Σελίδες

9 Δεκ 2011

Συνειδητός συκοφάντης ...



«Σοβιετικού τύπου κράτος» έλεγε και ξανάλεγε χτες ο Μπ. Παπαδημητρίου στο ΣΚΑΪ σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ για το ελληνικό δημόσιο και τα εμπόδια που βάζουν στη μεταρρύθμισή του οι «παθογένειες» που αυτό παρουσιάζει, σύμφωνα με τον Οργανισμό. 
Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκθεση, όπως και οι προηγούμενες αποτελούν όχημα για νέες ανατροπές στο δημόσιο, με θύματα τους εργαζόμενους σε αυτό και συνολικά την εργατική τάξη. Ποιος, όμως, το έφτιαξε αυτό το κράτος και γιατί; 

Το έφτιαξαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να ενσωματώσουν το λαό και να σταθεροποιήσουν την αστική εξουσία στην Ελλάδα, προσαρμόζοντας κάθε φορά την κρατική μηχανή στα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. 
Το ίδιο κάνουν τώρα, που οι ανάγκες των μονοπωλίων θέλουν λιγότερο, φθηνότερο και πιο «ευέλικτο» στις μπίζνες κρατικό τομέα. 
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την εργατική εξουσία και το κράτος της; 
Τι σχέση έχουν με τον τρόπο που βίωναν τη δημοκρατία και την κρατική φροντίδα σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς εκατομμύρια εργάτες και άλλα λαϊκά στρώματα στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε; 
Καμιά σχέση δεν έχουν. 
Τα ξέρει αυτά ο τηλε - οικονομολόγος του ΣΚΑΪ. Συνειδητά, όμως, παραποιεί την αλήθεια για να κρύψει ότι γέννημα θρέμμα της σαπίλας που υπερασπίζεται είναι το κράτος του κεφαλαίου και για να νομιμοποιήσει την αντεργατική επίθεση που για λογαριασμό των αστών στηρίζει με νύχια και με δόντια.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/12/11, 6:56 μ.μ.

    ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΗ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ
    ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή