Σελίδες

24 Σεπ 2011

Να τους γίνει μπούμερανγκ!



Με το πιστόλι στον κρόταφο του λαού, στην τελική ευθεία για τη συντεταγμένη πτώχευση, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας αδίστακτα, με οργανωμένο σχέδιο, βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα για την επόμενη σφοδρή κλιμάκωση, για την ολοκλήρωση του εγκλήματος με το αποφασιστικό σύρσιμο των λαϊκών κατακτήσεων πολλές δεκαετίες πίσω, σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, μαζικής εξαθλίωσης.
Μέσα σε αυτό το μαύρο σκηνικό αρχίζουν να ξεπροβάλλουν οι αχτίδες της ελπίδας, στο ταξικό κίνημα, στη λεβεντιά του λαϊκού ανθρώπου, στην οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στην αδηφαγία των μονοπωλίων, του πολιτικού τους προσωπικού, των κάθε είδους διαχειριστών του εκμεταλλευτικού συστήματος. 
Τα χαρατσόχαρτα που μαζικά στέλνουν αυτές τις μέρες για τις κάθε είδους εισφορές, τα επόμενα που έχουν ετοιμάσει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μαζί και τα νέα «πακέτα» που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες και ώρες και μπορεί και πρέπει να τους γυρίσουν «μπούμερανγκ». 
Να εισπράξουν αυτό που μόνο τους αρμόζει, τη μαζική λαϊκή άρνηση, την αντεπίθεση για τη συνολική ρήξη και την ανατροπή.
Βάθρα της λαϊκής αντεπίθεσης να γίνουν το κάθε εργοστάσιο, οι χώροι δουλειάς, οι λαϊκές γειτονιές, ο χώρος της Παιδείας, η νεολαία, παντού όπου χτυπά η καρδιά του εργάτη, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων. 
Η κάθε αυταπάτη, ακόμη και η παραμικρή στρέβλωση της λαϊκής αντίληψης, ισοδυναμεί με την παράδοση πολύτιμων θέσεων μάχης στο αντίπαλο μαύρο μέτωπο. 
Η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση, η επάνοδος των μονοπωλίων σε φάση εντατικής κερδοφορίας, σημαίνει ποταμούς λαϊκού αίματος, τσάκισμα κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης. 
Ο,τι σήμερα χάνει ο λαός το κερδίζουν τα σαπρόφυτα της πλουτοκρατίας. 
Ο,τι σήμερα χάνεται και για όσο θα κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα, θα είναι οριστικά χαμένο. 
Η κατάσταση που διαμορφώνεται, από τα ίδια τα πράγματα και τη δυναμική τους, βάζει στην ημερήσια διάταξη και λαϊκή δράση το αντικειμενικό ζήτημα: 'Η θα σωθεί ο λαός ή ο καπιταλισμός και τα μονοπώλια. 
Αλλη διέξοδος, λύση διαφορετική, δεν υπάρχει.
Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. 
Αυτό το Σαββατοκύριακο συνεδριάζουν στην Ουάσιγκτον τα κοράκια του ΔΝΤ με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου. 
Την ερχόμενη βδομάδα καταφθάνουν στην Αθήνα και τα κοινά κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ) προκειμένου να «αμπαλάρουν» και τα νέα πακέτα, την ομοβροντία από τα νέα χαράτσια και τις «εξοικονομήσεις», σε συνέχεια αυτών που μόλις τις προάλλες ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ολα μαζί, μέχρι και την τελευταία δεκάρα που μαζεύουν την προορίζουν για τα μονοπώλια. 
Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, τα βαθιά αδιέξοδα της εγκληματικής πολιτικής έχουν ήδη σωρεύσει και όλες τις προϋποθέσεις, τους όρους στη διαδικασία καταστροφής των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων. 
Οι εξελίξεις επίκεινται. 
Ο λαός μπορεί να τους προλάβει, να τους κάνει τη ζωή κόλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου