Σελίδες

7 Οκτ 2011

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ """ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ""" ...




Για μια ακόμα φορά ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος από τη Βουλή στράφηκε κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και των καταλήψεων υπουργείων με ένα παραλήρημα χτες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους ανακοίνωσε στην Επιτροπή ότι οι βουλευτές του Κόμματος την χτεσινή μέρα της απεργίας - όπως και όλες τις απεργίες - δε θα πάρουν μέρος στις συνεδριάσεις της Βουλής, αφού πρώτιστο καθήκον των βουλευτών είναι να βρίσκονται μαζί με το λαό στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.
Ο Α. Λοβέρδος επιτέθηκε κατά των εργαζομένων που κινητοποιούνται λέγοντας ότι «σήμερα δεν μπορούμε να πάμε στα γραφεία μας, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή με την τρόικα εδώ και τη χώρα να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται». 
Υποκριτικά είπε ότι «ο σεβασμός στις κινητοποιήσεις είναι δημοκρατικό δικαίωμα» για να προσθέσει όμως αποκαλυπτικά ότι «η παράλυση του κράτους είναι ο καλύτερος αγωγός της καταστροφής» και πως «η δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί, αλίμονο αν παρασυρθούμε σε διακοπή λειτουργίας, των δημοκρατικών θεσμών. Διακόψαμε τη λειτουργία του κράτους δεν υπάρχει σήμερα δυνατότητα να δουλέψουμε, δεν έχει κανένας το δικαίωμα». Απαντώντας στο παραλήρημα του υπουργού ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος κάλεσε τον Α. Λοβέρδο να μην επικαλείται η κυβέρνηση τη δημοκρατία και την παραβίασή της την ίδια στιγμή που «σαρώνονται τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών από αυτή την κυβέρνηση». 
Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις του Λοβέρδου και των άλλων στελεχών της κυβέρνησης, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν. Οτι το εργατικό λαϊκό κίνημα, στην ανασυγκρότηση του οποίου πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ και οι άλλες ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, δυναμώνει και τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, δυσκολεύει περισσότερο την προσπάθειά τους να διαχειριστούν την κρίση για λογαριασμό του κεφαλαίου. 
Το μίσος που βγάζουν για το λαό και τους αγώνες του, δείχνουν και την πραγματική διέξοδο: Ενταση της ταξικής πάλης και οργάνωση παντού, με ισχυρό ΚΚΕ για την ανατροπή της πολιτικής που συνυπηρετούν με τα άλλα αστικά κόμματα και την τρόικα.

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πως στο εχω ξαναπεί σύντροφε Τάσο. Στο χωριό μου ,στην κάπου στην Αργολίδα, λένε μια παροιμία:
    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή