Σελίδες

17 Ιουν 2011

Είναι ώρα του λαού.



Μπορεί η συναινετική λύση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να ναυάγησε προσωρινά, αλλά θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού. 

Τη διαδικασία συναίνεσης συνδράμουν και μικρότερα κόμματα, που είναι πρόθυμα να συμπράξουν, καθώς ιδεολογικά δεν τα χωρίζει χάσμα ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με τη ΝΔ. Στη διαδικασία συναίνεσης, με το δικό του τρόπο, συμβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη θέση του για «αριστερή» διαπραγμάτευση του χρέους εντός των κανόνων της ΕΕ και πληρωμή του λεγόμενου «νόμιμου», που θα πληρώσει ο λαός, την πρότασή του για «αριστερό» τραπεζικό σύστημα στο έδαφος του καπιταλισμού, λες και οι τράπεζες θα λειτουργούν φιλολαϊκά και όχι για το κεφάλαιο. 


Ο λαός να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις απειλές ότι αν δεν συμμορφωθεί με το Μνημόνιο και τα άλλα Μνημόνια που έρχονται, με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα χρεοκοπήσει, θα βρεθεί δίχως συντάξεις και μισθούς. 
Τα δικά τους διλήμματα προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε λαϊκά διλήμματα. 
Τον πανικό και το φόβο τους μπροστά στο ξεγύμνωμα του καπιταλισμού και της ΕΕ από την κρίση και τους κινδύνους για το κεφάλαιο προσπαθούν να τον μεταστρέψουν σε λαϊκό πανικό και φόβο. 
Τώρα ο λαός ορμητικά, με τους αγώνες και τις εκλογές, να τους κάνει ακόμη πιο ανίσχυρους για να τους νικήσει οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου