνοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτώνκαλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου: «Δε θα συναινέσουμε στην εξαθλίωσή μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη των βιομηχάνων. Κάθε εργοστάσιο, κάθε τόπος δουλειάς, να γίνει φρούριο αντίστασης και αγώνα. Οπου οι εργοδότες επιχειρήσουν να μειώσουν μισθούς ή να επιβάλουν άλλα μέτρα όπως 4ωρα, 4ήμερα κλπ., προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις».

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας
Οι προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 4.30 μ.μ. και είναι οι εξής:
  • Πλατεία Κάνιγγος:Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών/τριών, ΟΤΑ και Δημοσίου Τομέα, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Κεντρικού Τομέα.
  • Πλατεία Βάθης:Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Χαλυβουργών, Θριασίου, Μεγάρων.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη:Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Δυτικού, Βόρειου Τομέα.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Συνταξιούχων, Νότιου Τομέα, Πειραιά.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου