Σελίδες

7 Οκτ 2011

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΣΥΛΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...



«Εκεί πλέον (σ.σ. στο νομοσχέδιο για το εθνικό φορολογικό σύστημα) τα πράγματα είναι αδυσώπητα: ή είσαι με τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία ή τώρα στρατεύεσαι στον αγώνα για να χτυπηθεί το φαινόμενο στη ρίζα του». 
Μόνο ως ανοικτή απειλή για κλιμάκωση της άγριας φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να ερμηνευτεί η παραπάνω απύθμενα υποκριτική δήλωση του υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. 
Εμφανίζονται ως δήθεν σταυροφόροι κατά της φοροδιαφυγής ακριβώς για να συνεχίζουν δίχως ανάσα τη φοροεπιδρομή και τη λεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών. Τη φοροδιαφυγή ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιμετωπίσουν. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προϋπολογισμό του 2012 δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ (!) από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής! 
Εξάλλου έχουν ήδη φροντίσει να διασφαλίσουν φοροασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο με κάθε νομιμότητα. 

Μικρό, αλλά απτό, δείγμα δίνουν τα επίσημα στοιχεία που κατέθεσε η ίδια κυβέρνηση, που αναφέρουν ότι από τη συνολική πίτα των φορολογικών εσόδων που διαμορφώνεται σε 56,3 δισ. ευρώ το 2012, μόλις 2,2 δισ. ευρώ (!) ελπίζουν να εισπράξουν από τις επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα), έναντι 3,1 δισ. το 2010 και 2,7 δισ. το 2011. 
Η μείωση αυτή, εκτός των άλλων, έχει να κάνει και με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών των αδιανέμητων κερδών από 24% στο 20% το 2011. 
Αντίθετα, ο λαός θα πληρώσει 43,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,9 δισ. ευρώ προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους, τα 29 δισ. ευρώ από τους έμμεσους φόρους στη λαϊκή κατανάλωση και 3,8 δισ. από διάφορα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία. 
Ο λαός νομιμοποιείται απόλυτα να μην πληρώσει τα άγρια χαράτσια και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου