Σελίδες

17 Ιουν 2011

Ο καπιταλισμός στο απυρόβλητο...



Είπε στο ρ/σ ΑΝΤ1 ο Δ. Παπαδημούλης: «Τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών είναι: Γιατί δεν πληρώνουν οι πλούσιοι; Γιατί δεν πιάνεται η φοροδιαφυγή; Γιατί δεν πάει κανένας φυλακή; Γιατί δε νοικοκυρεύονται οι δαπάνες; Πότε θα γίνει επιτέλους ένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος η Ελλάδα; Ολα αυτά που θέτουν επί τάπητος οι αγανακτισμένοι πολίτες απαιτούν μια ριζική επανεκκίνηση της ελληνικής δημοκρατίας, δεν γίνεται με μερεμέτια»... 
Παρότι έχουμε σοβαρές ενστάσεις για το κατά πόσο τα ερωτήματα που θέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζουν τα πραγματικά προβλήματα και ερωτήματα του λαού και απηχούν τις πραγματικές του ανησυχίες, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι εκφράζουν την αγωνία του χώρου που εκπροσωπεί ο κ. Παπαδημούλης για το πότε η Ελλάδα θα γίνει ένα «σοβαρό» καπιταλιστικό κράτος. 
Αυτό που δεν ομολογεί, ωστόσο, είναι πως όσα μερεμέτια κι αν γίνουν, ο πυρήνας του προβλήματος θα παραμείνει ανέγγιχτος. 
Καμία «επανεκκίνηση» για το λαό δε θα υπάρξει αν ο ίδιος με την πάλη του δεν τερματίσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, το καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιδιοποίησης απ' τους λίγους του πλούτου που παράγουν οι πολλοί. 
Στο πλαίσιο αυτού του συστήματος είναι αυταπάτη αν όχι συνειδητή εξαπάτηση του λαού να ισχυρίζεσαι ότι φαινόμενα σύμφυτά του, όπως η διαπλοκή, η διαφθορά, τα σκάνδαλα, μπορούν να τελειώσουν και να συμβιώνουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι σαν καλοί και μονιασμένοι «νοικοκυραίοι». 
Κι αυτό σε αδρές γραμμές ισχυρίζεται ο οπορτουνισμός για να μένει ο καπιταλισμός στο απυρόβλητο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/6/11, 8:07 μ.μ.

    ειπε και κατι αλλο ο κος παππαδημουλης στον Σοφιανο για γκουλακ κλπ τι να τους πεις και μετα μιλανε για ενοτητα της αριστερας γιατι κε παπαδημουλη ολοι εμεις επιζητουμε γκουλακ; εμεις θελουμε σοσιαλιστικο συστημα με λαοκρατια που να υπηρετει τα συμφεροντα της πλειοψηφιας των εργαζομενων τον ζησαμε και τον ζουμε τον καπιταλισμο δεν μπορει να υπηρετει το λαο και τους καπιταλιστες μαζι εσεις πειτε μας κααθαρα τι θελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή