Σελίδες

15 Νοε 2011

«Είμαστε δυο κόσμοι... »



Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις ανάμεσα στον Αλ. Παπαχελά και τον Γ. Καρατζαφέρη, για το ποιες λέσχες του ιμπεριαλισμού τους έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει, και μετά από την εκατέρωθεν διαπίστωση ότι το να συμμετέχει κανείς σε τέτοιες λέσχες, τύπου Μπίλντεμπεργκ και άλλες, δε σημαίνει σώνει και καλά ότι είσαι πράκτορας (!), ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρώτησε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η κυβερνητική συνεργασία των αστικών κομμάτων μπορεί να σπρώξει περισσότερο κόσμο στην «Αριστερά». 
Το ποια Αριστερά εννοούσαν οι δυο τους, φρόντισε να το διασαφηνίσει με την απάντησή του ο Γ. Καρατζαφέρης. 
Είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, είμαστε δυο κόσμοι: Οι ευρωπαϊστές και οι κομμουνιστές. Ο λαός καλείται να επιλέξει: 'Η θα προχωρήσουμε με τον κομμουνισμό, δηλαδή το σταλινισμό, ή θα προχωρήσουμε ευρωπαϊκά. Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Σήμερα δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Είναι δυο κόσμοι, οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών»...
***
Μέσα σε δυο αράδες και τον αντικομμουνισμό να στάζει από το στόμα του, ο πρόεδρος της αγέλης τους ΛΑ.Ο.Σ. περιέγραψε με τον πιο παραστατικό τρόπο το λόγο για τον οποίο το κεφάλαιο επέβαλε την κυβέρνηση συνεργασίας, στο έδαφος βέβαια της ενιαίας στρατηγικής που συνυπηρετούν τα κόμματα που απαρτίζουν το μαύρο μέτωπο. 
Τη δύναμη του λαού φοβούνται και την προοπτική να ριζοσπαστικοποιηθεί η πάλη του, που τόσο τους έχει δυσκολέψει μέχρι τώρα, αν και είναι αναντίστοιχη με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του. Ξέρουν καλά πως το πολιτικό ζήτημα που σήμερα θέτει τις διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική και στο κίνημα, είναι αυτό που βάζει το ΚΚΕ: «Με τα μονοπώλια ή με το λαό». 
Ολα τα αστικά κόμματα, μαζί και οι οπορτουνιστές, τοποθετούνται στρατηγικά υπέρ της ΕΕ και της αστικής εξουσίας, άρα και υπέρ των μονοπωλίων. 
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. 
Αυτό το δίλημμα περιγράφει συγκαλυμμένο και ο Καρατζαφέρης, όταν μιλάει για «ευρωπαϊστές και κομμουνιστές».
Η ανησυχία τους για την προοπτική να βάλει πλώρη ο λαός για τη δική του εξουσία, είναι αυτό που καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις και τις κολεγιές τους. 
Είναι αυτό που οξύνει τον αντικομμουνισμό. 
Ο λαός οργανωμένος στη δική του συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να τους νικήσει.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/11/11, 5:19 μ.μ.

    οσοι δεν εχουν παρει θεση πρεπει πλεον να παρουν.
    Οχι πια μεσοβεζικες 'λυσεις'.
    Οσοι, προσωπα και οργανωσεις, παραμενουν ερωτευμενοι με την ΕΕ των μονοπωλιων και των τραπεζιτων τοποθετουν τον εαυτο τους διπλα στο μαυρο μπλοκ των ''ευρωπαιστων'' και απεναντι στο λαικο ποταμι.
    Ο λαός οργανωμένος στη δική του συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να τους νικήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό κείμενο. Είδα τη συνέντευξη και λύθηκα να γελώ... Η κατάσταση έχει ξεφύγει και με τον ένα και με τον άλλο. Τόση υπόκλιση στο κεφάλαιο και το ΛΑΟΣ από το δημοσιογράφο, δεν το περίμενα όμως ποτέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή