Σελίδες

26 Μαΐ 2011

Εκβιάζουν το λαό...



ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν αποδεχθεί - όπως δηλώνει - το αίτημα του ΣΕΒ για δημοψήφισμα, θα είναι και το μόνο του αίτημα που δε θα δεχθεί!
Γιατί όλα τα άλλα είτε τα έχει ήδη νομοθετήσει, είτε ετοιμάζεται, είτε τα σχεδιάζει: Μειώσεις μισθών, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, εγγυήσεις, ενισχύσεις, ασφαλίσεις, προστασία, κατάργηση δικαιωμάτων (των εργαζομένων φυσικά), όλα στη διάθεσή τους.
Οχι πως έχει καμιά ιδιαίτερη αδυναμία στον ΣΕΒ, ας μην την αδικούμε. 
Τα ίδια κάνει και για τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους καναλάρχες, το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, τις ξένες πολυεθνικές και όλους όσοι απομυζούν τον κόπο των εργαζομένων.

Και κάτι μας λέει πως αν δε γίνει δημοψήφισμα οι βιομήχανοι ...δε θα κάτσουν να σκάσουν. 
Αντιθέτως, θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν, να εκμεταλλεύονται, να απολύουν και να τρομοκρατούν.
ΠΑΝΤΩΣ, ΓΕΝΙΚΩΣ όλη αυτή η ιστορία με τα δημοψηφίσματα, τις δραχμές, τις περίεργες και υποτίθεται ...αυθόρμητες δηλώσεις έχουν σίγουρα έναν κοινό παρονομαστή.
Να αποκτήσουμε ένα ...θολό φόβο για διάφορα τρομερά πράγματα που θα μας συμβούν αν δεν «κάτσουμε στ' αυγά μας» και αν δε λέμε «ναι» σε ό,τι αντιλαϊκό μας προτείνουν.
Διότι, όταν φοβάσαι το φοβερό «άγνωστο» που θα σου συμβεί, αποδέχεσαι το τρομερό «γνωστό» που ήδη σου συμβαίνει, αυτό είναι το πνεύμα τους κι αυτή η λογική τους.
Ομως, όταν προσπαθούν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό με τέτοιους άθλιους τρόπους, ένα πράγμα αναδεικνύεται: Οτι στην πραγματικότητα αυτοί είναι που τον φοβούνται περισσότερο από το κάθε τι.
Ισως όχι (ακόμη) γι' αυτά που κάνει, αλλά σίγουρα γι' αυτά που μπορεί να κάνει, και μπορεί να κάνει τα πάντα. 
Αρκεί να καταλάβει τι συμβαίνει και να διεκδικήσει όλα όσα δικαιωματικά του ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου