Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» «Πάγωσε η τσιμινιέρα» για 16η μέρα.Ατσαλωμένοι από το σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και 16 μέρες και οπλισμένοι με την ολόπλευρη και έμπρακτη συμπαράσταση εργατών από κάθε κλάδο, οι εργαζόμενοι της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στονΑσπρόπυργο δήλωσαν ομόφωνα στη χτεσινή μαζική Γενική τους Συνέλευση ότι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.
Η αγωνιστική τους επιμονή έχει ήδη στριμώξει την εργοδοσία, που δήλωνε προχτές ότι ...δεν περίμενε τόση αντίδραση. Αλλωστε, η παλικαρίσια στάση τους ανησυχεί συνολικά τη μεγαλοεργοδοσία, αφού ο πολυήμερος αγώνας τους έχει αναδείξει ότι για την εργατική τάξη είναι μονόδρομος η πάλη κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ξεχωριστό όπλο στα χέρια τους αποτελεί η πολύμορφη αλληλεγγύη που καθημερινά μεγαλώνει, αναδεικνύει την αστείρευτη δύναμη της ταξικής ενότητας, αλλά και την ανάγκη οι εργάτες ν' απαντήσουν ενωμένοι σαν μια γροθιά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση των μονοπωλίων όπου και όπως αυτή εκφράζεται.
Σήμερα, η εργοδοσία έχει καλέσει το σωματείο σε συνάντηση.
Πολύπλευρη κλιμάκωση
Οι εργαζόμενοι ενέκριναν σε μια ακόμα μαζική ΓΣ τις προτάσεις που ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τους στις οποίες εκτός από συνέχιση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών περιλαμβάνει και σειρά άλλων δράσεων και συγκεκριμένα:

-- Αντιπροσωπεία εργαζομένων του εργοστασίου μαζί με συνδικαλιστές άλλων σωματείων να επισκεφτεί το εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στο Βόλο στο οποίο το εκεί σωματείο (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) συμφώνησε με τις προτάσεις της εργοδοσίας και να καλέσει τους εργαζόμενους να εκφράσουν «έμπρακτα» την αλληλεγγύη τους.
-- Να καλεστούν όλα τα σωματεία του Θριασίου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ακόμα και με κινητοποιήσεις ενάντια στη στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας. Να σημειωθεί ότι η ολομέλεια του ΕΚ θα συνεδριάσει σήμερα μετά από 17 ημέρες απεργίας και μετά από παρέμβαση της παράταξης ΔΕΣΚΕ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ).
-- Την ερχόμενη Παρασκευή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της νέας τριμερούς συνάντησης, κινητοποίηση στην οποία η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα, φορείς κλπ. να πάρουν μαζικά μέρος διαμηνύοντας πως πρόκειται για έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς.
-- Το Σάββατο διοργάνωση νέας συναυλίας αλληλεγγύης στο χώρο του εργοστασίου.
-- Τη Δευτέρα συγκέντρωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους έξω από τη Βουλή.
-- Δημιουργία από τους εργαζόμενους δύο επιτροπών αλληλεγγύης και συμπαράστασης που θα διαχειριστεί τις ανάγκες και την έμπρακτη βοήθεια (οικονομική και υλική) στους απεργούς και τις οικογένειές τους.
Στήριξη των απεργών με κάθε τρόπο!
Την αλληλεγγύη τους μετέφεραν και στη χτεσινή συνέλευση των απεργών μια σειρά συνδικάτα, ενώ εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εγκρίνουν ψηφίσματα στήριξής τους. Μεταξύ άλλων, τα Συνδικάτα Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Αθήνας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά. Χαιρετίζοντας τη ΓΣ ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε ότι «ο αγώνας σας αφορά όλη την εργατική τάξη γιατί πάει κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης - μεγάλου κεφαλαίου - ΕΕ. Είναι αγώνας που λέει ότι δεν πάει άλλο». Ο Κώστας Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων, τόνισε ότι ο κλάδος θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, ενημερώνοντας ότι θα τους παραδώσουν ποσότητες με γάλατα και τρόφιμα για τις οικογένειες των απεργών.
Και αυτή η βοήθεια έχει γίνει πλέον κάτι παραπάνω από αναγκαία για να μπορέσουν να στηριχτούν οι απεργοί και οι οικογένειές τους που βρίσκονται πλέον στην τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Δεν είναι μόνο οι λογαριασμοί και τα έξοδα των σπιτιών τους που τρέχουν μαζί με τα απανωτά χαράτσια. Πλέον έχουν αναδειχτεί και ζητήματα καθημερινής επιβίωσης που μόνο με την αλληλεγγύη εργατών προς εργάτες μπορούν και θα αντιμετωπιστούν. Ηδη πάντως το σωματείο έχει αρχίσει και διαχειρίζεται όλη τη βοήθεια που δέχεται είτε οικονομική είτε υλική (από τρόφιμα μέχρι και εξεύρεση ακόμα και κάποιας ξυλόσομπας που κάποιοι ζήτησαν καθώς δεν έχουν χρήματα για πετρέλαιο), βοηθώντας τις οικογένειες των απεργών με προτεραιότητα στις πολύτεκνες. Γι' αυτό είναι ανάγκη πλέον να γιγαντωθεί στην πράξη η στήριξη του αγώνα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Σήμερα το απόγευμα στο χώρο του εργοστασίου θα βρεθούν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους αντιπροσωπείες της ΠΑΣΥ Πελοποννήσου και της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Ακόμα, η Παναττική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προχωράει σε εκδήλωση συμπαράστασης στις 6.30 μ.μ. στο εργοστάσιο.

Ν' «απλωθεί» ο αγώνας και στο Βόλο
Ανοιχτή επιστολή της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ προς τους εργάτες της εταιρείας στη Θεσσαλία
Κάλεσμα στους 400 εργαζόμενους της «Χαλυβουργίας Θεσσαλίας», στο Βόλο, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο επιχειρηματίας Μάνεσης που έχει και τη «Χαλυβουργία Ελλάδας», να απαιτήσουν, άμεσα, από τη διοίκηση του σωματείου τους, να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση και να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση στα εκβιαστικά διλήμματα του Μάνεση και με τη δική τους συμμετοχή στην απεργία, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή της, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι το εργοδοτικό σωματείο (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), της «Χαλυβουργίας Θεσσαλίας», μαζί με την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), αποδέχτηκαν τους εκβιαστικούς, αντεργατικούς όρους της εργοδοσίας, τους οποίους οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργίας Ελλάδας» απέρριψαν, δίνοντας περήφανη αγωνιστική απάντηση. Οπως είχε καταγγείλει η ταξική διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», «το εργοδοτικό σωματείο μαζί με την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου οδήγησαν τους εργαζόμενους να δεχτούν τον εκβιασμό και να υπογράψουν αυτήν την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία».
Στην ανοιχτή επιστολή της προς τους εργαζόμενους της «Χαλυβουργίας Θεσσαλίας» η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ανάμεσα στ' άλλα, επισημαίνει: «Οι χαλυβουργοί, συναδελφοί σας, στον Ασπρόπυργο δίνουν περήφανη απάντηση, κάνοντας πράξη με τον αγώνα τους το σύνθημα που πρέπει να κυριαρχεί σε όλη την εργατική τάξη "Ενας για όλους και όλοι για έναν". Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι όροι του αγώνα σας θα ήταν διαφορετικοί, αν και στη "Χαλυβουργία Θεσσαλίας" αρνούσασταν τον απαράδεκτο εκβιασμό, αν δεν αποδεχόσασταν την απαράδεκτη και επαίσχυντη συμφωνία που υποθηκεύει τα εργασιακά δικαιώματα όχι μόνο τα δικά σας, αλλά όλων των εργατών.
Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στη ζωή μας δεν πρέπει να περάσει.
Η απάντηση των συναδέλφων σας, στον Ασπρόπυργο, στο εκβιαστικό δίλημμα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.
Σας καλούμε, άμεσα, να απαιτήσετε από τη διοίκηση του σωματείου σας να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία πρέπει να καταγγείλετε τα εκβιαστικά διλήμματα του Μάνεση, για να δοθεί ενιαία αγωνιστική - ταξική απάντηση, και με τη δική σας συμμετοχή στην απεργία. Σε διαφορετική περίπτωση είστε απεργοσπαστικός μηχανισμός».

Μαζί τους και οι φοιτητές - σπουδαστές
Επιτροπές Αγώνα και Φοιτητικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», τόσο με οικονομική ενίσχυση, αλλά και με την παρουσία τους στην απεργία.
Σήμερα, Τετάρτη, στη «Χαλυβουργία» θα πάνε οι Επιτροπές Αγώνα Λογιστικής (ΑΣΟΕΕ), Οικονομικού (ΑΣΟΕΕ), Στατιστικής (ΑΣΟΕΕ), Μηχανολογών Μηχανικών Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Δημόσιας Διοίκησης (Παντείου).
Μεθαύριο Παρασκευή, ο Σύλλογος Φοιτητών Γεωλογικού, ο Σύλλογος Φοιτητών Νοσηλευτικής και οι Επιτροπές Αγώνα Πληροφορικής (ΕΚΠΑ), Χημικών Μηχανικών (ΕΜΠ), Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΣΟΕΕ), Ιατρικής, και Οδοντιατρικής.
Το Σάββατο 19 Νοέμβρη, οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Χημικού, ΣΕΜΦΕ, και οι Επιτροπές Αγώνα Μαθηματικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων (ΕΜΠ), Τοπογράφων (ΕΜΠ), Αρχιτεκτόνων (ΕΜΠ) και Πολιτικών Μηχανικών (ΕΜΠ).

Κάλεσμα στήριξης σ' όλο τον πλανήτη
Πολύμορφες πρωτοβουλίες για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», παίρνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Χτες απέστειλε το Ψήφισμα - Κάλεσμα της Συνέλευσης των εργαζομένων σε εργατικές οργανώσεις σ' όλον τον κόσμο, ζητώντας τους να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των χαλυβουργών. Χτες το απόγευμα τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος και Γιώργος Μπουλούγαρης μετέφεραν στους απεργούς τη συμπαράσταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από όλη τη χώρα και τόνισαν πως οι ταξικές δυνάμεις θα μεταφέρουν το ψήφισμά τους σε όλη τη χώρα, σε όλους τους εργαζόμενους, ενώ επιπλέον, το ΠΑΜΕ ενίσχυσε τον αγώνα τους καταθέτοντας και ένα χρηματικό ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου