Σελίδες

26 Αυγ 2011

Κυνικές ομολογίες...



Ωμός και κυνικός, σαν γνήσιος εκφραστής της στρατηγικής του κεφαλαίου, ήταν προχτες το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος. 
Μιλώντας στο «Mega», είπε με βεβαιότητα ότι η ανεργία θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 20%, ότι η μείωση μισθών θα πρέπει να συνεχιστεί, μαζί με όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα του να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να έχουμε ανάπτυξη. 
Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι αυτή η πολιτική των σκληρών μέτρων και της λιτότητας για το λαό, δεν είναι συγκυριακή, αλλά θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια, αφού αυτό έχει ανάγκη το ντόπιο κεφάλαιο και γι' αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς καμιά αναστολή, ακόμα και αν όλοι οι δείκτες, όπως αυτός της ανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού, χτυπήσουν «κόκκινο». 

Ο Λοβέρδος επιβεβαιώνει επί της ουσίας αυτό που από την πρώτη στιγμή λέει το ΚΚΕ. Οτι τα μέτρα δεν είναι για το χρέος και τα ελλείμματα, αλλά για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που σημαίνει φθηνότεροι εργάτες και νέα πεδία δράσης για το κεφάλαιο. 
Οτι τα μέτρα είναι μονόδρομος για το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, που δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να ελιχθεί απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια με ψευτοπαροχές και ψίχουλα, δεν μπορεί δηλαδή να διαχειριστεί την κρίση με τα εργαλεία του παρελθόντος. 
Και τέλος ότι «φως στο τούνελ» για το λαό δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο παραμένει κυρίαρχη αυτή η πολιτική, για την οποία ο Α. Λοβέρδος ομολόγησε ότι θα παίρνει μέτρα και θα τσακίζει το λαό βρέξει - χιονίσει, γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Αρα, αυτό που προκύπτει, είναι ότι για να δει ο λαός καλύτερες μέρες πρέπει να διώξει από το σβέρκο του το κεφάλαιο και τα κόμματά του. 
Η πάλη μ' αυτό το στρατηγικό στόχο είναι που μπορεί σήμερα να πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα του αγώνα για την αναχαίτιση της επίθεσης. 
Οπως μονόδρομος για το κεφάλαιο και τα κόμματά του είναι το τσάκισμα του λαού, μονόδρομος για το λαό είναι η συμμαχία για την ανατροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου