Σελίδες

9 Δεκ 2011

ΚΚΕ: Ανοίγει ο δρόμος για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία .



Την εκτίμηση ότι ο γαλλογερμανικός συμβιβασμός δεν πρόκειται «να θωρακίσει την ΕΕ από τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αυξάνονται διατυπώνει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι οι αποφάσεις της Συνόδου οδηγούν σε «σταδιακή αποβολή των πιο αδύναμων κρίκων απ' την Ευρωζώνη και σε κλιμάκωση της αντιδραστικής αντιλαϊκής επίθεσης σ' όλα τα κράτη μέλη με νέα μνημόνια διαρκείας, φτώχιας και εξαθλίωσης που οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία», κάτι που ανοίγει το δρόμο για «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία χωρών, όπως η Ελλάδα».
Επίσης, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η νέα πρόταση δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι προσωρινή, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα αίτια της κρίσης, που οδήγησαν σε όξυνση των αντιθέσεων ακόμη και στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ.
Στα πλαίσια αυτά, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην εγκλωβιστούν στις διαπραγματεύσεις και να αντεπιτεθούν με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ «με λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα διαγράψει το χρέος».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/12/11, 12:40 μ.μ.

    «Η δική μας διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οι­κονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώ­χεια και κοινωνική αποσύνθεση, πρω­τοφανή οικονομική ύφεση που φτάνει το τουλάχιστον 8% και πλέον, σε εθνική ταπείνω­ση, εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση»
    ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, και συνέβαλαν από της 3ης Δεκεμβρίου 1944, γενικότερα και ειδικώότερα στην εθνι­κή ταπείνωση και την εθνική αναξιο­πρέπεια. Η ανατροπή του ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟΥ κα­θεστώτος της υποτέλειας, της πτώχευ­σης και της εξαθλίωσης ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. (ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).
    (ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΗ !).

    ΑπάντησηΔιαγραφή